gbc Ağustos tan bu yana biriktirmişim...el elde baş başta...tahammül sıfıra yakın
Elimdeki en kötü getirisi olan fon...
eıb bile + 6% getirmiş...
Daha ne kadar beklemeliyim ya da beklenmeli kafa karışık
Printable View
Son rapora göre MAC içinde yaklaşık %10 Celha var.
Bunun üzerine hisseyi inceledim. Geçen gün %151 bedelli açıklamış. Bu saat itibariyle alıcı ve satıcı miktarı 9-10 bin TL arası.
Takasa gelince 1. sırada yatırım fonları 1,5 milyon lot. Tamamı MAC gibi. Yıllık getirisi %200
Alışların hangi fiyatlardan olduğunu bilmiyorum ama durum gerçekten iyi değil. Fon istese de çok düşürmeden satamaz.
Ayrıca ekstra ciddi para yatırılmalı.
Bedelli hissede ve fonda ciddi baskı oluşturacağı için ben sattım. Burası BİST. (Daha dikkatli olmalı idiler)
Uzun vadede belki iyi olur ama ben bizim borsada uzun vadeye inanmıyorum (Bakınız: 30 hissenin çoğunun dolar bazlı grafikleri)
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bedelli neden baskı oluştursun? Celhayı satma nedeni SPK kuralları olabilir. Fazla değerlendiği için fondaki oranı çok artmış olabilir.
Çelha ne kadarlık şirket ki baskı oluştursun? SPK izin verse fon tüm şirketi zaten alabilir. SAHOL, GARAN var fonda. Oradan biraz hisse satip rahatlıkla katılabilir bence bedelliye.
Merhaba arkadaşlar,forumda yeni olsam da arka planda yazılanları takip ediyordum.Çok değerli paylaşımlarınız için öncelikli teşekkürler.Ben de fonlarımın yanına bir miktar hedge amaçlı eurobond almak istedim ama bu konu hakkında da çok bilgiye sahip değilim.Ne zamanlar eurobond alınır-satılır bilmediğim için fonunu almaya karar verdim ve Cuma günü bir miktar DBH aldım.Bu konu ve DBH hakkında Sizin yorumlarınız da öğrenmek isterim.
tek seferde yapmak için bencede çok büyük bir rakam. Hsyf lere bu şekilde giriş oldukça riskli olmuş. Bence örneğin abd piyasalarında düzeltme başlarsa buraya da mutlaka yansıması olur ve hergün portföy takibi yapacaksa canı sıkılabilir. Ha ben 1-2 yıl hiç portföye bakmam diyorsa olabilir.
merhaba sanıyorum mustafa hocanın bir sheeti vardı fonları takip ettiğimiz linkini atabilirmisiniz.
Arkadaşlar serbest fonlardaki 1 milyon lira limitinin sebebi nedir? Neden herkese açık değil?
Sn Eragon61 endeksin neredeyse 2000 yılından beri bir kanal içerisinde devam ettiği herkes tarafından bilinen bir gerçek. Üst Kanal direnci de 20 yıldır çalışıyor buraya değdikten sonra ortalama 10 ay süren yüzde 35 oranında düşüşler oluyor. Hali hazırda da 7.12.2020 tarihi itibari ile üst kanaldan yüzde 5-6 gibi bir rakam uzaktayız. Kısaca özetlemek gerekirse üst taraflara çok yakınız. Aşağı dönmesi durumunda ortalama portföy bir anda 800-850 bine inecektir gözden kaçırılmaması gereken nokta ise ola ki önümüzdeki günlerde üst direnci kırarsak arkadaşınız çok güzel paralar kazanacaktır.
https://i.hizliresim.com/Ak7oxZ.png
Mac bugün de cortingen olacak gibi xbank -2 ye dayandı..
TKF fon dağılımını yolladı bugün. İçinde bayağı PETKM var. Umarım yakın takip ederler de o hissede ilginç hareketler var nedense.
şöyle düşün ; taşıdığın hisse adedini arttırırsan performansına olumsuz etkisi olur uzun vadede zaten tkf de mac de hisse yoğunlarda başarılı ... şimdi mac başarılı tkf de başarılı tcd de başarılı... borsada terso bir durum olduğunda tcd mac a göre de tkf ye göre de ultra-esnek davranma serbestisine sahip bir fon ..... tamamen sallıyorum yarın dolares 7.50 ye düşer altının onsu da 1300 e düşer , TCD yüzde yüz altın alır .... hatta opsiyon yapar ise , onsun bi kıpırdanmasında misliyle kar yazar... bak tamamen sallıyorum dedim rakamları yani yılanoğlu 7.50 olur ons 1300 olur demedim ... hayali yazıyorum ... yani uç örnek vereyim ki esnekliği algılayabil....
