Yarını satmayı düşünüyorum bugün. İyice zaman kaybı olmaya başladı
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
3.2.2020 Tahmin Gerçek Fark ACC 0,74% 0,89 0,15 ACK 0,10 0,10 ADP 0,15 0,15 EID 0,20% 0,11 -0,09 FPH 1,06% 0,71 -0,35 GL1 -0,10% -0,10 0,00 GMR 0,34% 0,31 -0,03 MAC 1,26% 1,67 0,41 MPS 0,97% 0,63 -0,34 TAU 0,17 0,17 TCD 0,41% 0,21 -0,20 TKF 1,02% 1,35 0,33 TTE 0,72 0,72 YDI 0,66 0,66 XU100 0,09%
120.450 üzerindeyiz.İki gün buraları taban yapan kapanışlar görürsek çok güzel olacak..
Son durumhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2c6e80b3a4.jpg
TCD hisse oranı %93 olmuş
konut tarafında "şu anda ev almak ne kadar mantıklı" bir soru sordum burası yeri olmadığı için vaktı ve bilgisi olan bana cevap verebilir mi?
TPF Fon Katılma Belgesi (%)
03.02.2020=>3,22
04.02.2020=>12,59
TCD Fon Katılma Belgesi (%)
27.01.2020=>5,05
04.02.2020=>0,27
TCD'yi iyi yapan viop / türev tarafıydı 15 gündür iyice saçmalamaya başladılar.
ben hisse bazlı / ona endeksli fon istesem alternatif çok ve o konularda tcd'den şu an için daha iyiler , ben tcd'yi agresif ve bist100'ün çok üstünde getiri sağladığı için tercih etmiştim ama şu an bir duraklama dönemine girmiş gibiler.
viop türev oranını azalttıkları içinde artık iyice soğudum, bir süre defansif takılacaklar sanırım bende defansif fonları hiç sevmiyorum.
bende 1 hafta daha durup çıkıcam büyük ihtimal , bir sorun olmazsa 15'i gibi serbest fondayım :)
Çıkışlardan kaynaklı hisse tarafını artmış gibi gözüküyor sadece. Hisse de satış T+2'de gerçekleştiği için çıkışların bedeli valörsüz TCB satışıyla karşılandı diye tahmin ediyorum. Son iki günde fonun tedavüldeki pay sayısı 12 milyon azalmış buda hisse kısmından değil diğer kısımlardan karşılanarak ödenmiş. Çıkışlar devam ederse hisse kısmı da azalmaya başlayacaktır.
tacirlerin dün yüklü miktarda trakya cam alımı vardı ve ciddi zarar yazdı bugün gelen performans düşüklüğünün sebebide trakyada açılan yüklü miktardaki pozudur.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biraz daha tcd sattım. Sadece yüzde 25 tcd tutuyorum.
Bende bir yıldır fonlardaydım.Gecen hafta bir eve kapora verip bu hafta işlemleri başlattım haftaya tapu işlemlerini bitiririm.Fon portföyü oluşturmaya sıfırdan başlayacağım.Bir kaç haftadır fonların hareketlerindeki oynaklık ve endeks yukarı gitse bile fonlara etkisinin eskisi kadar iyi olmayacağı kanısı oluştu aklımda.Kısaca risk seviyesini aşağı çekeceğim.
Sonunda dolar düşmeye başkadı. Muhtemelen 5-6 kuruş düşer sonra devam eder.
Size bir cosplay yapayım :)
Efendiler bu hafta 125bini ilan ediyoruz tren kalkıyor:p
zannetmiyorum en iyi ilk alıcı tacirlerdi
Kendime oturmaya alacağım.Kiralarda dediğiniz gibi artış yok ama olmaz diye bir şeyde yok.Ev için bir miktar kredi çekip tekrar fonlarda portföy kuracağım.
En güzeli. Hazır faizler düşükken iyi olur. Zaten eve yatırım yapmanın bir anlamı kalmadır. Yıllık Bir kirayı zaten devlete veriyorsunuz. Düzgün kiracı bulmak başka dert. Dükkan alıp kiraya versen iş yok. 3 ayda bir kiracı çıkıyor.
Bu haber doğruysa büyük sıkıntı.
https://www.cnnturk.com/saglik/coron...us-belirtileri
Şu sıralar altındaki gevşeme altın fonlarına da ilgiyi arttırabilir TUA ve FIB fonlarına da bir göz atabilirsiniz.
Anlık atabilecek olan var mı
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...647dfd2ffa.jpg
Mac İran abd gerginliğinden önce bende varDi hala bir miktar tutuyorum. O kriz anında en çok düşen fondu çok net hatırlıyorum. Yatay ve yukarı yönlü seyirde başarılı ancak olumsuz senaryoda en sert çakılan bu fondur.
Yeni yatırımcılar için bilgi olsun.