guzel dukkan ,her sey alınırmı burdan ? ekmegi bulamadım
guzel dukkan ,her sey alınırmı burdan ? ekmegi bulamadım
Herkes 6.80 leri bekliyor ama Dolar için dip seviyesi 6.90 olacak gibi.
6.50 olursa ben dahil birçok kişi FULL dolara geçeceğinden yerleşiklerin dolar birikimi 300 milyara doğru gider diye düşünüyorum.
Sonrası malüm...
Papaz birilerinin elinde kalacak.
Tıpkı şu anki BİST te olacağı gibi...
Bu ekmegi ince ince dilimliyorum, sonra kizartiyorum, uzerine tereyagi suruyorum biraz tulum peyniri aliyorum....
Offf yok boyle bir lezzet.. :)
Syg,
Yarin mevduat donusum var..
34 gune Isbank 18.00% ile parayi kapmisti..
Bu defa 31 Mart'a 42 gunluk oran alacagim..
Kimlere sormaliyim??
Syg,
Selamlar son günlerde dolar ve euro faiz oranı alan oldu mu acaba? 50k
Bu banka çalışanları genelde birbirleri ile gizli çekişme içinde hissettim. Bir şube de baştan konuşarak eft masrafsızlık sözü almışken vade günü başka bir personel işi bozabiliyor. Bizzat yaşadım. 2 kez çalıştım çok sorun yaşadım. Misal ; elden para yatırdığınızda valör 1 gün atıyor ve bunu size söylemiyorlar. EFT masraf sorunu 2. sorundu.
Sonraki gidişimde kendi ısrarlarıyla çağırdıklarında bizzat şube müdüründen masrafsızlık sözü aldım ve vade sonunda masrafsız eft yaptılar. Ama yine de para ancak günün sonunda karşıya geçti. Temennim sizler bunları yaşamazsınız. Bazen şubeler farklı olabilir.
Sayın dudu hsbc de 40 gün 19 bende yarin 40 gün e başlayacağım çünkü mb 18 şubatta pas geçeceğini düşünüyorum 18 martta belki 50 veya 100 baz puan arttırır
Dolar da 6.90 dibi onaylanınca BİST te dağıldı.
Swaptaki panik ne kadar sürecek bakalım.
Narettin hocanın (kazanın doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne neden inanmıyorsun) şeklinde dediği gibi olmaz umarım.
https://www.patronlardunyasi.com/hab...labilir/246856
İndirin faizleri deniyor yine..
Bakalım yarın dönüp yok yok fiyat isitkrarı mı diyecek bunlar da..:oleyo:
Sayın dudu şimdi beni aradılar hsbs den 18,5 düşünmüşler yarin için bu gün 19 muş üzülerek başka 19 veren var mi bilmiyorum ama 181 gün 18 den %3 stopajlı en para var
Sayın dudu gene aradılar bakiyenin % 25 i fon para piyasasi fonu geri kalanını % 19 dan baglariz dediler ama fon işini ben anlamadım bana yardımcı olur musunuz para piyasası fonu ne demek
Zaten ben de anlamadım ayrıca fonun faiz getirisi kac anlamadım
Aktifbanktan NKolay Bono için aradılar.. Eskiden burdaydınız parayı ne yaptınız diye sordular.. Hem faiziniz düşük hem de TMSF garantiniz yok dedim.. Anadolubank %18.5 günlük, HSBC %19 vade varken size kim niye %18'den para getirsin ki dedim. Faizlerde bir değişiklik olursa hemen bilgilendiririz dediler. Sanırım mevduata sıkışmışlar biraz, faiz olarak ne alıyorsunuz diye de sordular ona göre bir artış planlıyor olabilirler..
Garanti de bana bugun bir de fon alternatifi verecegim dedi.
Verme demedim ama fon tercih etmem getirisi garanti olmayacagi icin.
Syg,
Kisiye ozel ara ara veriyor diye biliyorum
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yatırım fonlarının brüt ve mk getirilerini ayrı bir başlıkta hergün paylaşıyorum.
Para piyasası fonları için:https://www.hisse.net/topluluk/showt...00#post5164400
Fon koduna tıklayarak ilgili fonun tefaş'taki sayfasına gidip inceleme yapabilirsiniz
HSBC eğer belli bir fonu zorunlu tutmuyorsa PPZ yi tavsiye ederim.
Kurulduğu günden beri para piyasası fonları içinde lider.
Ben günlük hesap yerine bunu tercih ediyorum bir süredir
Onun dışında fonlarla ilgili bir başlık var.
Her türlü sorunuza cevap alabilirsiniz: https://www.hisse.net/topluluk/showt...=1#post5164019
Selamlar kimse yanıtlamadı bir daha sorayım.. son günlerde dolar ve euro faiz oranı alan oldu mu acaba? 50k
Sn.yuji bu ppz ye bodoslamami girilir.
Yoksa belli bir alim dönemleri varmidir.
(Ornek vermem gerekirse hisse gibi)
Farkli bir ornek vereyim.
Denizbankin dly kodlu fonu var.(para piyasalari fonu)
Sanirim oda ppz sinifinda.
Getirisi yaklasik mevduatla paralel.
Asil söylemek istedigim şu, fonun fiyati devamli yukari gidiyor.
Hani bir ara düşsede alttan girsek modu olmuyor.
Bu sebeple sordum bodoslamami girilir diye..
Saygilar..
PPF'lere 7x24 girilir, zamanı falan yoktur.
Ama PPZ gibi bazı ppf'lerde özel sektör bonoları da var, bunu unutmayın.Ne olur ne olmaz bunu aklın bir köşesinde tutmak lazım.
Ama banka ppf'lerinde bu risk yok gibi.
Birde ppf'yi saat 18'den sonra alıp aynı gün 00.00'dan önce satarsanız, ertesi gün fiyatıyla alıp önceki gün fiyatıyla satmış olursunuz ve zarar edersiniz.Tabi bu düşük bir ihtimal.