Özel isimler daima büyük harf ile başlar. Orucunda, namazında, niyazında olduğunu öğrendiğimiz Müslümanın ÖZELLİKLE Allah kelimesini yazarken çok daha duyarlı olması gerekir diye düşünürüm. Zira anlam bozulması yaratır. Ben hatırlatmış olayım.
Printable View
Özel isimler daima büyük harf ile başlar. Orucunda, namazında, niyazında olduğunu öğrendiğimiz Müslümanın ÖZELLİKLE Allah kelimesini yazarken çok daha duyarlı olması gerekir diye düşünürüm. Zira anlam bozulması yaratır. Ben hatırlatmış olayım.
Sürecin 2021 ikinci çeyreğinin sonuna kadar tamamlanmasının planlandığına değinen Oğuz Ay, “ZPC Otmuchów ve iştiraki PWC Odra, Polonya'nın en eski ve önde gelen yumuşak şeker üreticileri arasında yer alıyor. Satın alacağımız şirketlerin 31 Aralık 2020 ve 31 Aralık 2019 tarihlerinde sonra eren mali dönemlerindeki konsolide net satış gelirleri sırasıyla 50,4 milyon Avro ve 49,9 milyon Avro seviyesinde. Şirketler, Polonya’da toplam dört fabrika ile yumuşak şeker, çikolatalı marshmallow, bar, helva ve tuzlu atıştırmalıklar gibi ürünlerin markalı ve fason üretimlerini yapıyor. Polonya’da yumuşak şeker kategorisinde yüzde 38’lik üretici pazar payıyla lider durumda bulunuyor. Özellikle büyük zincir mağazalar ve modern ticaret kanallarında güçlü bir dağıtımı var. ZPC Otmuchów’un 600’den fazla çalışanı bulunuyor. Avrupa’daki gücümüze güç katacak bu anlaşmadan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
Gelecek planlarına da değinen Oğuz Ay, “Bu hamle sonrasında şirketin karlılığına odaklanarak yumuşak şeker üretim kapasitemizin artırılması, Kervan Gıda’nın know-how aktarımı ve teknik yetkinlikleriyle birlikte operasyonel verimliliğin optimize edilmesi, fabrika, makineler ve üretim hatlarının şirketimizin bölgesel üretim planları ve gelecek stratejisi doğrultusunda düzenlenmesi hedeflerimizden bazıları” diye konuştu. “Ayrıca markaların gelecek stratejilerimize paralellik gösterecek şekilde Avrupa kanallarında konumlandırılması bir diğer amacımız. ZPC Otmuchów ve PWC Odra’nın üretim kapasitesi, dağıtım kanalları ve mevcut müşteri portföyü vasıtasıyla yumuşak şeker üretiminde ve satışında önemli bölgesel sinerjiler yakalamayı planlıyoruz” dedi.
“Yatırımlarımız devam edecek”
Kervan Gıda’nın topluma fayda sağlayan bir anlayışla, insanların güvenle tüketeceği ürünler sunan yenilikçi bir gıda firması olma misyonuyla faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan Oğuz Ay, “Mükemmeli arayan bir markayız. Güven, merak ve yenilik en önemli değerlerimiz arasında yer alıyor. Bu değerler ışığında 2023 yılına kadar dünyada kendi kategorimizde ilk beş firma arasına girmeyi hedefliyoruz. ZPC Otmuchów ile operasyonel gücümüze güç katmayı arzu ediyoruz. Avrupa’da üretim tesisi ile Avrupa Birliği vergi avantajlarından faydalanmak, gelir kaynaklarımızı çeşitlendirmek, küresel seviyede marka bilinilirliğini arttırmak diğer hedeflerimiz arasında. Yaptığımız yurt içi yatırımlarımızla da Bebeto markamızla Türkiye’de pazar liderliğine yükselmeyi planlıyoruz” dedi.