https://www.tacirlerportfoy.com.tr/y...ri#degiskenfon
https://www.tacirlerportfoy.com.tr/y...ri#degiskenfon
şimdi bu geçmişte olan bi şey ... burada tajirlerin hisse yöğün fönü majitten daha iyi getirmiş ....
fakaaaaaaatttt !! bunun bir tek biricik tekeş tektaş sadece bir dane sebebiyetisi var ... O da Haydo Dayı'nın 2017 yılında majitte hedge yapıp terste kalması... Haydo Dayı mavi kuşta eski bi kaç tivitinde bülbüllemiş bu durumu , 2017 de hedge yaptığımız üçün % 20 getiride kaldık eğer ki hedge eylemese idük , %60 -70 getirimiz olur idü demiş....
Yani netice şu eğer ki 2017 yılında hedge eylemese ide majit , tajirlerin tekalif ( tkf ) fonu ile üj bej yılda hemen hemen aynı getiriyi getirmiş olurdu sanırım.... bir de portföy çevirme oranı yanılmıyorsam tajirlerde daha fazla idi... yanılıyor olabilirim tekrar kapta gurcalamak lazım...
yani orta uzun vadede ha mac almışsın ha tkf bana pek de fark etmeyecek gibi geliyor şu ana kadar elimizdeki bilgiye göre... gelecek tabii ki bir bilinmez.... onun için majit + tekalif yerine majit + değişken tcdd taşımacılık bana uygun geliyor... sen hiç seksek oynadın mı ?
Hazine Eurobond faizleri geçtiğimiz aylarda aslında yüksek miydi tartışılır.
Yüksek olan şey Amerikan tahvili ile olan "spread"di. Mesela efsanevi 11,25 verimli 2030 dan bile daha fazla makasla ihrac edildi yeni CZ18 2025 vadeli 6,375 verimle.
Gecen DBH yöneticisi ile söyleşide kendisinin de dediği gibi ABD tahvilleri bu şekilde sıfır düzeylerinde uzun süre (kendilerinin beklentisi 6 yıl (?)) devam ederse ne âlâ. Ama ya olmazsa o zaman işler tersine dönebilir. Tek mesele bir çok kişinin sandığı gibi kendi risk primimiz değil ağırlıkla.
GBC'cilerin sıkı tutunun, altın yola koyuldu. :) Şaka bir yana %2 zarardayım, altında yılbaşından sonra yeni hikayeler bekliyorum. O yüzden GBC'mi arttırmaya devam edeceğim. 1800'leri taban olarak takip edip, 1850-1900'lerin kırılması halinde yükseliş hikayesinin başlayacağını öngörüyorum. Güzel tarafı, şu anki altın fiyatının içerisinde aşı haberlerinin en olumlularının dahi fiyatlanmış olması.
Tkf nin günü olacak galiba.
ELZ bugün başlamış...
mac - 0.27 % . Kesin değil diye belirtmişler yalnız.
nnf 0.06 %
GUH ve YAK son durum nedir
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
kıymetli forum paydaşım , tabii ki stopajı de hesapladım... burada işin esprisi şu : geçmişin tacirlerin değişkeni ile 2019 un ortalarından itibaren olan tacirlerin değişkeni arasında karakter farkı var... tcd 1997 de beri var olan bir fon .. tefasta bugünden geriye ancak son beş yılı görebiliyorsunuz.... örnek : 2016 - 2019 ikinci yarısı arası tkf % 100 küsür net getirirken , tcd nin getirisi brürt stopaj düşülmemiş olarak % 45 lerde kalmış.... Yani geçmişten kıyaslamak doğru değil... siz tacirler portföyü arayınız oradan gerekli bilgiyi alabilirsiniz...
2019 yılında tcd nin getirisi net % 115,65 küsür idi... tkf nin kaçtı peki daha azdı % 70 küsür...
Takasbankta son bir yıl derken bugünden geçmişe bir yılı diyor yani 7 aralık 2019 - 7 aralık 2020 ... benim dediğim 31 aralık 2018 31 aralık 2019 1 yıllık getirileri...
Tcd 2019 %126, tkf 2019 %67 getiri, bu forumda öğrenilecek çok şey var teşekkürler.:))
Mps tabloda -0.74 olmasına rağmen +0.10 getirmiş.hisse içerikleri olumlu yönde değişmiş
eib - 0.04%
Tcd nin 2017 sonunda hisse orani %0.5 den buraya geldigini unutmayalim.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben tkfdeyim dun ilk gunden getirdi.bugunde +1 felan yazabilir.dunle ayni hisseler gitti.
Tkf bugün petkimi güzel fiyattan sattı gördüğüm kadarıyla
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi