Patron Bursa Çimento bedellisi için Çemtaş hissesi satar mı acaba ?
Printable View
Patron Bursa Çimento bedellisi için Çemtaş hissesi satar mı acaba ?
İnsanları bezdirerek kazandığın her bir kuruş haram olsun, aldığın her nefes sana acı versin.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Adamın üç tahtası da, Evlere şenlik...
BUCİM, CEMTS, AGYO....AL birini vur ötekine.
Dün BUÇİM de bedelli oldu...zaten tahta sürünüyordu.
İki gündür AGYO (ATAKULE GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.
Tavan tavan giderken, Bu gün gömmüşler tabana...
CEMTS bildiğiniz gibi, Hak etmediği bir düzenin kurbanı olmuş.
Yani bu tahta sahibine intizar etmek bişeyi değiştirmez.:vk:
Adam resmen oynuyor, Kendi oyuncaklarıyla.
YTD...:28:
Ne oldu da yeşil endekste %3 kızarttılar bu kansızı.???
Dilerim Allahtan, Tüm aile aynı tezgahın arkasında pazarda limon satarsınız.
Bana da görmek nasip olur inşallah...:yahoo::kahkah::kahkah:
YTD...:28:
2022 senesinin ilk hafta karnesi, endeks %9.5 artı, Cemts %2.78 eksi.
Otur yerine, SIFIR.
Bilançoya kadar böyle diyorsun yani, problem yok, alıştık zaten.
Metalcilere bakıyorum bu hariç eksi hisse yok gibi.
Bilanço iyi gelse bile patrona güven sıfır.Bu nedenden dolayı şirket ucuz fiyatlanıyor.Şirketin en büyük problemi patron kriterinden sınıfta kalıyor olması.Çemtaş için de bir bedelli olurmu korkusunu vererek yatırımcısını mağdur etmeye devam ediyor.En sevdikleri ile imtahan olsunlar.Şirket çalışanları bile şirketin geleceğine güvenmiyor olacak ki bu fiyatlardan şahsi hisse almıyorlar.Kukla çalışanlar bu haksızlığa ses çıkartamıyor. Tahtayı vermişer kurumsal ***lere patron için baskılayıp mal düşürmeye çalışıyorlar. Onlar zaten paranın köpeği olmuşlar.Endeks 0.5 eksi Çemtaş 5 kat daha fazla düşüyor.Patron böyle istiyor yoksa bu duruma karşı çıkardı.
Allah yedirmesin ne diyelim.
Patrona sormak lazim, bu fiyatlardan bu Fk dan Cemts a alici gelse satar mi?
Soru cok net ve acik.
Bence ciddiye bile almaz.
Peki bu fiyatlamaya neden ses cikartmiyor.
BUCİM e cebinden para koyarken Cemtas da da hisse almasi lazim mantik olarak.Ama yapmiyor.Fiyatiyla ilgilenmiyor gibi davraniyor.Hisse topladigi icin olabilir mi?
Patron iyi niyetli olsa şirketi büyütmek için yatıım kararı açıklar. Kasa nakit ile dolu enerji maliyetlerini düşürücü önlem alır.Katmadeğeri yüksek yeni ürünler üretmek için çalışma başlatır.Bunların hiç birini yapmıyorsa iyi niyetten bahsetmek hayalcilik olur.Elektrik zammını bahane edip hisse toplama derdine düşeceğine bu duruma karşı önlem alma yoluna gidersin. Tabi bu durum kötü niyetli patron hisselerinde olmaz. Ancak bütün hisseleri topladığında kimseye kazandırmadan olur.
Şerefli, Yine yapmış yapacağını...:rtfm::vk:
YTD...
Demir çelikçiler uzaya gitti yahu, bir de şuna bakın.
Bu yapılan oç luluğu .
Bence de karlılık, borçsuzluk, kuvvetli sermayesi ile daha iyi yerlerde olmalı ama unutmayalım ki son 6 senede %1200 getirdi (temettüler hariç).
Daha iyi yerlere gelecektir, biraz geç tepki veriyor ve bence herkesin ağzında al sat yapılacak bir senet olarak dolaştığı için oyucular bunu kullanarak işi biraz uzatıyorlar. Günlük hareketlere takılmayanlar için çok cazip olduğu kanaatindeyim (amatör gürşümdür)
Dün akşam youtubda ''Tuncay TURŞUCUNUN''
Teknik analiz adı altında bir videosunu izledim.
Birkaç şirket içinde YKSLN (Yükselen çelik) analizi de yaptı.
Üretimi iyi, Borçluluğu yok denecek kadar az, Kasasında döviz var, dedi.
Sabah bir baktım YKSLN Tavan...
Şimdi gelelim bu cibiliyet yoksunu, Karaktersiz, lanete...
Bu kansızın neyi eksik yukarıda ismi geçen şirketten???
Sabahtan akşama kadar 10....15 kuruşa al ver yapıyor.
Bu şereflinin mal topladığını falan düşünmeyin...
Bu tahta 1,5 sene önce gördüğü zirvesini tarayıp duruyor...
Onca zaman aşağı, yukarı yaptı durdu...Neyi topluyor anlamadım.
Haaa biri çıkar, yukarıdan millete gömdüğünü,
Aşağıdan toplayıp yerine koyuyor derse, Bak ona inanırım.
Bu adamın tahtası Kabız kardeşim...Yapanda kendisi ve maaşlı taşeronları.
YTD...
Cemtaş hakkında tek hedef fiyat veren kurum olan OYAK yatırım hedefini 22 ye yükseltmiş 🙂 hiç yoktan iyidir tabi
Şirket Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'na (MESS) bağlı değil miydi.
Diğer şirketler sendikayla anlaşma sağladığına dair açıklama göndermişler ama bizimkinden ses yok.
https://i.hizliresim.com/gu0mfro.jpg
Oyak 2021 yılı kar tahmini 350 milyon. Son çeyrek 181 milyon bekliyor. Dediğim gibi yıkarlar buraları :)
Düştükçe eklemeye devam.
Huzurla temettülerimizi bekliyoruz.
Kapanışta satıcılı bırakmaları hoşuma gitti. Gün içinde satma kapanışa mal yaz. İbneler sizi :)
Sanayi ve otocular yüksek primliyken bunun ekside seyretmesi anlaşılır değil.
La havle...
Ek 28190
Çemtaş özkaynak ve farklı kâr kalemlerine göre grafiği.
Şirketin varlıklarının değerini %100 olarak ele alırsak bu değerin %87'si özkaynak. Yani kaldıraç seviyesi düşük.
Net faaliyet kârı, esas faaliyet kârı, ve net dönem kârı kalemlerinin her birinin varlıklara göre oranı %20 üzerinde. Kârlılıkları özkaynaklara oranlarsak daha yüksek çıkar ancak ben en kötü şartlara göre baktığım için varlıkların kârlılığını kullanıyorum. Bazı şirketlerde bu değerlerin biri daha yüksek çıkarken biri düşük çıkabiliyor onlardan uzak duruyorum.
Şirketin defter değeri 7,34 TL, hisse başına düşen net kârı 2,16 TL. Hisse senedi fiyatı ise son kapanışta 18,25 TL. Yani an itibariyle defter değerinin 2 katının üzerinde. Ancak ben yeni bilançoda ve sonrakilerde kârlılığını sürdürebileceğini ve defter değerini yükseltebileceğini hatta gelecekte şu anki hisse senedi fiyatını geçebileceğini düşünüyorum. Yine de piyasa fiyatının şu anki ederinden yüksek olduğunu göz önünde bulundurarak hisse senedi fiyatının düştüğü zamanlar olursa maliyet düşürmek amacıyla kenarda nakit tutarak bu şirkete ortağım. Çeyreklik verilere göre olan grafik aşağıda, onu da yukarda yıllığı anlattığım şekilde analiz edebilirsiniz.
