Heey yereppim yerezulullah be ya...Alıntı:
Çin Devlet Başkanı Şi, ‘dinin Çinleştirilmesi’ çağrısında bulundu.
https://i.hizliresim.com/8e0uphj.jpeg
Hacım seni koccuman Çin Devletinin başına koymuşlar. Sen ne yapacaksın be ya?
Printable View
Heey yereppim yerezulullah be ya...Alıntı:
Çin Devlet Başkanı Şi, ‘dinin Çinleştirilmesi’ çağrısında bulundu.
https://i.hizliresim.com/8e0uphj.jpeg
Hacım seni koccuman Çin Devletinin başına koymuşlar. Sen ne yapacaksın be ya?
Sema S.
@smsmr_0
·
15s
Tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının Dünya Mühendisler günü kutlu olsun.
Sağol bacım...
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Hans_Kammler
https://i.hizliresim.com/gq0ocjh.jpgAlıntı:
General Mühendis Doktor Hans (Heinz) Friedrich Karl Franz Kammler (d. 26 Ağustos 1901, Szczecin – ö. 9 Mayıs 1945?), bir inşaat mühendisi ve yüksek rütbeli subaydı. SS inşaat projelerini yönetmiş ve II. Dünya Savaşı'nın sonuna doğru V-2 füze ve jet programlarından sorumlu olmuş olup, daha çok Hans Kammler olarak adlandırılır.
Atom bombasini yapti. Almanya'nin Ingilizler tarafindan isgalinin onlenmesi karsiliginda, atom bombasini Abd'ye verdi. Hitler dahil 10 Nazi'den biriydi. Abd'ye gitti ve orada öldüğü 1967 yilina kadar krallar gibi yaşadı. "Abd'yi Yahudiler yönetir" masalini boşa cikaran bir hayati olmustur.
Hans Kammler denildiginde, Abd'de karsiniza duvarlar cikardi.
2.dunya savasi sonrasi dunya tarihini yazan adamdir.
https://youtu.be/YvM1l8JP9p8
Bizans'lı olmaya geldik be ya...
Dr. Mehmet Öz: "Sana her şeyi verebilecek kadar güçlü bir devlet, hepsini geri alabilecek kadar da güçlüdür".
Aga o doktor o beyanatla
Abd ajanı oldum
Diyo
Ben öyle anladım
Ümraniye'de yaşayan 20 yaşındaki Cansel Dilara Kınalı, tartıştığı babası Mustafa Emre Kınalı'yı sırtından bıçaklayarak öldürdü.
Siyah küçük kare5 adet suç kaydı olduğu belirtilen Cansel Dilara Kınalı ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklanırken, baba Kınalı ise son yolculuğuna uğurlandı.
Mehmet Öz mevzu derin. Trump Reyisin yaninda siyasete giriyor. Bir sonraki dönem büyük ihtimal senatör olacak. Turkiya'ya cok faydasi dokunacak.
İnşallah Başkan olsun o zaman
Hindistan'da yanlış istihbarat yüzünden isyancı zannedilen 6 sivil vurularak öldürüldü.
Bu olaya tepki gösteren köylülere de ateş açılması sonucu 7 sivil daha ordu tarafından öldürüldü.
bıkmışbroker (Mustafa N Kutan)
@M_N_Kutan
·
49d
Sarı Gacı (xauusd) de durum şu;
1766$ stop Loss olarak Long Pozisyonda devam etmeyi +ilave Long açmayı planlıyorum.
Irak Business News:
"Irak yönetimi, Türk TB-2 SİHA'larını almak için Rus MİG-29 savaş uçağı alımından vazgeçti."
Alıntı:
boris değil
@incitatuss
Başörtülü bir şekilde eğitim görebilmenin yerleşik islam fıkhından yeri var mı? Örneğin başörtülü bir kadın yerleşil islam fıkhına ve akaidine göre Koç, Sabancı gibi üniversitelere gidebiliyor mu?
Alıntı:
Ben konuyu bilmediğim için soruyorum. Başörtülü kadınların eğitim haklarının bir zamanlar politik haksızlıklarla ellerinden alındığı gerçeği konuşuluyor. Bu doğru. Fakat eğitim hakkı talebi neye göre isteniyor, seküler hukuka göre mi, islam fıkhına göre mi?
“biz inancımız için acı çektik” söyleminin doğru olabilmesi için inancınızın dayandığı otoritenin kamusal tasarımının size “eğitim görün, doktor olun, devlet başkanı olun, bürokrat olun” demiş olması gerekmez mi?
Alıntı:
Eğer başörtülü kadınlar seküler hukuka göre eğitim haklarını talep ediyorlarsa; temsil ettikleri inancın yerleşik ideolojik otoritesine, kamusal temsilcilerine dönüp “biz seküler hukuku destekliyoruz, sizin görüşünüzü paylaşmıyoruz” demeliler.
Yok eğer islam fıkhında başörtülü kadınların eğitiminin yeri var diyorlarsa bunu düşünsel anlamda ortaya koyup inançlarını temsil eden otoriteyle hakları için yüzleşsinler. Ahlakî anlamda tutarlı olan budur.
Alıntı:
Şöyle olabilir: islam fıkhına göre kadınlar eğitim görüp kamusal hayata katılabilirler, fakat kamusal alan da erkek/kadın ayrımına göre dizayn edilir, örneğin kadınlar Sabancı’nın kadınlar bölümüne gider, erkekler onlar için ayrılmış bölümüne..veya kadın doktorlar kadınları++
muayene edebilir, erkekler erkekleri…diyen modern fıkhî hükümler mevcut. Peki siz bunu mu destekliyorsunuz? Eğer bunu destekliyorsanız inancınızın içinde bulunduğunuz sosyolojiyi kamusal otorite olarak biçimlendirmesini istiyorsunuz demektir. Peki buna göre yaşamak istemeyen++
Bu konu hiç bitmez. Simdi makara başa sarilirsa, 20 sene sonra bunlar da bu makarayi basa sararlar.Alıntı:
insanlar varsa; sizinle aynı inancı paylaşmıyorlarsa, onların yaşamak istediği sosyolojiyi temel alan hukuku nereye koyacağız? Çöpe mi atacağız? Ben buna inanıyorum ve sen buna göre yaşamak zorundasın mı diyeceğiz?
Eğer bu olacaksa bu mücadelenin sonunda “başını kapatmak istemeyen” kadının sınavlara alınmaması, kamusal alandan tecrid edilmesi söz konusu olacak. Kısaca mağduriyet baş örtüsüz kadınlara devredilecek demektir.
Makaram sari baglar loo....
FXHedge
@Fxhedgers
CHINA DEVELOPER SUNSHINE 100 DEFAULTS ON $170 MILLION OF BONDS
https://mobile.twitter.com/sururoztu...66695049011206Alıntı:
Sürur Öztürk
@sururozturk
·
5d
Akşamlardan bir akşamdı. Kendimi Kadırga’ya atmıştım. Bu güzel sokakta öylece, sakince yürüyen bu adamla kadının görüntüsü beni etkilemişti. Akşama ve sokağa yakışmışlardı. Ah, o güzel sokaklar ölmeseydi! “Mahalle” ölmeseydi…
Kalemi guvvatli bir tweetci bu vatendaş. Linkte video var, 17 saniyelik, etkiliyor insanı.
Bir tanıdığım var. Akp doneminde oyle bir yukunu tuttu ki, aslinda onceden de cok zengindi. Tahtakale'nin en zenginlerinden biriydi. Akp doneminde insaat islerine de girdi, binlerce daire yapti falan filan.
Istese Koç'un yalisinin yaninda yali alir, oturabilir. Ama hayatta yapmaz, işte burada Kadirga'da oturmaya devam ediyor.
Okuyuverirsiniz gariii...Alıntı:
ENAG
@ENAGRUP
·
47d
ENAGrup yarın sabah Kasım ayı “Ekonomik Analiz” raporunu bilgilerinize sunacaktır.