Yazık hala bu hissede yatırımcı dolandırılıyor resmen ne demiştim artık 18 ve üstü çok zor altını düşünemiyorum bile temetü ve küçük bir bedelsiz açıklamasıyla milletin kucağına verdiler.Ha biride benim merak etmeyin kendimi ayırmıyorum hep derim gene diyorum bu kadar haber başka hisseye gelseydi şuan belkide 10 değil yirminci tavanını çekiyordu.Dolandırıcılık yapıldığı resmen ortada birilerince.Hisseye güven sıfırlanıyor.Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
İsteyen istediği kadar pofpof lasın bu hisseyi bu Kervan Gıdanin çapı belli oldu haber gelmeden bir gün önce investing sayfasında Polonya'dan şirket alınacağını söyledi bir arkadaş bu demek oluyor ki bu Çapsız firma yeterli olgunluğa erişmemiş içeriden haber sızdırıyor. Kimse kusura bakmasin ama boyle bir firmanin global alanda basari kazanmasi dusundurucu. Bunlar gozunu yurdum insanina dikmis bir avuc cete.
Bu haberler bilerek sızdırılmıştır gerci sızdırmasına gerek yok bilmeyen yok sadece haberin gelmesini bekliyordu piyasa hisse pazarlamak için hissenin cılkını cıkardılar.Buram buram yatırımcı dolandırıyorlar yakında yüklü bir bedelli haberide gelirse şaşırmam.Ha bedeli gelirse şayet siz ozaman dansı seyredin tavan giden hisseler oldu bu sizce ne yapar tavanmı taban tabanmı.Bence yapılması gereken tekşey katılırsınız katılmassınız spk şikayet dilekcesi yazılarak bu dolandırıcılığa el atmaları gerek herkez spk ya yazarsa belki bu kişilerin akpilleri iptal edilirde otobüse binemezler çünki bunlar paralarına kıyıp arabalarınada binmez Yazdıklarım yatırım tavdiyesi değildir
Saçma sapan hareketler.Şirket büyüyorum diyor.Piyasa beklenti bitti diye satıyor.
Ama bizim insanımız hak ediyor Elin gavuru da gelip cebinden parasını alıyor tereyağından kıl çeker gibi bir haber geldi diye uçacak kaçacak diye atlayan küçük yatırımcı bunu Bence fazlasıyla hak ediyor. Kervan omurgasiz bir sirket oldugunu defalarca kanitladi bence.
Burası bist içerden bilgi her zaman var maalesef koskaca oyak gurubunun hektasinda her haber öncesi olanları bilmiyorsunuz heralde
SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Piyasanın satığı falan yok başındaki çete yapıyor bence bunları dedimya dolandırıcılık yapılıyor.Bende büyük umutlarla aldım bu hisseyi demekki beklentisi olmayan sağlam kök lü hisse alıcaksın onlarda belli zaten senelerdir yatırımcısına kazandıran hisseler herkezi spk ya şikayet dilekcesi yazmaya davet ediyorum gerisi size kalmış benim düşüncem.Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir
Ha şu bedelsiz ve temetüyüde versinde 14 mü 9 mu yoksa daha aşağımı olur görücez. Gönül ister dediklerim olmasın ama neticede görüntü ortada bende isterim 20 -30 olsun ama adamların amacı başkaymış insanlara umut aşılayarak dolandırmak en güzel yol aldığı fabrikaların yaptığı karların bana ne faydası var hiç tam tersi zararı var.Almasın satmasın bişey vermesin zarar etsin batacak duruma gelsinki hisse bak ozaman 30 değil 230 bile olur.Birkez daha herkezi spk şikayet dilekcesii yazmaya davet ediyorum belki cidiye alırlarsa bişeyler olurda bu dolandırıcılığa son verirler .Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
İşde bu güvensizlik yatırımcıları artık kiripto para borsasına itiyor bende dahil bist güven kalmamıştır ve önceden yazdığımı tekrara ediyorum artık spekler birbirlerine pazarlarlar hisselerini çünki böyle devam ederse bist de yatırımcı falan kalmayacak.Elimde zaten az bi kervan hissesi kaldı onu satıp ya çok sağlam hisse yada kiripto para borsası burlar speklerin olsun.Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Hey allam ya; adamlar o kadar yatırım yapsın memleket aşkı için kimseyi memnun edemesinler. Olacak iş değil.
Adam sanki ilk kafileyle yola çıkmış Ay da 4 şeritli otobanda çalışıyor, lenn kimi kime şikayet ediyon. Aha çete elemanlarından biri de burada ifşa ediyorum. Muhterem lakablı Levend dir. :kahkah:
Kervan yola çıkar çıkmasına da, hisseyi aldığı andan itibaren büyük hayalleri olan sizlerin yerine ikinci, üçüncü nesil bir başkaları tarafından doldurulduğunda. Merak buyurmayınız! Menkul kıymetler piyasası görünür gelecekte de işlem hacmi artarak devam edecektir. Yazdıklarım nasihat tavsiyesi değildir. :hah:
Susam; Size naçizane samimi tavsiyem, menkul kıymetler ve türevleri piyasasından uzak durmanız. Bu piyasalar size göre değil. Yetimin rızkını buralarda çarçur etmeyin.
