iyi bayramlar,emeğine saygı ile teşekkürler.
Printable View
Aslinda burada oldugu gibi bir aciklama yapilsa, daha cok uye anlar diye dusunuyorum.
https://tr.tradingview.com/chart/AKSA/B6skz0dD/
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...36a3525f00.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1f3aca34e7.jpg
O zaman şöyle anlatalım: grafikler günlüktür. Yani her mum bir günü gösterir. Sarı yatay çizgiler yükselen kanal fibo çizgileridir. Dikkat ederseniz bir çok yerde destek ve direnç görevi üstlenmiştir. Şubat ayında başlayan düşüş trendi bir “V” formasyonu yaparak 18 mart itibarı ile yükseliş trendi başlatmıştır. “V “ formasyonları çoğunlukla simetri olarak hareket eder bu da bize hedefinin 10 üzeri olduğunu işaret edebilir. Formasyonun sağ bacağı yaklaşık bir kanal içinde hareket etmektedir. Bizi ilgilendiren kanalın alt bandı yani trend çizgimizdir. Bir trendin kırılması İçin ( aşağı yada yukarı yönde) en az iki gün trend altında veya üstünde kalması gereklidir. Bizim takip edeceğimiz rakam çarşamba İçin yaklaşık 8,51 olacaktır. Bunun üzerindeki kapanışlar kanala içindeki hareketler olarak yorumlanabilir. Aynı zamanda fibo seviyeleri olarak turkuaz renkli çizgiler de bize klavuz olacaktır. Yani olası kanal dışına çıkışlarda bu sefer fibo seviyelerine bakacağız. Çarşamba günü İçin zorlaması gereken fibo %61,8 seviyesi olarak 8,82 dir. Bu tip yükselişlerde en fazla direnç ile karşılaşılan yerler 61,8 ve 78,6 seviyeleridir. Zira henüz 61,8 seviyesi üzerinde iki gün kapanış göremedik. Şimdilik Bu kadar .
Yazdıklarım ve çizdiklerim asla ve asla yatırım tavsiyesi olamaz.....
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Selamlar Sayin Umut0109,
Uzun zamandir ben de size tesekkur etme firsati bulamamistim. Bu vesileyle hem guzel grafik ve aciklama icin tesekkur edeyim hem de bayraminiz kutlamis olayim. Acikcasi teknik analiz temel kadar onemli ve benim de eksik oldugum bir konu. Forumda teknik analizlerinden yararlandigim cok arkadas oluyor. PSDTC ozelinde ise hacim cok kucuk ve hisse sig oldugu icin teknik analizin cok guvenli sonuclar verecegine inanmiyordum. Sanirim siz de ara ara belirtiyordunuz bu konuyu. Yani teknik bu gibi hisselerde pek iyi calismayabilir gibi yorumlar okudugumu hatirliyorum.
Fakat son zamanlarda fark ettigim bir sey var ki o da islem hacminin artmasi. Siz bunu teknikte bir sekilde farkedebiliyor musunuz ya da degerlendirme yaptiniz mi ogrenmek isterim. Benim 3-4 yillik takibime gore hissenin hacmi fiyat hareketleriyle beraber pik seklinde artip inerdi eskiden. Bugunlerde ise yatay gunlerinde dahi 1 milyon lira civari islemler oluyor. Eskiden yata gunlerde hacim 300-440 bin gibi kalirdi. Kisaca hacimde iyiye yorulabilecekler hareketlenme var diyebilir miyiz sizce?
01.01.2020 - 31.03.2020 DÖNEMİ AYRINTILI GELİR TABLOSU dönem kârı: 2,603,186.41
PSDTC bilanço okuma .
2018 karı 1.çeyrek 1.644.000 TL.
2019 Karı 1.çeyrek 1.780.000 TL.
2020 Karı 1.çeyrek 2.603.000 TL.
PSDTC. 2019 yılında 9.136.000 TL.
Karında % 45 artma var.
PSDTC bilanço okuma .
2018 karı 1.çeyrek 1.644.000 TL.
2019 Karı 1.çeyrek 1.780.000 TL.
2020 Karı 1.çeyrek 2.603.000 TL.
PSDTC. 2019 yılında 9.136.000 TL.
