Liman işi mahkemelik olduğundan dolayı mı hissede baskı var?
Printable View
Liman işi mahkemelik olduğundan dolayı mı hissede baskı var?
Bu işler borsada önceden satın alınır. Herhangi bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Her tahtanın bir karakteri var. Gübre durur durur 1 ayda işi bitrir
Mahkemelik olmak için suç işlemeye dair bir durumun olması lazım.
Böyle bir durum söz konusu değildir.
Sadece başka bir liman isletmesi kendi çıkarlarına uygun görmediği iskele uzatım olayını iptal etmek için başvurdugu bir dava var ortada.
Ben bir şeyin çıkacağını sanmıyorum.
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu dava olayı kısa vade için iyi bile, liman kapasitesi tam kullanılmıyor zaten, bu sebeple yatırım için para çıkmayacak oluşu sebebiyle yatırımcı için kısa vadede faydalı bir durum : )
10mln sermayeli şirket gübreyi belli oranda üretiyor çünkü müsilaj falan bin türlü sorun, maliyetler sıkıntı ...ama liman işi lojistik anlamda çok değerli..... akşamdan sabaha getiri beklemeyen için orta uzunda güzel tercih....
Tek gerçek var tüm analizleri çöpe atın hâla akıl tutulması içindesiniz bakıyorum kimse gerçek değerine odaklanmıyor borsa vs düşünmeyin böyle bir liman üstüne hediyesi gübre fabrikası var bunun an itibariyle piyasa değeri 130 milyon dolar
İşte odaklanılacak nokta şu
Ortada bir liman var mı var
Emsalleri milyarlarca dolar değil mi öyle
Borsa filan alakası yok satarsa vs hikaye ya adamım limanı var ise bunun değeri nasıl olurda umursanmaz arkadaşlar borsa değeri 130 milyon dolar bu eşyanın tabiatına aykırı tüm analizleri bir kenara bırakın ya piyasa değeri 130 milyon dolar arada emsalleri ile 10-20 kat fark var bu ne bilanço ne temettü ne karlılık ne teknik analiz ile izah edilemez bir anormali durum borsa tarihinde ben böyle anormal iskontolu akıl tutulması bir değerleme görmedim 32 yıldır borsacıyım
sn dadaş25, haklısınız tesbitlerinizde , biz ky olarak mevcudu aynen koruyoruz , asıl top spek ve patronda onlar hisselerine çöp muamelesi yapıyorlarsa buna yapmayın etmeyin diyemeyiz ...
patronun da değerleme yapma isteği yok... bari şöyle okkalı karlar ve temettüler gelse hisse bu düşğk sermaye ile buralarda daha fazla bekleyemez, şu an ki itici.güç malesef ki açıklanan karların miktarlarıdır.
Mevcut patron ile iyi bilanço beklemek çokça hayalperestlik olur sanıyorum :(
Mevcut durumu fazlası ile tatminkar buluyor olabilir?
Gubrfde mevcut durumun dışında madenler var. Fiyat kaç kat arttı. Allah daha çok versin.
Burada da gübre dışında çok değerli bir liman var. Akarı kokarı da yok. Sürekli para basıyor. Ancak burada patron henüz doymadı . İki kalem hareketi ile karlar yok oluyor. Bakalım ne zaman patron doyacak ve gerçek karlar gözükmeye başlayacak?
https://youtu.be/KqtKeC9E3Tc
çok detaylı, faydalı bir.analiz... sonuna kadar izleyin ltf.
YouTube'da "Ege Gübre Tanıtım Filmi 2018" videosunu izleyin
https://youtu.be/orpgwAfF-Eo
Hissenin fiyatı ne olur nereye gider kimse bilemez ama şunun şurasında 2 sene önce 40 liraydı 😄
Üstteki yorumum aslanselim adlı üyenin cesareti varsa düşürsünler yorumuna yönelikti
:) Selamun Aleyküm ,
Neden Eggub diye sorsam arkadaslar ?
İki sene önce
demir 2 bin lira şimdi 17 lira
asgari ücret 2 bin lira şimdi 5 lira
çimento torba 12 lira şimdi 65 lira
Döviz 6 lira simdi 15 lira
Enflasyon 6 kat katlandı.