Ek 28191
Benim paramı tuttuğum iki şirketten birisi Çemtaş. Adettendir söyleyeyim yatırım tavsiyesi değildir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/995048
Geldi ama en son ve de endeksin kötü zamanına denk geldi.
Tahta mı, Bistte Konu mankenimi anlayamadım.???
YTD...
Geçen haftanın başında, Bir alt sayfada yazmıştım...
Tuncay TURŞUCU'NUN, YKSLN (Yükselen Çelik) hakkında yazdıklarını.
Tahta 10 günde 5,50 den 6,96 yani 7,00 tl dayanmıış.
Bir haftadır Bist endekslerinde deprem olmasına rağmen.
İçinde ki delikanlı tahtayı tuttu ve yukarıya sürdü, Helal olsun...
Bu günde şirket yönetimi KAP'A haber yollamış...
2022 yılı sonu da? Dikkatinizi çekerim, 2022 yılı sonu diyor açıklamada,
95.....155 Milyon arası Kar beklediklerini yazmışlar...
Tahta bu günü endeksin çarpılmasına rağmen %8 yukarıda kapattı.
Şimdi diyeceğim şu ki, Bizim Bu karaktersiz tahta varsayımlara dayalı değil,
Şakır şakır canlı anlık kar yazdığı gün bile tahtayı hep kızartarak seansı kapattılar.
Defalarca kere yaşadık bu soygunu...İnsanı sinir hastası eder bu kansızlar.
Yarın fırsat verdiği an bu şereflinin, elimde ne kadar malı varsa verip çıkacağım.
Bu adamın tahtasından gelecek hayır, Allah'tan gelsin...Lanet olsun, Haram zıkkım olsun.
Tüm tahtalarında aynı dümen dönüyor...
BUCİM Topiğinde ''Kurtulu48) isimli kardeşimizin yazısını bir okuyun.
Yatırım tavsiyesi değildir...Kesinlikle AL, TUT, SAT tavsiyesi değildir.:28:
endeks ile ilgili basıt bir yorum .. Çanakkale geçilirse Ege denizi.. geçilemezse Marmara
https://i.hizliresim.com/3c9hg7m.png
yeşil üzerine çıkarak yönümüzü Çanakkaleye çevirmemize rağmen, önümüzde 2017.99 ve 2028.56 dirençleri mevcut.. Çanakkale boğaz ise 2045.16 ve 2054.18 aralığında.. eğer bu seviyeleri gecersek karşımız 2084.47 çıkacak.. bu seviyenin üzeri güzel ama çarpıp dönersek Çanakkale boğazının güvenirliliği sorgulanır ve stop olarak çalışır..
iyi çalışmalar..
CEMTS içinde bir çift söz söylemek gerekirse 17.42 önemli.. boğaz 18.00 ile 18.26 arasında... geçilmesi halinde karşısına 18.47 çıkacak.. geçerse güzel geçemezse boğaz sorgulanır..
iyi çalışmalar..
cemts kuyruksuz uçurtma gibidir .. üzerinde teknik zor çalışır.. alanın üzerinde yatıp uyuması lazım... şimdiye kadar genelde aktif alıp aktif sattım... şu an malsız çulsuz izlıyorum..
Bilanço zamanı geldi ama hisse kaybettirmeye devam ediyor, dün endeks %1 yukarı kapattı hisse %1 eksi, herkese, her şeye kafa tutuyor.
Oacak ayından bu yana %8 zarar yazdırdı.
Küçük esnaf olmaktan öteye gidemiyor Cemts, ne haber, ne de vizyon yok.
endeks biraz daha güçlendi.. 2054.18 direnci çöp oldu ama 2045.16 halen aktıf ve biraz daha az zorlayacak gibi.. kırılırsa, 2084.47 yolu açılır.. SART yukarı yönlü 2016.96 desteği kırılmamak kaydı ile