Karında % 45 artma var.
Pergamon trenini kaçırdık bu saatten sonra binilmez buradaki arkadaşlara bol kazançlar selam olsun Pergamon yatırımcısına
ooo kimi çakallar bilerek bilmeyerek vergi dairesi bildirimini bilanço gibi satıyorlar ...hayırlı keklemeler...bilanço daha gelmedi duyurulur...
İberata pergomon vergi dairesine gönderdiği kar yalanmış hangi çakal göndermiş söyler misin gönderdiği kar konsolide değil daha konsolide var .araştırmadan çakallar yazmış diyorsun bu kadar mı başı boş pergomon.
Dostum insanları yanıltmak sana yakışmıyor pergomon sahipsiz değil bizlerde tahtada yazıyoruz fakat tahtayı izliyorum.nokta.pergomon hissesi olan arkadaşlar her yazılana inanmayın hissenize sahip çıkın nokta .sunulan kar gerçektir.ytd
https://finans.mynet.com/haber/detay...iltiyor/51949/
https://borsaanalizci.com/gunluk-bek...yor-ornekleme-
Vergi Dairesine bildirilen rakamlar ile SPK arasında neden fark oluşuyor? Açıklayabilecek ya da kaynak paylaşabilecek olan var mı?
Elimde önemsiz bir miktar da olsa hisse olduğunu söylemek isterim.
Borsada işlem gören şirketler bağımsız denetime tabidir. Denetimin esasları kanun ve tebliğlerle tesbit edilmiştir. Bunun amacı mali tablolarla ilgili kişilere firmanın gerçek fotoğrafını çekip, kullanıcılara bilgi sunmaktır. O bilgiler ışığında firmaya ortak olursunuz ya da olmazsınız, kredi verirsiniz, ortaklık edebilir, çeşitli ticari girişimlerde bulunabilirsiniz.
Vergi dairesine verilen kar rakamı ile bağımsız denetim sonucu çıkan kar veya zarar rakamı farklılıklar gösterebilir, sapmalar olabilir. Bazı harcamalar vergi kanunlarına göre gider olarak kabul edilmez. kanunen kabul edilmeyen gider olarak vergi matrahına eklenir.
Atıyorum firmanız 2020 ilk çeyreğinde 100 TL kar elde etti.20 TL de gecikme faizi ödedi. Bağımsız denetim ile bulunan kar 100 TL olmasına rağmen, ödenen gecikme faizleri vergi kanunları bakımından gider olarak kabul edilmediği için beyan edilen vergi matrahının 120 TL olması gerekir.... gibi.
Çakal ifadesi biraz ağır olmuş. İnsanları hüsniniyetli olarak kabul etmek gerekir.
Aşağıdaki link size daha fazla katkı sunacaktır.
https://www.global.com.tr/Default.as...D=216&nID=5687
SPK uyumlu bilançodaki kar rakamı vergi dairesine bildirilen den fazla da olabilir...:Sad:
Burada algılama ile ilgili problem var... Sanırım :(
...Tınaz, alem adamsın valla!
Bir önceki sayfada VUK bildirimini bilanço diye yorumlayana teşekkür edip sonra bir başkasının bunu çakallık olarak yorumlamasına az bile demiş demen ....
Yani hem teşekkür ediyosun paylaşım yapana hem de sen çakaldan daha betersin demiş oluyosun..
...İzlemedeyim.Eski tahtam vazgeçmek kolay değil,ekmeğini suyunu içtik epey)))
Bu aralar garip yeni misafirler var tahtada.Kumarcı takımı gibi ama...
İlginç fiyatlamalar olabilir sanki...
Bu arada VUK bilanço değil tabi ama 2018/12 VUK 32 mil sonra bilançoda 21,7 mil olarak şoke etmişti milleti hatırlarsan.
Fazla bir şey beklemmek gerek bu yılda getireceği kar en fazla 8 mil olur.
Olursa tahtada operasyon olur anca...
...Mesela bu kurumlardan bir vatandaş ki daha önce hiç esamesi yoktu tahtada 40k bin lot almış hiç satmadan 830 maliyet.
