Originally Posted by
Sportivo
Önden yüklemeli yapıp öne geçip zaman kazanıp reform düğmesine basmadığı sürece dolar önden enflasyon arkadan faiz onun arkasından %80lere kadar gideriz. Yani 1990lara geri döneriz. Back to the future yapmanın lüzumu yok.
Seçimi yeni kapattı , 5 sene önü rahat normalde. Büyümeden bir süre feragat edebilir. 2017 3.çeyrek %11 büyüdük noldu ? Kime fayda geldiğimiz noktaya bakınca. Büyümeden feragat edip enflasyonu basıp yapısal reforma basmadıkça bu devirdaim patlar. Büyüme feragatı işsizliği artıracaktır elbette ama yapısal reformu açabilirse 2 seneyi belki kaybeder fakat kalan 3 seneyi kurtarır. Yoksa cenaze namazcıları kapıda .
Diğer taraftan 500 baz yaptı da noldu , zaman kazandı ama reform görünmediği için dolar 4.80e yine bastı . Reform şart , o acı ilaç içilecek . Bi süre iphone , bmw almasın , starbucksa para kaptırmasın vatandaş da akıllı olacak biraz . Özel tüketim İthalat vergileri de artırılabilir .
Direksiyona yeni oturdu birşey yapması ve gidişatta sağlam durması için iyi başlaması lazım. Nasıl başlarsan öyle gider. Ben 200 baz bekliyorum , arkasından plan program şart. Bu hareket merkeze de güveni tekrar sağlayacaktır. Bunu yapmazsa buyrun back to the 1990. Zaten o yüzden ara sıra Çiller'i ortalarda dolaştırıp milleti alıştıroyorlar ki nolur nolmaz diye her ihtimale karşı millet şoka girmesin.
SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi