Tek sorun Ukrayna
ABD : Rusya, Ukrayna sınırına 7 bin asker daha gönderdi
https://parafesor.net/abd-rusya-ukra...rdi-17-02-2022
Printable View
Tek sorun Ukrayna
ABD : Rusya, Ukrayna sınırına 7 bin asker daha gönderdi
https://parafesor.net/abd-rusya-ukra...rdi-17-02-2022
Adamı kaçırdık en sonunda ülkeden. Neymiş , 150 000 lira kazanıyormuş ayda.
Elbette kazanacak koskoca şirketin CEO' su.
Şimdi Air İndia' da 5 katını alıyordur.
THYAO bence güzel yönetiliyordu onun zamanında
Air India'nın Yeni CEO'su İlker Aycı oldu
https://parafesor.net/air-indianin-y...ldu-14-02-2022
Tav bilançoya bugün cevap verdi , savaş kokusuna rağmen aldılar.
Umarım 1 Mart' da sürpriz güzel bir bilanço açıklar , 30 üzerine yerleşir
Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Dün 5 milyon lot gömen Bank Of, 3 milyona yakın da bugün gömdü, YF da 4,8 milyonla katılınca çöküş geldi.
Akşama kadar yapılan açıklamalardan çıkardığım sonuç : Rusya, Ukrayna'yı işgal ederse, ABD ve İngiltere, zil takıp oynayacaklar. :)
Teknikçi abiler bir kama formasyonu görüyorlar mı?:notr:
Kapanış eşleşmesindeki 28.74’ten ben de aranıza katıldım.
Biden provokatörü her gün savaş başlayacak diyor, dünya piyasaları bir bunağın iki dudağından çıkan laflarla allak bullak... Zorla adam savaş çıkarmak istiyor. Silah baronlarından baskı var herhalde.
Sayın zıpzıp, satıyorlar ama birileri de alıyor bu fiyatlardan... Yani alıcı da var, hisseler denize atılmıyor... Buralardan yeni fiyatlanmaların oluşması gelecek için iyi bence. Bugün 30 bandını çok kolay geçti, siyasi ortam biraz durulduğunda engel tanımayacaktır diye düşünüyorum...
Yarın ne olur?
Rusya amerikanın büyükelçi yardımcısını kovmuştu. Amerika da Rusya'nın büyükelçi yardımcısını kovar.
Gündüz Avrupa tedirgin, Bist tedirgin, birilerinin iki dudağından çıkacak iki kelimeyi bekler. Bir aşağı, bir yukarı... Amerikada gün başlayınca saat 17.30 da dow ve s&p ye bakılır, aşağıysa bütün borsalar aşağı devam, hele biden dede yine savaş çok yakın derse paldır küldür aşağı...
Ne senaryo ama... Kaç gündür aynı senaryo çalışıyor.
Kurulduğundan beri gittiği her yere kan, gözyaşı, zulüm ve ölüm getiren, milyonlarca insanın ölümüne neden olan Amerika yine savaş istiyor. Hem de dünya savaşı...
Silah tröstleri öyle istiyor...
Çok yazık, dünyanın haline bakın...
Benim gördüğüm kadarıyla
Ustten korku ve panik yaptırıyorlar
Sonra
Alttan topluyorlar tekrardan
Işlem hacminde kaç gundur rekor kırıyor
Bu sene THY için beklenti çok büyük. Uyuyan anka kuşu bu sene canlanacak.
Dünya da herkes pandemi bitiyor diyor zaten. Bu sene turizm ve havacılık senesi, bu sektör bu sene patlayacak bence. Ben bu konuda hiç endişelenmiyorum. Geleceği parlak bir sektör. Şu bilanço gelseydi bii, roket yapmaya başlardı bence. Çünkü surpriz olacak çoğu kişi için diye düşünüyorum.
Ama gunlukçulerin mallarını topluyorlar, burası kesin.
Savaş bahane, maksat günlük al-sat yapan küçük yatırımcıyi terste birakip malları toplamak
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
e neoldu savaş vardı dün .bugun rus turistler bastı dimiı.kaçtan veriim abime....y.t.d.
38 40 44 46 sepet yapalımmı:yahoo:
eyvallah spek kardeş bi ufak 52 kaldı onuda alırsan beklerim seni aşagıdan..y.t.d.
Senaryo çalışıyor, piyasa biraz yukarıda, birilerinden birkaç laf ve 17.30 büyük şeytanın açılışını bekliyor.
Borsa artıyor,THY yerinde sayıyor,sanki mal iteliyorlar ,buralardan gibi,asla yatırım tavsiyesi değildir.
eveee t açıkları kapatalım yavaş yavaş 28.94 ilk alışımız olsun..y.t.d.
29 da vermişsın kapandık ...y.t.d.hadi sağlıcakla kalın
Sabah yüksek açtı,millete vermek içinmiş,ben yine yanilmadım,resmen mal veriyorlar,asla yatırım tavsiyesi değildir.
Pala çok şiddetli sallıyor, elini çoktan belli etti aslında, sallamanın şiddetine göre gideceği yer çok yüksek anlaşılan.
Silkele be ya....
Silkelenmek bizim işimiz... :party:
https://i.hizliresim.com/g2891w9.jpg
Bofa ve Yatırım Finans sattıkları 13 milyon lotu nasıl yerine koyacaklar merak içindeyim.. Umarız hafta sonu bir çıngar çıkmaz Rusya hattından da önümüzdeki hafta THY nı 40 lara doğru başlayacak uçuşunu izleriz..
Yanıldın mı peki
Verdim verdiğimi aldım
İyi mi kötü mü
Pasta paylaşacak var midir tşk
dağılım #THYAO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...02182156249072
Tsk akdeniz
Neredeyse 10 Ocak tan bu yana yüksek kanal yarattı kendine. Ama bir türlü 30 üstüne çıkamadı. Ama guzel bir görüntü var ki o da şu açıkcilar hep satsa da gün sonu yine iyi bir duruş sergiliyor hisse. Sanırım yakinda 30 üstü yeni kanal oluşabilir yakında. Umarım fazla bekletmez bizi. Bana göre aslında geç bile kaldı 30 üstüne çıkmak için. Ama bu kadar işlem hacmi ile yukarı çıkışında için guzel hareket yapabilir
Bakanın açıklamalarında thy kismida var!!!
Türkiye'nin turizm hedefi 100 milyon turist ve 120 milyar dolar gelir https://m.ensonhaber.com/gundem/turk...ar-dolar-gelir
Y.t.degildir.
sattım yerine koydum kanala girdi 30 u gecerse 40 v.s v.s yani dunku bombalar savaş gerilimi hikayemi diyorsunuz :bravo:
Yeni bir medya haberi daha,,,
THY'nin Airbus A350-900 tipi 6'ncı uçağı İstanbul'da
TÜRK Hava Yolları(THY), Avrupalı uçak üreticisi Airbus'tan 25'i kesin, 5'i opsiyonlu olmak üzere toplam 30 adet sipariş verdiği A350-900 tipi uçaklardan 6'ncısını teslim aldı. THY'nin yeni nesil uçaklarından olan, sessizliği ve yakıt verimliliğiyle öne çıkan A350-900'ler, New York, Washington, Manila, Bounes Aires, Sao Paulo gibi uzun menzilli hatlarda uçuyor.
ABONE OL
THYnin Airbus A350-900 tipi 6ncı uçağı İstanbulda
18.02.2022 - 22:58Enver ALAS / İSTANBUL, (DHA) -
Fransa'nın Toulouse şehrinden kalkan THY'nin TC-LGF kuyruk tescilli Airbus A350-900 tipi yeni uçağı saat 21.10'da İstanbul Havalimanı'na indi. İşlemlerin yapılmasının ardından önümüzdeki günlerde seferlerine başlayacak olan A350, uzun menzilli rotalarda kullanılacak. Airbus'a 25'i kesin, 5'i opsiyonlu olmak üzere toplam 30 adet sipariş verilen uçaklar peyderpey filoya dahil edilecek. Son teknolojiye sahip özellikleriyle dikkat çeken A350-900'ler, sessizliği ve yakıt verimliliğiyle öne çıkıyor. Kokpitinde 6 adet dokunmatik ekran ve uçağın dışına monte edilen kameralar sayesinde taksi yollarının kokpitten izlenmesi gibi birçok yeniliğin hayata geçirildiği yeni nesil uçaklar pilotlara büyük kolaylık sağlıyor.
Filoya katılan yeni A350'ler ile havayolu, A330 ve A350XWB aileleri arasındaki eşsiz ortak kullanım yeteneği sayesinde operasyonel esneklik ve daha düşük işletme maliyetleri gibi avantajlardan yararlanacak.
İKİ SINIFLI KABİN... 329 KOLTUK...
