Yabancılar bayağı mal çıkarmış mebes kardeşim hisse olarak belli başlı hisseler dün ve bugün iyi durdu onun dışındakilerin hepsi zaten düştü yeni toparlıyor .Su an hangi hisse iyi olur onu bilemem çünkü belirsiz bir hava var hayırlısı olsun diyelim
Printable View
Borsa bir yana dursun.... Çelik Çomak hocayı göremiyorum. Nasıl iyi mi? Bir şeye ihtiyacı var mı? Bilgi verirseniz çok sevinirim.
Uluslararası
brokerlar
Traderlar
Borsacılar
Genel manada, dünya borsalarının tümünde ki düşüşü
Aşının her yere ulaşmamasına
Aşı yetersizliğine, yapılan aşılara rağmen tekrar virüse yakalanlara
İlaç krizine ,özellikle Abd de
Virüs ün dünyada hızlı şekilde artmasına bağlıyor
Şimdilik senaryoları bu..
Yatırım tavsiyesi değildir.
Endeks 1570ten beri kisa vurkaclar haric mal tasimiyorum. Tabii burada Çelik hocami ve hisselerini ayri bir yere koymak lazim...Ek 26745
Celik hoca 1580 ordan 1450 ye kadar duzeltme olacagini ve sinirli kalacagini paylasmisti ne diyim hocam iyki varsiniz
ARKADAŞLAR DÜŞÜŞÜN SEBEBİNİ AÇIKLIYORUM.
GAMESTOP isimli bir Abd şirketi batma eşiğine geliyor. Bir reddit topluluğu bunu kabullenemiyor.
Nedeni ise büyük fonlar bu şirketin değerinin sıfırlanacağı düşüncesiyle 2.5$ civarlarından %140 yasa dışı açığa satış yapıyorlar. YANİ KOCA FONLAR İŞ KARIŞTIRIP ŞİRKETİN HİSSE SAYISINDAN FAZLA SHORT POSİZYON AÇIP İŞ KOPARABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORLAR.
Bunu fark eden küçük reddit grubu toplanıyor ve büyük bir küçük yatırımcı dayanışması başlatıyor. Hisse 2.5$'lardan bir anda 350$ civarına geliyor. Küçük yatırımcıların alışları ile.
Tabi 40$ civarında iken çoğu büyük hedge fon düşer diyerek short pozisyon açıyor.
Şuan 50 milyar dolarlık koca fonlar derin bir zarar içerisinde. Ve bu parayı resmen küçük yatırımcılara aktaracaklar. Yani koca merilinden tutun çitisi hepsi küçük yatırımcı tarafından öpüldüler.
Bank of amerika sı olsun çitisi olsun hepsi şuan batma eşiğine geldiler. Çünkü 2.5$ dan yaptıkları yüklü açığa satışları 350$ dan almak zorundalar.
Böylece ne oldu?
Tüm dünyada bu büyük kurumlar pozisyonları batmaması için hisse satmaya başladı. Buna Türkiye'de dahil. Para gerekiyor çünkü.
Şuan tüm yatırımcılar kenetlenmiş Gamestop hisselerini almaya hâlâ devam ediyor. Neden devam ediyorlar? Çünkü bu koca fonları batırmayı amaçlıyorlar. Ve kısmen de başardılar.
Yok bilmem bundan düştü yok şundan diyen çakma üstadlara itibar etmeyin. İşi iyice araştırdım. Sizde araştırabilirsiniz.
Bu bir küçük yatırımcı devrimi. Şuan hedge fonlar küçük yatırımcılar tarafından deli zarar halinde.
Koca fonlar sırf Gamestop'da öpüldükleri için tüm dünyada hisse satmaya başladı. Açık çok büyük. Bunlar posizyon ları kapatmazlar ise derin zarar çukuruna düşecekler. Bu ise tüm dünyada bir satış dalgası oluşturabilir. Yani bugünkü tüm dünyada ki düşüş gibi.
Yani özetle arkadaşlar bugünkü sebepsiz düşüşün sebebi bu.
Bakalım neler olacak izleyip göreceğiz.
(Yatırım tavsiyesi değildir) böyle bir yazı buldum gerçekliği nekadar sorgulamak lazım ( Alıntıdır )
Whatsaptan göndermişler, sizlerle paylaşayım dedim
çelik hocamızın değerlndirdigi sanelde golden cross mu var yoksa benim hatam mı anlayamadım değerli hocalarim bir bakabikirmi
SM-M315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günaydın hayırlı cumalar bol kazançlar arkadaşlar .Hakan hocam MEGAP tutuyor musunuz hala teknik olarak hedef neresidir??
Megap elimde var kısa vade 12 hedef var
Hayırlı cumalar . Sağlıklı ve mutlu günler dilerim ...
cümleten hayırlı saglıklı bol kazançlı cumalar
mebes hocam ıhlgm bugün hareketli olurmu düşünceleriniz nelerdirr
Celik hocanın aylık listede olan ISFIN ve GSDHO fiyatları düşük olan hisseler . Endeks pek bozmaz ise . Ucuz hisseler ...