Doğadaki; özelinde piyasalardaki hiçbir hareket saçma sapan değildir. Etki tepki, neden sonuç ilişkilerine dayalı (fraktal) dalgalardan ibarettir. Aksini iddia etmek, mühendislik, doğa bilimlerine aykırıdır. Yazdıklarım al sat tavsiyesi değildir. Bilimsel bir değeri de yoktur. Ne haddime haşaa
Mal kitleyecek olsa bu haberle tavan yada tavana yakın öyle bir kitlerdi ki ama öyle olmadı.
Tek sıkıntı hissede KY.nın fazla olması buda ali cengiz olaylarına sebep oluyor.
Sabreden fazlasıyla mükafatını görecek. ( zaten her yer kapalı para işe yaramaz şimdi .)
Geçen 2 günün hareketi, bugünün küçük ölçekte bir nevi hazırlığıydı. Çete elemanı Muhterem, gece yarısı foruma gönderdiği yazıda iki cümle dikkat çekiciydi.
Yarın hisse günü eksi kapatırsa hiç şaşırtıcı olmaz. Ve
Ümit ederim hisse, geçmiş forum sayfalarında birilerinin analizleri (tırnak içinde) gibi tavan serilerine başlar. eehh 10 seri tavan yakışır artık.
Okuma zahmetinde bulunup, dikkate alanlar için ilk cümle tamamen göz ardı edildiği büyük olasılık. Forumdaşların hemen hemen tamamı saat 10:00 a büyük bir iyimserlikle beklediğine eminim. Beklenti gerçekleşmeyince hayal kırıklığı, kendi dışında herkesi suçlama, sorumlu görme hali, irrasyonel davranış. Bu hisseden bir şey olmaz vesaire vesaire. İşte bu tür piyasalarda çelik irade esprisi burada yatıyor. Oysa hisse rutin hareketlerine devam ediyor. Tek fark, haberi(insider) al sat olarak değerlendirip kısa gün karını cebe indirmek. (çete elemanı açılışta kaç lot sattı acaba? :p)
Tekrar tekrar yaşadığı acı tecrübelerine rağmen KY nin bir türlü öğrenemediği, kabullenemediği şey şirketten gelecek haberlerin hisseyi yukarı taşıyacağı algısı maalesef.
Bugün çenem düştü, sürçi lisan ettikse affola. Tekrar köşeme çekiliyorum.
Felaket tellağı yapacak bir durum yok.
bu havada tavan yapmaması hatta eksiye gitmesi normal. piyasada sıkıntı var. bist100 işlem hacmine bakınca da anlaşılıyor.
piyasalar bir haber bekliyor muhtemelen. bizim kulağı kesik başar'lar zamanını bekleyecek :)
Sirius kardeşim merak etme bırakacam adam gibi hisse alıcam ama bi türlü zararımı kurtaramıyorum al satta kurtarırım dedim oda olmadı nerdeyse 20 tl maliyetim oluştu çok sevdiğimden burda beklemiyorum alıcağım hisseleri bile belirledim bi kısmıylada kiripto borsasına giricem aslında fazlasıyla kiripto borsasına girecem hisselerim 30 endeksli temettüsü düzenli sağlam hisselerden olacak zaten .Şu yakamı kurtarabilirsem .Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir
Piyasaların beklediği haber değil, tedirginlik. Tedirginliğin nedeni de 1500 seviyesinde oluşan boşluğun KISA SÜREDE dolup dolmayacağı. Eğer ki, kısa sürede BİST de boşluk dolmaz ise ORTA VADE ayı piyasasına hazırlıklı olun. Endeksin 1000- 900 seviyelerine yönelmesi kuvvetle muhtemeldir. Forumda daha önce belirtildi zaten.
Piyasa, şirket haberleri bekleyenlere kolay gelsin. Allah onlara habersiz bırakmaz İnşalla.