THY'nin A350-900 uçağı, modern ve konforlu, 32 adet "Business" ve 297 adet "Comfort ekonomi" olmak üzere 329 koltuklu iki sınıf kabin düzenine sahip. Buna ek olarak uçak, uzun mesafeli uçuşlarda daha keyifli bir yolcu deneyimi için yüksek çözünürlüklü ekranlar ve internet bağlantısı sunan en yeni nesil uçak içi eğlence sistemi ile donatılmış durumda.
A350'ler, en yeni aerodinamik tasarıma, karbon fiber gövde ve kanatlara ve yeni nesil yakıt tasarruflu Rolls-Royce motorlara sahip. Bu son teknolojiler birlikte, yakıt ve emisyon tüketiminde yüzde 25'lik bir azalma ile rakipsiz bir verimlilik sunuyor. A350 XWB kabini, çift koridorlu uçak sınıfının en sessizidir; yolculara ve mürettebata en konforlu uçuş deneyimini sunan en modern uçak içi ürünlere sahip.
Yeni gelen ucaklarin ozellikleri baya güzel miş 😃. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Türk Hava Yollarinin gücüne güç katacaklar inşallah
Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (Eurocontrol) 11-17 Şubat arası haftalık uçuş verilerini açıkladı.
Eurocontrol tarafından açıklanan haftalık uçuş verilerine göre Ryanair günlük ortalama bin 947 uçuşla ilk sırada yer aldı. İkinci sırada bin 70 uçuşla EasyJet, üçüncü sırada ise bin 3 uçuşla Türk Hava Yolları yer aldı. Türk Hava Yollarını, 742 uçuşla Air France, 732 uçuşla Lufthansa, 569 uçuşla KLM, 456 uçuşla British Airways, 377 uçuşla SAS, 373 uçuşla Wizz Air, 337 uçuşla Pegasus Havayolları takip etti. Geçtiğimiz haftalarda ikinci sırada yer alan THY’nin üçüncü sıraya gerilemesi ise dikkat çekti.
Son iki haftanın ortalamasına bakıldığında en çok artış yüzde 91 ile EasyJet’te görülürken onu yüzde 28 ile Ryanair, yüzde 20 ile British Airways, yüzde 18 ile Air France, yüzde 12 ile SAS, yüzde 6 ile Wizz Air, yüzde 5 ile KLM, yüzde 4 ile Lufthansa takip etti. Pegasus’ta yüzde 2 THY’de ise yüzde 1 düşüş yaşadığı görüldü.
2019 yılının aynı dönemine göre sadece Ryanair’de yüzde 2’lik bir artış gözlendi. THY, Pegasus, Wİzz Air’de yüzde 20’lik bir düşüş yaşanırken, KLM’de yüzde 27, EasyJet’te yüzde 31, Air France’de yüzde 35, British Airways’de yüzde 50, Lufthansa’da yüzde 51, SAS’ta ise yüzde 53’lük düşüş gözlendi.
Uluslararası Hava Taşımacılar Birliği (IATA), ülkelerin seyahat koşullarını esnetmesiyle bilet satışlarında büyük bir artış yaşandığını açıkladı.
IATA, son haftalarda bazı ülkelerin koronavirüs kısıtlamalarını kaldırmasının ardından satılan uluslararası biletlerde, 2019 verilerine oranla yüzde 11’lik keskin bir artış olduğunu açıkladı.
HaberAero’da yer alan habere göre IATA Genel Müdürü Willie Walsh: “Trafiği normalleştirmeye yönelik ivme artıyor. Aşılanan gezginler, birkaç hafta öncesine göre daha az sorunla çok daha kapsamlı seyahat etme potansiyeline sahip. Bu, giderek artan yolcuya bilet satın alma konusunda güven veriyor. Şimdi seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasını daha da hızlandırmamız gerekiyor. En iyi 50 seyahat pazarından on üçü hala aşılanmış tüm gezginlere kolay erişim sağlamamaktadır.†açıklamasında bulundu.
2021 yılında hava yolu şirketleri 18,5 milyar dolar kaybetti
Avrupa genelindeki yüksek aşılama oranları, Covid-19 sertifikası ve kısıtlamaların kaldırılmasının turizmin canlanması için iyi bir zemin oluşturduğuna dikkat çeken ETC, Omicron varyantı nedeniyle yeniden başlatılan seyahat kısıtlamaların toparlanmayı engellediğine vurgu yaptı. Raporda, "Personel sıkıntısı nedeniyle Noel döneminde Avrupa genelinde binlerce ticari uçuş iptal edildi. 2021 yılında hava yolu şirketleri 18,5 milyar euro kayıp yaşadı, yolcu sayısı 2019 yılına kıyasla 1,4 - 1,5 milyar azaldı." ifadelerine yer verildi.
2022 görünümü pozitif
Raporda Avrupa seyahat sektörünün 2022 görünümü de değerlendirildi. Avrupa turizmi için, "2022'de pandemi öncesi seviyenin yüzde 80'ine ulaşması bekleniyor. Yurt içi seyahatlerin ise pandemi öncesini aşması bekleniyor. Yurt dışı seyahatlerin toparlanması daha yavaş olacak ve 2024'ten önce tam toparlanma beklenmiyor." denildi.
Sattım aldım
yattım kalktım
oldu olmadı
kalktı kalkmadı
Battı batmadı
Patladı patlamadı
Çıktı çıkmadı
31 12 2023 de 100 TL olmaz ise ben bu hisseyi niye taşıyayım.
Bana göre bedava
Adam teknik çizıyormuş ne çizerse çizdim bak geç
Savaş varmış
1982 den sonra ne savaşlar ne ihtilaller ne seçimler ve ne sistemler değişti
Ne olursa olsun.
BIST 30 ve 50 ve 100 hisseleri bedavadır.
İllaki değerini bulacak..
Vestel 70 krş du küfğr etmeyen yoktu şimdi 25 TL
Sasa 25 krş du ağlayanlar mı sabancıyı mezarında rahat bırakmayan mı şimdi 50 TL
Sarıkız 1 TL idi şimdi 18 TL
Ereğliyi 1984 de ilk çıktığında alan bu gün milyoner değil milyarder(en düzgün istirarlı olan)
Ama ky zihniyetinde ki kişiler almayacak
(Ky;kısa süreli al sat yapan temettü değil provake edileni alan ...yoksa küçük parası olmak eziklik hiç değil)
Adam duyuyor a hissesini şöyle olacak böyle uçacak röveşata yapacak amuda kalkacak diye alıyor bu mu diyorsun evet bu diyor alıyor ilk panikte çözülüyor)
Adam evi sattı 3,75 krd d al dedim yıl sonuna kadar bekle aldı 3,25 e düştü sattı 20 bin TL zarar şimdi 3,5 katı fıyatda ev 1,5 kat artdı.
Türk borsa hisse değerleri bedava değil hiç fıyatındadır.
Markayı geç
Arsayı geç
Binaları geç
Yaptığı iş bile muazzam olan güzide şirketlerimiz var
Petkim 1,5 milyar hadi oradan....
Adam sadece 3.5 milyar $ verdi yarısına 7 milyar $ harcadı vb....
Ederine gelmeyecek mi eşş..... Gibi gelecek
Zamanı mı ....
bakacağız...
Yatırım tavsiyesi değil
Düşüncelerimdir
Türk Hava Yolları (THY) gelecek yaz; Antalya, Dalaman, Bodrum-Milas ve İzmir den 29 ülkedeki 47 şehre haftalık 388 frekans direkt uçuş düzenleyecek. Pandemi öncesinin en başarılı yılı olarak öne çıkan 2019 yılı yazında 30 noktaya 83 frekans sefer düzenleyen Türk Hava Yolları bu yıl aynı dönemde 38 noktaya 140 frekans direkt uçuş planlıyor. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, "Dünyanın dört bir yanından aldığımız uçuş talepleri yaz sezonu yaklaştıkça artarak devam ediyor. Bayrak taşıyıcı havayolu olarak ülkemize seyahat etmek isteyen yabancı turistleri, ülkelerinden direkt uçuşlar ve Türk Hava Yolları konforu ile ülkemizin güneyiyle buluşturma hedefindeyiz." dedi
THY'den yapılan açıklamada, pandemi döneminde ülkelerin seyahat kısıtlamalarına rağmen başarılı bir performans sergileyen Türk Hava Yolları, 2022 yaz sezonu için planladığı direkt seferler ile ülke turizmine büyük katkı sağlayacağı belirtildi. THY, gelecek yaz; Antalya, Dalaman, Bodrum-Milas ve İzmir den 29 ülkedeki 47 şehre haftalık 388 frekans direkt uçuş düzenleyecek.
Kısa seyahat süresi ve yüksek konfor vadeden direkt uçuşların yabancı turistler için önemli bir tercih sebebi olması bekleniyor.
