Seni üstümüze yaptılar,temmuz ortasi oldu yatırımdan da ses yok geri kalan bayram tatili temmuzu da yedik
Printable View
Seni üstümüze yaptılar,temmuz ortasi oldu yatırımdan da ses yok geri kalan bayram tatili temmuzu da yedik
Alka bilanço hareketine mi başladı ne, bir de bizimkine bakın, daha Ağustos ayındaki PS üretimini satın alacak, sonra da bilançoyu, tavanı bile 16 ancak, hey yavrum Alkim, beklentileri bildim bileli harcıyorlar, hisse senenin en düşğünde galiba.
Kurbanlik Alkim olmus :)
Kurban bayraminiz mübarek olsun,
Bayram dönüsü güzel kap haberleri yollarlar belki..
iyi tatiller herkese...
Yukarıdaki tahminlerimi Potasyum Sülfat tarafındaki yüksek fiyat artışları nedeniyle revize ediyorum. Bildiğiniz gibi proje başlangıç tarihinde potasyum sülfat ton başı fiyatı 500-510 USD dolaylarındaydı. Geçtiğimiz hafta kapanışı itibarıyla uluslararası piyasalarda Potasyum Sülfat ton başı fiyatı 650-670 USD bandından alınıp satılmaya başladı. Sizde fiyatları uluslararası kimya siteleri üzerinden takip edebilirsiniz.
Dolayısıyla sene sonu PS tarafından beklediğim 220 Milyon TL'lik ciro tahmini, 280 milyon TL'ye çıkarıyorum. Fiyatların yükselmesi çok olumlu, bileşenlerden biri zaten bizim elimizde, maliyet artışımız kısıtlıyken fiyat artışı yüksek. 2022 sonu itibarıyla toplam kapasitenin önce 150.000 Ton olmak üzere, 2025 yılına kadar parça parça 300.000 Ton'a kadar artmasını bekliyorum.
Bu sene sonu için ciro beklentimi de 1 MİLYAR 200 Milyon TL-1 Milyar 300 milyon TL arasına, Net kar beklentimi de 340 milyon TL ile 380 Milyon TL arasına yükseltiyorum.
AL-SAT-TUT Tavsiyesi değildir. Herkes kendince araştırmasını gerçekleştirsin.
Yukarıda yazdıklarıma ek olarak ise;
Daha önce bahsini geçirdiğim, lityum karbonat tarafında güçlü talep sınırlı arz dolayısıyla fiyat artışları devam ediyor. Geçtiğimiz 3 ay önce Mart ayı itibarıyla pil sınıfı lityum karbonat ton fiyatı 12.000 usd iken fiyatlar geçtiğimiz hafta kapanışı itibarıyla 17.000 USD'ye kadar çıkmış durumda. Yeni enerji araçlara olan talep giderek artmakta, özellikle 2025 sonrası elektrikli araç noktasında ciddi bir dönüşümün başlayacağı aşikar. Her ne kadar şu anda olmasa da özellikle 2-3 sene sonra artan talep ile birlikte lityum karbonat tarafında ton fiyatının 100.000 USD'lere kadar ulaşması mümkün. Bu da PS, SS ve Kağıt tarafında yerini sağlamlaştırmış firma için ileriki dönemde yeni bir katalizör olabilir.
Araştırma ve analizleriniz için teşekkürler Sn. Yazık.
YAZIK ortak forumdaki ismini görünce çocukluğumdaki bir anım aklıma geldi ben bursalıyım dedemin dursunbeyli ahbabı varidi zamanzaman bizde yatılı kalırlardı yengehanım beni sever nasılsın der bende iyiyim derdim oda ah YAZIK derdi sonra okula gidiyormusun diye sorar ben evet deyince yine ah YAZIK derdi bende anama gider hep ne desem ah yazık diyor diye şikayet ederdim sayenizde 35 sene geriye gittim :):hi::)
TİCARET BAKANLIĞI TARAFINDAN YAYIMLANAN "YEŞİL MUTABAKAT EYLEM PLANI: TARIMDA PESTİSİT VE KİMYASAL GÜBRE KULLANIMI AZALTILACAK
Mutabakat Eylem Planı"na göre, Türkiye tarımda pestisit ve kimyasal gübre kullanımını azaltacak. Pestisitler yerine biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemlerinin kullanımı yaygınlaştırılacak. Ar-Ge çalışmalarıyla kimyasal gübreler yerine gübreleme programına organik gübreler dahil edilecek.
DÜNYA Haber Merkezi
20 Temmuz 2021 12:42
Türkiye, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması ve ihracatın sekteye uğramaması için pestisit (zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan madde ya da maddelerden oluşan karışımlar) ve anti-mikrobiyaller ile kimyasal gübre kullanımını azaltacak.
Ticaret Bakanlığı tarafından, Türkiye'nin, iklim değişikliğiyle mücadele politikalarına adaptasyonunu sağlamayı hedefleyen ve ihracatta rekabetçiliği güçlendirecek bir yol haritası niteliğinde olan "Yeşil Mutabakat Eylem Planı" yayımlandı.
