rica ederim sayın shorts :wave:
Printable View
Tr 2030 8,88 % -4,79
Biraz önce mahalledeki camiden sela okundu. benim aklıma tl geldi. Şuan borsa dolar bazında artıda. Bist kuvvetleniyor:)
Buraları dip gibi doların
zaten bütün askeri tedbirlerle ancak bu kadar :)
*kalın: Tl üzerinde spekülasyon yapılmasına yol açacak ortam bertaraf edilmiş durumdadır
Gbpusd , EuroUsd pariteleriyle ilgili fikir verebilecek olan var mı acaba? 6.23 oldu dolar maliyetim. Vade sorunum yok. Pariteyle ortalama düşürmeye çalışayım istiyorum
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin ekonomik savaştan yana olmadığını söyledi
abd ye ayağını denk al demişiz..
http://www.borsagundem.com/haber/eko...edildi/1335983
Piyasa Berat a yemezler dedi
Dolar 5.78
Sayın HAKEM ve sayın heval vardı dün gece
yeni birileri yazıyorlardı bu başlıkta ''ya hü bu da geçer'' filan bişeyler diyolardı
yakında ''la havle vela kuvvet '' e başlarlar bunlar :he:
Şimdi işin kötü tarafı ekonomi çok iyi çok iyi diye diye milleti sürekli harcamaya itiyorlar. Tüketimi durduracan bu gün Olmasın yarın olucak. Uzadıkça işler komple Sarpa saracak. Faiz arttırmayalım diye envai çeşit yol denendi. Bu gün faiz artırdın diye belki USD düşmez. Ama en azından gelecekte oluşabilecek hiperenflasyonun Önünü almış olursun.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
16.8.2018 tcmb fonlama verileri.
Kotasyon ile fonlama : 32 milyar TL (faizi 19.25)
Eski 1 haftalık ihale yoluyla olan repolardan gelen fonlama : 88 milyar TL (faizi 17.75)
BIST fonlama : 1.7 milyar TL (faizi 19.25)
Toplam fonlama : 122 milyar TL
Ortalama fonlama faizi : %18.14
Merkez bankasının sıkılaşma hamlesi son kotasyon reposunun yüksek miktara ulaşması ile belirginleşmeye başladı.
Cuma günü sıkılaştırılmış fonlama faizi %19'lara yaklaşacaktır.
İşte o gecelik faiz şuraya gelir
şu faiz bu olması gerekir
şu muhafazakar arkadaşları ikna etmek gerekir diye diye diye...
parayı mevduatta hiç edersin...
kolay gelsin :)
Doların çıkması ziplaya ziplaya oldu normal değil mi 5.4 alti olması doldurarak gitmedi ki neye göre dip diyorsunuz bu fiyatlanmaya halen anlamıyorum
Gıcır banknotlar yine bankada. Merkez çalışıyor
Bugün işlerim nedeni ile ekrana bakamadım.Bist neden düştü,?Bilgisi olan yazarsa memnun olurum.Selamlar.
Swap daralmis yüzde 5o den 25 e
Yabancı tl bulup döviz alamıyomus
Nakite tl dönme için hisse senedi satiyomus
Ama hersey kontrol altındaymis
Yapısal reform ronesans varmış
Kulislerde yazanlardan sizin sorunuza cevap olabilecekler
Tek tek yada bütün bütün buyrun alın kullanın
Umarim uygun cvp oldu
"Herif" borsada döviz bozup aldığı hisseleri satıyor. 932 milyon TL lik hisseyi sattı son 2 günde. Dolar bazında hisselerin satış fiyatını da göz önüne alırsak %4-5 kar etmiş gözüküyor. Ancak elinde 914milyonTl lik daha hisse var ve bunları alırken ki dolar bozum maliyeti 5,40 lar.
Örneğin tofaş'ta maliyeti 21,3, şu anki fiyatı 20,32'ye düşürdü. %5 buradan zarar var, 20,30 lu fiyatlardan satarsa dolar bozum maliyeti 5,15 lere geriler.
Eğer bu "herif" yarın bugünkü kapanış fiyatlarının altında satıma devam ederse zararına mal satıyor hale gelir. O zaman şöyle bir geriye çekilmek lazım. Zira mal alımından pişman olmuş piyasadan kaçıyor diye düşünürüm.
Eğer swap aynen devam ederse endex 73000 falan orada sağlam bir MA var 90K daki MA destek işlevini yitirdi, bono tarafıda aynen yukarı devam eder...Swap yabancının TL ye erişim olduğu için USDTRY yi borsayı bonoyu herşeyi etkiliyor....Oraya erişim ne kadar zor olursa tüm piyasa sağlam dayak yer............
İlerleyen zaman bakalım ne getirip ne götürecek!!!!
ABDHazine Bakanı : ABD Türkiye’ye daha fazla yaptırımlara hazirlaniyor .
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7846f980b0.png
TL gün içi kazanımını geri verdi ..
Şimdilik sadece sopa gösteriliyor, birde gerçekten yaptırım uygulansa gerisini siz düşünün...
Dolar/TL 5.9577
Türkiye ETF -5.13%
vatan haini olduğumdan elde kalan tl lerden kurtulayım diyordum.. akşamüstü 5,70 ten elim gitmedi almaya.. yarın 5,50 leri görürüz bi ihtimal diye.. 5,95 e zıpladı..
neyse geri geliyor yine.. hayırlısı
yatırım tavsiyesi falan değildir. ironi içerir diyeyim de akgezerler atlamasın.
Sayın Selim ve Sayın Moruk bey;ikinizede ayrı ayrı çok teşekkür ederim.Sağolunuz.Selim seni bazen o malum hissede görüyom konuşayım diyom hissende moral yok ki.Selamlar.YTD
Selim bey yarın not durumu da var dediler.YTD
Geçmiş olsun 5.80 duramaz dedim altını görünce almadım ama yarına zıplamazsa 5.80 li fiyatlardan girerim 7 yolu açıldı bugün ki açıklamaların hepsi tırt çıktı
Ya buna ne demeli
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/d..._aciklama.html
Kafa karışıklığı olmasın ama bence borsada satan yabancılar dolar alıyor da olabilirler sabah saatlerinde doların ne seviyede olacağı belli olmaz artabilir de düşebilir de...
sağol başkan.. yarın bakacağız duruma
Bir soru sorayım. Doları kim yükseltti kim düşürdü ? Doların 7 lere cıktıgı hafta mb nin dolaro 2.46 arttı. Bu hafta 1 küsür milyar dolar düştü. Artık her türlü zamma her türlü kesintiye bir sebep var. $$$$$. Şahsi fikrimdir
Bayramdan sonra ufak ve seçimden sonra bir tedbirler paketi zaten gelir.
Benzin ne oldu?
50krş zam diye okudum bir yerde. Gerçekmi?
Bir ekleme daha yapayım. Doların 7 lere cıktığı hafta borsadaki işlem hacimleri ve işlem bandı cok tuhaf. Bence borsaya mb girmiş olabilir. Daha önce yapılmış bir sey
Amerika yeni yaptırımlar hazır demiş.Halkbank cezası yaptırım sayılmaz değil mi.O konudan alakasız olmalı neticede hukuki bir olay.