Mebes hocam, bu Polho ne zaman güldürücek sizce yüzleri. Yaklaşık 1 senedir tutuyorum sabırla bekliyorum.
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Inanın bukadar güzel hikayeleri olan borsadaki ender hisselerden . Bu hafta alımlar iyi idi . Fiyat ucuz 4.26 üstünde daha iyi olur . Yavaş yavaş toplanır 3.83 destek noktası. Uzun vadeli iyi olur diye düşünüyorum. Hava alanı yanındaki arsa yada liman ile iyi haber hisseyi roketler . Yavaş yavaş alıyorum bende ...
teşekkürler hocam belkide bir haber gelir de şahlanırızz SM-M315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de bekliyorum haberleri, hayırlısı diyelim sabırla beklemeye devam. ISFIN de bekliyorum uzun zamandır ortak kağıtlarımız var baya sizinle. Çok sağol.
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dow 30 bin kırıldı maalesef tahmin ettiğimiz gibi.Vadelileride bayağı ekside 30 bin altı kapatırsa p.tesi endeks 1435 civarları hatta daha altı açılış gelebilir.Satış baskısı derinleşirse 1430 önemli olacak.Stoplara dikkat etmekte fayda var.Bugün endeks 1486 üzeri kapatamadı önümüzdeki hafta bayağı sıkıntılı olacak gibi görünüyor.YTD...
Merhabalar , karişik bir haftayı geride bıraktık. Önümüzdeki haftada öyle olacağa benziyor. Bir oyun şirketinin dünya borsalarını karıştırması ilginç ve saçma. Bu hafta için Tborg, PENGD, VKGYO, ISFIN, uşak, Gsdho, akenerj için ne düşünüyorsunuz. Nasıl olur hisseler . Varmı başka takip edilecek hisseler , endeks icin ne düşünüyorsunuz. ...
Hüsnü bey , alkım yaklaşık bir yıldan fazla takip ettiğim bir kağıt. Finans değerleri çok iyi . Bedelsiz ve temettü ile yatırımcısını üzmeyen borsanın ender şirketlerinden biri uzun vadede yardımcısına kazandirir . Diğer takip ettiğim hisse ve elimde olan Ihlgm bu hisse ise tam tersi 11 seneki fiyatlarından daha ucuz bedelli ler ile yatimcisinin parasını almış karşılığında hiç bir şey vermemiş ihlas grubu şirket. Mr muco bir ihtimal kanal hikayesi ile şirket değerlerini belki yukarı çıkarır diye aldik fakat umutlarımı kaybetmek uzereyim. Yani dikkatli olun bu şirkette. Diğer takibindeki hisse ise Indes idi büyüyen bir şirket finans değerleri fena sayılmaz. Ben alıp az bir karla sattim . Şu anda nötür düşünüyorum. Diğer hisseler takibimde değil...
Bedelli sermaye artıran şirketler. Paraları finanslarda düzelme yapıp yada yatımlar için kanalize ediyor ve bu işlemi sürek li yapmıyorsa kabul edilebilir ve hisse üzerinde olumlu olur . Bunun haricinde ise yatırımcısını uzer . Borsada bu hisselerin örneği çoktur. Birde bedelsiz ve temettulerle yatimcisini sevindiren şirketler.
dgate
kozaa
ozkgy
eregl
dmsas
Hüsnü bey . Bence tek kâğıtta beklemeyin hatta farklı sektörlere dağıtın. Alım içinde çok aceleci olmayın. Celik hocanın 2021 listesinde farklı sektörlerden para ve risk faktörüne göre hisseler seçin. Alkım, alka gibi kağıtlar yanina taşa toprağa dayalı , gıda, demir çelik, finans ve gyo şirketlerinden bir sepet yapın. Alım için yavaş yavaş alın. Örneğin endeks düşerse hisse alımını daha iyi yaparsınız. Uzun vadede iyi daha iyi olur . Çok aceleci olmayın...
2021 yılında gıda şirketleri iyi olabilir . Bu bakımdan gıda şirketleri bence takip edilmeli . Ucuz ve kârlı şirketler takip edilebilir . Bu bakımdan önümüzdeki günlerde ucuz ve beklentisi olan kârlı gıdalar için hangileri iyi olur ...
Yine gıdalar dan önerdiği için benimde beğendiğim. Celik hocanin takibinde olan Penguen , Tborg, tukaş takip edin bunları inceleyerek zamana yayılmış şekilde değerlendirme yapın. Fakat birinci kural hiçbir zaman suyun derinliğini çift bacakla yapmayın. Riskleri minimize edin ...
Üstadlardan bir ricam olacak.TRGYO akıbeti nice olacak zararına satmalımı yoksa beklemelimi???
Evet bendede var . 3.79 tam destek noktasında kapatti . Burayı kırması iyi olmaz Geçen hafta kötü düştü. Perşembe ve cuma toparlamadı. Dususlerde yükselmeyeler daha çok ve en önde düşüyor. 3.64 ve altında stopları patlatır. Pazartesi veya salı günü izleyin duruma gore kendi kararını verin ....
Mebes hocam ilginize teşekkürler.bilginize sağlık .salı gününe kadar bekleyip satıcam