Yeşil Mutabakat Eylem Planı'ndan yapılan derlemeye göre, Avrupa Birliği'nin (AB) Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında alacağı önlemlerin Türkiye'nin AB ile tarım ticaretini sekteye uğratmaması açısından ülkede sürdürülebilir tarıma yönelik eylemler gerçekleştirilmesi önem taşıyor.
Bu kapsamda, AB hedefleriyle uyumlu şekilde Türkiye'de pestisit ve anti-mikrobiyallerin kullanımının azaltılması sağlanacak. Bu süreçte, biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemlerinin kullanımı yaygınlaştırılacak.
Türkiye'de organik tarım üretim alanları ve üretim miktarları artırılacak. AB'nin organik tarım mevzuatının uyumlaştırma çalışmaları tamamlanacak. Türkiye ile AB arasında organik tarım ticaretini desteklemek amacıyla AB ile organik tarım alanında karşılıklı tanıma sağlanabilmesi için AB nezdinde girişimler yürütülecek.
Kimyasal gübre kullanımı azaltılacak ve AB'nin bu alandaki hedef ve politikaları doğrultusunda çalışma yapılacak.
Ar-Ge çalışmaları sonucunda ham madde bakımından dışa bağımlı üretilebilen kimyasal gübrelerin kullanım miktarı azaltılacak, yeni nesil ve yavaş salınımlı gübrelerin kullanım miktarları belirlenecek.
Gübreleme programına organik gübreler dahil edilerek sürdürülebilir toprak verimliliği sağlanacak.
Arazi toplulaştırma faaliyetleri yürütülecek ve 2023 yılı sonuna kadar 8,5 milyon hektar alanda toplulaştırma tescil faaliyetleri bitirilecek.
Yenilenebilir enerji tarımda da kullanılacak
Tarımda yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak. Aydın, Denizli, İzmir ve Ağrı'da kurulan tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgelerinde jeotermal kaynaklardan faydalanılarak bitkisel üretim yapılacak.
Yenilenebilir enerji kullanan seralar ve üretim tesisleri desteklenecek.
Tarımsal üretimde atık ve artıkların tekrar değerlendirilmesi konusunda Ar-Ge çalışmaları yürütülecek.
Desteklenen Ar-Ge projeleriyle tarımsal atıkların enerji olarak değerlendirilmesi amacıyla atık ve artık yönetiminin geliştirilmesine katkı sağlayacak araştırmalar yapılacak.
Gıda atık ve artıklarının geri dönüşümünün sağlanmasına yönelik farkındalık yaratma ve tüketicinin bilinçlendirilmesi çalışmaları gerçekleştirilecek.
Satış ve toplu tüketim hizmetleri sağlayan yerlerde işletmecilere yönelik gıda israfıyla mücadele amacıyla kontrol listeleri hazırlanacak.
Avrupa Komisyonunca açıklanan "Tarladan Sofraya ve Biyoçeşitlilik Stratejileri"ne ilişkin bilgilendirme faaliyetleri yapılacak.
bu bağlamda Alkimin üreteceği PS çok kıymete binecektir.
Anlamsız hareketler yapmaya devam et. Sabırla beklemedeyiz. Zamanı geldiğinde olman gereken fiyata ulaşacaksın. Saygılar.
Temmuz da bitiyor, şirket PS yatırımı ile ilgili son bir bilgilendirme yapsa da durumu öğrensek hiç fena olmaz.
Son gelen yeşil mutabakatın zamanlaması da iyi, önü açılmalı artık.
16 aydır 17.35lerden bekleyen akadaş var, uzun vadeymiş, karlı yatırım mış.Şerefsiz herifler yüzde 45 enflasyonda yüzde 1 getirisi yok, olmadığı gibi zararda olmayan 3,5 kişiyi geçmez.
:)
tersten düsün dostum, Patron hisse satti gitti dolar aldi veya faize yatirdi
tahtayi takip edenler bilir hisse toplu , 3-5 araci kurumdan karsilikli al satlar,
Kar eden bir kurulus , yatirim yapip büyüyor uv tutanlar icin olabilirtesi var ama artık alternatifleride cikti
düsük fk li hatta ihrracat yapan bir cok firma var...
Yeniden digital paralar gündenme. Digital paralarda yasal düzenlemeler gerçekleşirse insanların büyük çoğunluğu digital paralara yönelmesi kaçınılmaz olacaktır. Dünyanın büyük fonları da ülkemize dönüp bakmıyor. Bizi yönetenler sağolsun yüzlerini orta doğu ülkelerine yöneldiler. Ülkemizde reformlar derhal yapılmalı, yapılmazsa borsanın yüzüne bakılmaz diye düşünüyorum.
Bu şirket borsaya kote olmuşsa patronlar daha sosyal olmalı, kapalı bir kutu olmamalı. Yapılan yatırımlarla ilgili belli aralıklarla bilgiler verilmelidir. Tv ye çıkıyorsun, bitiş tarihlerinde sorun varsa açıklamalar da niçin bulunmuyorsunuz. Şirket arandığında devamlı aynı klişe cümleler kullanıyorsunuz. Hep bir gizem söz konusu.