Enteresan geldi bana ne bileyim))
Diğer 3-4 kurumla birlikte 150-200 bin lot el değiştirmiş gibi son 2-3 ayda.
Bizim mnk deki vatandaş lanet edip 113 bin lot,halka arzdan beri elindek son malı da veren Piramit 70 bin Halk daki 70 bin
Sağlam konsolidasyon...Hisseler belirli yeni misafirlere devir olmuş....
Böyle bir ortamda kâr açıklaması iyi değil mi. Iztar tarım diye hisse var hisse her yıl zarar yazıyor ama 2 den 9 lara geldi sonra 4 lere geri düştü. Temettü veren bir hisse olarak benim gözümde değir hisseler kaç katı gitti bu hissenin yeri 15 veya 20 tl arası olması gerekir. Bu benim düşüncem yatırım tavsiyesi asla değil.
Invest yorumlarına bakarsanız yine hisseyi geçen haftalarda ki gibi güzel pazarlıyorlar, neymiş tgsas dış ticarete ortak olacak miş, neymiş tgsas dış ticarette çalışan yakınını aramışlar ortaklık için kap haberlerini beklen demişler, neymiş pazartesi günü yine yüklü alımlar yapacaklarmislar. Bu yüzden invest yorumlarına bakarak hisse alanlar yanılırlar. Dikkatli olun derim arkadaşlar. Sonra Rtalp gibi mağdur olan çok olur. Bu yazdıklarım yatırım tavsiyesi değil kendi düşüncem beni bağlar.
Doğru olma ihtimali yok mu? Birden fazla kişi paylaşmış.Lenovo K53a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merak ettigim bir konu var.
Eylul'u beklemiyormuyuz, bu acele neden ?
Su akar yolunu bulur, elbette beklenen yerlere gelecektir.
Bu arada pek cok ky malini kaybetti.
Yeniden giris sansi bulabilirler mi, bilemem.
Yineleyelim, maliniza sahip cikin.
Hürriyet.com.tr'deki bir haberden bahsediliyordu. Haberin linkini yazın diye yorum ekledim. Cevap veren olmadı ve moderasyon iki kez yorumumu sildi. Enteresan..Lenovo K53a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen bende "Pergamonda yine aynı ekip gelmiş. Geçen seferde yine aynı muhabbeti yapıp ellerinde ki mali çakıp çıkmışlardı. Herkes haber var diyor ama nedense haber linkini atamıyor. Siz kendi gözünüzle haberi okuyun ona göre hareket edin. Yatırım tavsiyesi değildir." Diye yazdım benim yorumu da 2 dakika içinde sildiler.
Yeni bir yorum yazdım. Yasaklamislar beni :)Lenovo K53a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sabahtan beri takip ediyorum. Muazzam bir tezgah kurulmuş gibi.. Uyarı mahiyetindeki mesajlar anında siliniyor. Ver coşkuyu tarzı durmadan mesajlar yayınlanıyor..
Lenovo K53a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın tınaz sizce PSDTC diğer dış ticaret tgsas'a ortak olabilir mi. Düşüncenizi merak ettim.
Bence olamaz, tek ortaklik sansi, piyasadan yuksek montanli hisse toplamasi, tabii fiyati odeyerek.
Hani bazilari der ya, hikaye lazim, is'te bir takim cakallar hikaye yaziyor.
Yalniz bu 9.38 lik kapanis, 10 gunluk hareketli ortalamanin uzerinde, yarin sabah en gec 11.00 e kadar, islem hacminden goruruz, gidiyormu diye.
Ky'cin elindeki mal iyice azaldi, gerci bilemiyoruz, ne kadar kaldi ama bakarsin buyuklerden biri goturur, hic belli olmaz.
Toplam sermaye 7.425.000 lot, bunun %47'si halka acik. Dolasimda 3.5 Milyon lot mal var, elde tutan bilincli kesimin hissesini satacagini sanmam, kalan hisseler icin, ky'cinin malini kapmak icin mucadeleyi de fiyat hareketlerinden goruyoruz.
O nedenle alir basini giderse 13 te 14 te durmaz diye dusunuyorum.