Faydalı olsun.
#SONDAKİKA!
Ukrayna, İngiltere, ABD ve Kanada'yı Ukrayna'nın doğu ve güneyinde asker konuşlandırmaya davet etti.
Türkiye, Ukrayna'ya en az 20 silahlı insansız hava aracı daha satmaya hazır
- Bloomberg
Belarus, Ukrayna uçaklarının Belarus hava sahasını tekrar ihlal etmesi olarak nitelendirdiği olayı protesto etmek için Ukrayna askeri ataşesini çağırdı.
Doğru bu. Seçimi kazanırsın, koç gibi tuik senin kopegindir artigin.Alıntı:
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na
"Devletin kurumlarının sana veya avanene hesap verme sorumluluğu yoktur. Ben istediğim zaman bu birimlerden bilgi alırım.
Yoksa Hdpliler de Genelkurmay'ın önüne gitsinler, niye pkklilara operasyon yapiyorsun diye hesap sorsunlar.
Dogru evladim dogru. Tabe sana %14'le bir seyin ucunu bile virmezler...SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
5 yil sonra Çin üretim yapamayacak ki...5 yil sonra Çin yok. Çin'in üetimi de yok.
Sektorleri tespit edin hisse senetlerinin üstüne yatın abi...
1 trilyon dolar ehracat diyom ulla...[/QUOTE]
Ayvagöbek Bey Abicim , daha önceleri lojistik şirketi söylemiştiniz…var mı böyle söyleyebilecekleriniz…
Aywaaa...! :)
- dubaide tl vadeli işlemleri olacakmiş. Londradan sonra dubai kopekbaliklari mi etrafimizda dolanacak?
- dubaiden işe yarar bir şey cıktı mı sence?
- kadirga/ sultanahmet/ tahtakale benim eski mahalleler. Bahsettigin f.v. mi?
- senin harlemli global ve yerel analizlerde hata yapiyor. Cali dibi degil, magmaya saklanmistir bu sefer.
Uzun sure piyasadan kopan kisilerde algida bozukluk olusabiliyor. Realiteden uzaklasiyorlar.
Reiste de tezahur etmekte benzer durum.
- tahvil faizi yukseliyor, %22,64 oldu... ateş yukseliyor mu?
Yapasın piyasa içi bir analez be yaaa...! :)
Ulla jmk pangalar zati havadan para yaratıyor. Mevduat toplayip da o mevduattan kredi vermiyorlar.
Bak bu konu onemli, zira ben de gecen seneye kadar "para kredidir" diye dolanip duruyordum ortalikta. Her gun bir sey ogreniyoruz.
Burge kardeş sektör; bence bilgi, teknoloji bariyeri yüksek ve şuan ihracat yapan firmalar ortada. Firma ismi bile verilir, mesela Aselsan. Satildi, matildi martavallarina inanmayin. Yine bence bilgi' teknoloji bariyeri düşük(yani herkes yapabilir) sektör ve firmalardan, mesela tekstil ki bu firmalar yuksek miktarda
ihracat yapabilirler, ben uzak dururum. Gida bunlara dahil degil.
0101 Edana kardeş. A.V bilmiyorum belki de tasinmistir 8 yildir gormedim.
Abi analez yapilmis.
Analez tamam be ya...Abi Tayyip Agam bikti, hem de 2014'den beri birakmak istiyor.Alıntı:
Steve Hanke
@steve_hanke
President Erdogan said that he hopes the Turkish lira will stabilize soon. As long as he continues to embrace Islamic interest rate ideas, the lira will continue to sink. Captain Erdogan might just go down with the ship, too.
Siyasette helalleşmek mümkün degildir.
Bilerek ve isteyerek ama kontrollü batıracak.
Bence böyle. Şuan pek takip edemiyorum. Cumaya tekrar donerim.
Selamlar, saygilar, hörmetler...
Happy birakti gitti bizi be ya...