İyi de faiz yıllık yüzde 19 -20lerde bu gerçek enflasyonun yarısı bile değil.Kim orda parasının erimediğini düşünüyorsa hayal görüyor.
Potasyum Sülfat Yatırımımız ile ilgili olarak;
Tüm tesisin montajının tamamlanarak 2021 yılının haziran ayında devreye alınarak, temmuz
ayında deneme çalışmalarının başlaması öngörülmüştü. Global Covid - 19
Pandemisi sonucu yurt dışından beklenen bazı ekipmanların teslimatında son anda
ortaya çıkan gecikmeler yaşandığı için, doğal olarak montajların tamamlanması,
devreye alma ve deneme çalışmalarının başlaması yaklaşık 45 gün gecikmektedir.
Bu koşullar altında Eylül ayının ikinci yarısında Potasyum Sülfat Tesisinin
devreye alınması hedeflenmektedir.
ALKİM: EYLÜL AYININ İKİNCİ YARISINDA POTASYUM SÜLFAT TESİSİNİN DEVREYE ALINMASI HEDEFLENMEKTEDİR
Bir sorun olduğu belli idi, demek ki içerden bilgi alınıyor. Demek ki patron bu hissede çok etkin. Bravo patronlara, tebrikler.
Tam da Borsanın yeşil olduğu güne nasıl ayarladınız atayizler
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen katılıyorum, yoksa hissenin alıp başını gitmesi lazımdı, çok güven kaybetirdiler, Reha'ya güven gerisni merak etme sen.
Hele ki aylardır ilk defa endeksdeki bir ralli gününe denk getirilmesi çok manidar, ben de patronları tebrik ederim bizi çok düşündükleri için.
Kap metinini kim yazmissa eski Bulvar gazetesini çok okumuş belli,
Son anda diyor bold yapmam ironi zaten :)
Normalde Temmuz ayinda denemeler baslayacakti 1 gün kala kap haberi atiyorlar..
ve 45 gün sonrasi hedefleniyor mus.
Hadi biz UV takilmiyoruz bunlara temettüyü aliriz her sene artar diyoruz ama böyle kap haberleri yollamakta Ayiptir.
Elim gitmiyordu yazmaya ama sen yazmissin hemfikirim,
"hedeflenmektedir" tv çıkıp , pandemiye ragmen POS sıkıntı yok hersey yolunda zamaninda bitip devreye alacağız demek kolay
Bu noktadan sonra Koralara düsen Alkimden sembolikte olsa alim yapmalaridir,
"Değer Yatirimcisina" borcludur. Reha Kora Bey
1.5 yıldır her fırsatta yatırımcıya vurmuş koralar, bist düşerken 2 misli düşüp, yükselirken iş yatırımdan kafsına vururlar.Şimdi neden şirket alımı yapsın ki. Bence ailece bir 5 milyon daha satsınlarda değer yatırımcısı görsün hanyayı, konyayı.
Dediğiniz gibi pek adam bırakmaya niyetleri yok kağıtta. Hepimizi dökmek istiyor.
Uzun vade bu işin en meşekatli olanı. Burayada herşeyi yazmak istemiyorum ama tahtacıyı kırılmaz sopa ile dövme fikri hala cazip geliyor. Tahtacıda okuyormu acaba yazdıklarımızı.
Tahtacı ben hala inanamayacağın düzeyde kardayım. Beni zarara sokman için tahtayı batırman lazım. Onu yaparsanda alkim batar :) İstersen bu işten vazgeç, alkim babadan neyse oğuldada aynı değerde olsun milletin gözünde, yoksa itibarda elden gidecek. Babanız sağ olaydı kırılmaz sopa ile kovalardı hepinizi. Rahmetli iyi adamdı bizim gözümüzde ama sizin için aynı şeyleri malesef söylemeyeceğiz gibi duruyor.
Uzun vade hissede kalmak bence çok iyi fikir değil. Gelişmelere göre yatırım yapmak en uygunu bence. Piyasanın yönüyle doğru orantılı yatırım yapılmalı. Bir de büyük kurumsal kimliği olan şirketlere yatırım yapmakta fayda var. Örnek olarak Koç Holding hisselerini tek geçerim. Düşüşlerde Koç Holding hisselerini toplamak gerekiyor bence. Saygılar.
bir adam twitterda 4 agustosta hacimle düşenı kırabilir yazmıştı. Adam ya cok iyi teknikçi ya da içerden bilgi alıyor.Bugün hacim arttı hayret ne kap var ne başka birşey.
Azıcık yükseliş yapsa hemen satış geliyor, ne biçim hissesin sen, milleti güldürsen ne olur.
Pilanço günü ne zaman ortaklar..
bilanço son gün 19 agustos.
Teşekkürler.
Az Bi canlılık belirtisi var.
Blanço etkisi midir