Alsancak kadar degerli liman 90 milyona düşerse düşsün. Dişkı da bahşişi olur.
Borsada fiyatları istedikleri yere düşürebilirler.
Cesaretten kastım malı verip düşürenler verdikleri fiyattan yerine koyamazlar.
Şirketin değerini bu kadar çöp edemezler.
Yoksa ben alırım manası yok.[emoji23]
Öyle bir çapım yok.
Çapsız biriyim.[emoji23]
Selim Hocam yukarıdakilere müsadenle bir ilave yapalım. Büyük patron beyimiz kurul toplantısında hatırlarsınız 200 yada 250 milyon USD krediyi rahatlıkla aldıklarından bahsetmişlerdi. 200 milyon USD olsa yaklaşık hisse başına 300 TL kredi yapar ve bankalardan EN AZ DEĞERİ KADAR KREDİ alınıdğını varsaysak bile şuan minimum 300 TL olması gerekir. varsın 300 altında kalsın hatta tekrar 40 TL'ye düşürsün eninde sonunda ederine gider mi gitmez mi zaman gösterecek ve sabırlı olanlar dayanabildikleri kadar kaymayını kenarından yiyecek-kaymağını sıyıracaktır..
ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR... :)
Reel sektördeki arz talep ve maliyet üçlüsü sonucunda ortaya çıkan fiyatlamalar ile borsadaki fiyatlamalar birbirinden alakasız şekilde ortaya çıkabiliyor dönem dönem. Öyle olmasaydı eğer ev fiyatları 3-4 katına çıkarken gyo larında en az bu kadar değerlenmesi gerekirdi.
bu nedenle tekrardan buralardan -daha aşağılara düşerse de kademeli alımlara nacizane devam ederiz- toplamaya başladık bakalım karınca kararınca.. asla yatırım tavsiyesi değildir.
Alcar 10.7 sermaye 72 mil. kar ile 280 tl
Eggüb 10 sermaye 118 mil. kar ile 215 tl,
burada gerçekleşen fiyat hisse ye yön veren kişilerin zihniyetiyle de alanlı, eggüb bu yatırımını bitirsin bakalım.
Benim dikkatimi özellikle bir sey çekti....
Geçen sene karton ve jantsa hareketinden sonra egeen-alcar-konya-eggub vb...gbedelsiz hisseler çok hızlı hareket etti...
Bu sene hiçbirinde hareket olmadığı için bizde bundan nasibimizi alamadık bence....
Yoksa bu inek çoktan bu fiyatlarda kalmazdı...
Selamlar...
slm sevgili aslanselim hocam geçmiş iki yılda bu türler diger endeks hisselerinden hızlı gitmişlerdi bu sene 15-20 endeks hissesi ve arada piyango vuran bir kaç hisse haricinde yan tahtalardaki ky iyice sinir harbine sokup sizin de hissenizinde ....... dedirtmek için bu tür sermayesi düşük hisselerin tamamında sanki bu milisler ve de milis çocukları canımızı iyice yakmak için dikkat ettiyseniz tamamında danışıklı dövüş yapar gibi endeks 1000 puan yukarı da gitse kıçlarını hep geri geri basıyorlar arkalarından iyi bir eşek destek atıp tepelerine çullanmayınca da gitmeyecekler bu belli oldu ky nin sinir uçlarına iyice dokunacak ve al atını şeyderim tımarını dedirtecekler artık bu belli oldu ama nah alırlar.
Ben çok uzun süre Konya da 170 maliyetle bekelyip 750 den vermiştim . Bu süre tam 7 yılda bitti. Şimdi buradaki arkadaş eğer satacagimizi zannediyorsa çoktan yanılmış durumda. Ancak şu çok iyi biliyorum ki tecrübesiz bir çok arkadaş sabir küpü olmuş durumda ve en kısa zamanda çıkıp kurtulmanın derdinde.
Inşallah herkes için iyi olur ...
Selamlar...
Kafası çok karışık bizim uyanık tahtacının.
Ne veriyor ne de alıyor.
Bende olsaydı dükkan senin diyecem amma yok.
Bin lotla tavan yaptırılır buna.