Anlamadığım piyasanın neresi kötü stabil bir piyasa yaz havasına giren bir piyasa hatta şuan pozitif seyirde her nedense piyasa hep kervana kötü söyliyim planlı dolandırıcılık nasıl yapıyorlar çıkış yaparken bile KASITLI olarak 16,68 de bırakmış oldukları gapı kapatma bahanesi yani sen ne dersen de dolandırıcılık yapılıyor.doğru kimi kime şikayer ediyon spk ya şikayet etsen hadi yakalansın bi kaç kişi cezası bile yok mükafat gibi cezaları var.Asıl cezayı yatırımcının bu piyasadan çıkarak verebilir.Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Hisse senedi fiyatı: OTM (WSE) PLN 3,30 +0,36 (+%12,24)
Bizim paracıklar yaramış polonyalı hissedarlara onlar bari sevinsinler bizim yerimize sevaptır.
Kaybolan fiyat, istikrar ve güven oteritesini yeniden tesis etmek için.
Patronun tez zamanda aklına başına alması gerek yoksa KY. OLARAK YÖNETİME EL KOYACAĞIZ.
Şirkete yolluyorum gece yollasaydım daha mı etkili olurdu acep bilemedim.
ZPC Otmuchow SA
3,40 PLN
+0,46 (%15,65)
Bugunde guzel itelediler ufak capli mali. Yarinda uc bes arasi eksi. 17 uzeri maliyetlenenler iki uc hafta bekleyedursun.
Bu haberide hiç eden küçük yatırımcının üç beş kuruşunu gözdiken bu adilere şu ramazan ayında bize yaşattıklarından beter olurlar inşallah.
Cümleten hayirli cumalar. Allah kimseyi bu ülkede hirsizlarin eline düşürmesin.
Otobüste seyahat eden bir adamın cebindeki tüm parayı yolculardan biri çalar. Az sonra biletçi yolculuk paralarını toplamaya başladığında adam arar, tarar, cebinde paranın olmadığını görür. Yolda düşürdüğünü zanneder, utanır, sıkılır, tam bu sırada yanındaki koltukta oturan hırsız, insanlık hali, önemli değil, beyefendinin bilet parasını ben ödeyeceğim der. Adam mahcup olur, hırsıza teşekkür eder. Bütün yolcular hırsızı alkışlar...
ZPC otmuchow 3,64 PLN
+0,36 (%10,98)
Keşkem ona geçseymişik.
Bundan 8 yıl önce carfursada aynı böyle güzel atmosfer var idi hisseyi (carfa carfb o zamanlar ) 20 den 10 getirdiler aaa dedik noluyo inatla bekledik tabiki .Sonra 10 liradan 63 geldi 12 -15 ayda bilen bilir.
İnadına beklemek düşer bize bu yolda tek güvencemiz zaman bu çakallara karşı.
Patroncuk ellere varda bize yohmi.
Hisse senedi fiyatı: OTM (WSE) PLN 3,80 +0,52 (+%15,85)
Vallahi forumun içine ettiniz..
Biriniz şarkı paylaşır paso siyaset yapar.
Digeriniz her saat basi beddua eder..
Yeter yahu!!!! Hisse hakkinda bir arastirmaniz çalışmanız varsa yazın yoksa susun!!!
Aman Ya da ne haliniz varsa görün!!!
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse senedi fiyatı: OTM (WSE) PLN 4,12 +0,84 (+%25,61) nazar etmeyelim bizim de olur azıcuk bekleyelim.
Sıra bize de gelecek elbet susam kardeş kendini heba etme daralacaksan her günde bakma biz sana haber veririz. Bizde aynı kervandayız makara tukara gidiyoruz işte.Arsa aldın attın kenara say zamanı gelince tatmin olacağın fiyattan satarsın . Sağlık gitti mi para pulda nafile.Saygılar FM 100.5 kral radyo.:)
Eyvallah zagor sağolasın
Patrona avrupa da şirket alındı bilgisi yeni gitti sanırım.
Algıya sabırsızlığa ümitsizliğe sıkıntıya yer yok.Böyle olmalı inanıyorsan.Çünkü
Borsada parası büyük olanın gözü her zaman parası küçük olandadır.
Trader mantığı böyle işler.Der üstadlar.
Bunlar uzun vadeci 5 sene bekleyecekler alsin. Kisa vadede kazanamassin. Kriptoya gel doge al yapıştır. Uzaya roketle.