ÜLKEMİZ BU YAZ DÜNYA TURİZMİNİN GÖZDESİ OLACAK"
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat yaz sezonunda düzenlenecek turizm odaklı uçuşlar ile ilgili, Turistik destinasyonlarımız, eşsiz doğal güzellikleri ve güvenilir turizm standartları ile bölgenin cazibe merkezi konumunda bulunuyor. Dünyanın dört bir yanından aldığımız uçuş talepleri yaz sezonu yaklaştıkça artarak devam ediyor. Bayrak taşıyıcı havayolu olarak ülkemize seyahat etmek isteyen yabancı turistleri, ülkelerinden direkt uçuşlar ve Türk Hava Yolları konforu ile ülkemizin güneyiyle buluşturma hedefindeyiz. Direkt uçuşlarımız ile bayrağımızı gururla dalgalandırırken ülkemiz ekonomisine de önemli bir katkı sağlayacağız. dedi.
TALEP PANDEMİ ÖNCESİNE GÖRE DAHA YÜKSEK
Açıklamada, uçuş planlamalarını misafirlerinin seyahat taleplerini analiz ederek hazırlayan THY, yabancı turistlerin Türkiye ye olan ilgisinin günden güne artması ve ülkelerin seyahat kısıtlamalarını esnetmesi ile 2022 yazında rekor sayıda turizm odaklı uçuş düzenleyecek. Pandemi öncesinin en başarılı yılı olarak öne çıkan 2019 yılı yazında 30 noktaya 83 frekans sefer düzenleyen Türk Hava Yolları bu yıl aynı dönemde 38 noktaya 140 frekans direkt uçuş planlıyor.
Yurtdışı uçuşlarına 2020 yılı itibarıyla başlayan AnadoluJet ise, yurtdışındaki 39 noktadan Akdeniz ve Ege deki tatil noktalarına haftalık 248 frekans uçuşla turist taşıyacak.
Yaz dönemi için seyahat acentelerinden ve yolculardan gelen yüksek talepte Birleşik Krallık, Almanya, Lübnan, Rusya ve İsrail ülkeleri ön plana çıkıyor. AnadoluJet Almanya da 8 noktaya 72 frekans, Birleşik Krallık ta 2 noktaya 35 frekans, Lübnan da 1 noktaya 24 frekans haftalık uçuş gerçekleştirecek. Ana marka Türk Hava Yolları ise En fazla direkt turizm uçuşunu Birleşik Krallık (46 frekans) ve Rusya ya (22 frekans) düzenlemeyi planlıyor.
Umarım içi dolu ve gerçekliği olan bir haberdir.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yaptıkları telefon görüşmesinde, Rusya-Ukrayna krizinde diplomatik çözüm konusunda uzlaştığı bildirildi. Macron ayrıca Zelenskiy ile 24 saatte 2 kez görüştü.
Medya haberidir(Habertürk)
Rusya Devlet Başkanı Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron uzlaştı
Son dakika... Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Rusya-Ukrayna krizine yönelik telefonda görüştüğünü açıkladı. Fransa'dan yapılan açıklamada Macron ile Putin ateşkese varmak amacıyla önümüzdeki saatlerde çalışma grubu toplantısı yapmayı denemeyi kabul etti.
20.02.2022 - 17:36 | Güncelleme: 20.02.2022 - 18:57
Sanirim ılımlı bir hava esmeye başladı.
Görüşmeler iyi giderse ortam giderek daha da iyi hale gelebilir.
Artık bilanço için çok az zaman kaldı. Bu hafta 30 ustune çıkış hareketinin ve orada tutunacak olması bence yüksek ihtimaldir. Rusya -Ukrayna geriliminden dolayi hisse Bilanço yu yeteri kadar fiyatlamadı bence.
Tavsiye içermez, kendi düşüncem dir
Uçuş sayıları 2021 Q4'te Q3'e göre daha kötüydü. 2022 Q1 ise Q4'e göre daha kötü. Burada karşılaştırma 2019 yılındaki aynı dönemlere göre yapılıyor. 2021 Q3 neredeyse 2019 Q3 kadar iyiydi sadece %10 düşüktü. 2021 Q4 ise 2019 Q4'ün %15-17 altında oldu. 2022 Q1 ise iyileşeceğine daha da kötüye gitti ve 2019 Q1'in %20 altında seyrediyor şu aralar. 2021 THY Avrupa'da ikinciyken şu an üçüncülüğe düşmüş durumda. Aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz. Gri barlar 2019'a göre durumu gösteriyor.
https://www.eurocontrol.int/Economic...ation-AOs.html