Abi bakiniz cok onemli bir huber;
Mevzu S400 almak degil. Bence. Alinacak S400'un parasinin kendi para birimleriyle yapilmasi konusunda anlasilmisken oluyor bu hadise.Alıntı:
Hindistan'da Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan helikopter düştü
Tamil Nadu eyaletinde düşen helikopterde Hindistan Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat'ın yanısıra eşi Madhulika Rawat ve 7 askeri personel de yaşamını yitirdi.
Abi cok onemli hadiseler oluyor, sizde takip ediniz ve onemli huberleri buraya yapistiriniz.
Tabii bir kac gundur Kamala Harris ve Biden arasinda cereyan eden olaylar, Kamala'nin 2 yardimcisinin istifasi, Kamala hakkinda cikarilan dedikodular.
Bunlarin hepsi baglantili olaylar ve analeze muhtaclar..
Analez...analez...analez
Happy de pirakti gitti bizi be ya...
Kamala eyidir eyi
Hint karisi abey
Çinliler trumpun seçim kaybetmesi için cin gribini ortalığa saldılar.
Savasta her şey mubah...
Bidon ve kamile secildi.
O denklem kokunden yanlis
Savas yanlisi olan Biden zaten
Adam deli mi
Abd ile vaktinden once carpismak istesin
Gerci Hersey olabilir o da dogru
Gizli ittifaklari biz goremiyoz
Savas hiç bitmedi be moruk....!
Hayat savaştır.
Bazan masa üstünden, bazan masa altindan, bazan da virüs üstünden... be yaaa...!
Bak bu resimdeki yarasacı abla vuhan'daki laboratuvarın sorumlusu teyze.
Gece vakti Trump'u devirecek yarasa pesinde poz vermiş.
https://i.hizliresim.com/2hakgy7.jpg
Yani virus olmasa trump devammi edecekti :))
Bu konuda peygamber efendimizin bi sozu var
Der ki
Savas hiledir
Sildim yorumu be ya...Alıntı:
Vaziyet
@vaziyetcomtr
·
5s
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kuran'daki Bakara Suresi'nden alıntı yaparak "Muhakkak ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle deneriz. Sabredenleri müjdele!" dedi.
Cüneyt Akman
@cakman4
·
5s
Bu döviz müdahalerinin yapılış şekli giderek acemice bir yönteme evriliyor. $'da 14'ü savunan bir pozisyon oluşturuluyor ve olası kırılışı halinde daha hızlı yükselişi tetikleyecek zayıf teknik bir direnci Merkez kendi elleriyle inşa ediyor.
Tarikatlar farklı, cemaatler farklıdır. Mesela Adıyaman'daki Menzil, Türkiye'nin bölünmesinin önündeki setlerden biridir. O da tarikattır. Haberin altinda "Tarikatlar ve cemaatler kapatilsin" diye cok sayida mesaj var, onun icin yazdim. Tabii bu pislik adamin savunulacak hic bir tarafi yok.Alıntı:
Sᵒᶰˢᵘᶻᵃ ᵏᵃᵈᵃʳ ∞
@__A_TA_KIIZ__I
Konya’da erkek çocuklara tecavüzden tutuklanan 62 yıl hapis cezası verilen Faruki Tarikatı’nın Konya halifesi Süleyman Işık, Yargıtay tarafından “Çocukların rızası var”diye beraat ettirildi. Adaletiniz batsın!
Burada amac, ulus devlete faydası olabilecek bir yapinin kapattirilmak istenmesi. Yargitayin yaptigini ancak boyle aciklayabilirim.Alıntı:
Aytun Çıray
@TCAytunCiray
·
3s
Dehşet içindeyim!
Dun de Menzil mensubu bir bashekim hastaneye geri donmustu.
Abdullah Çiftçi
@abdullahciftcib
·
14d
Asgari ücret en az net 10 bin TL olmalı.
Not: İşveren ne yapacak, devlette para var mı vs demeyin gayet iyi biliyorum imkanları
Ama
Sizlerin de bilmesi gereken Şeyh Edebali’ nin Osmangazi’ye söylediği gibi “Ey oğul! İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.”