......................................
Printable View
hocam bir örnekte ben vereyim;
bir sene oldu mu tam bilemedim arkadaşım emekli oldu dolar 8.50 olmuştu emekli parasına gitti dolar aldı bir kaç ay içinde dolar düştü 6 küsüre arkadaşım kara kara düşünmeye başladı yalnız uzun vadeli olduğundan al sat işinide bilmediğinden bekledi sonuda dolar iki katına çıkıverdi ..
şu an arkadaşta dolar duruyor mu bilemiyorum ama sabreden hep kazançlı çıkıyor.
Şahsi fikirlerim:
DTH tan dönene ve fiziki döviz getirene açık olacak.
Belirli limitleri olacak.
En az 6 ay ve 1 yıllık olacak. (3 ay belki düşük ihtimal)
Vade içerisindeki MB ortalama kurundan hesap yapılacak.
Arz ederim efendim.
merkez alsana,
sattıklarını yerine koysana.
yarın da düşersin, sonra da.
dengele piyasayı,
borsayı pörtletecen bak. :he:
boşguşş
dolar buralardaykene,
renk açık penbeye neyin dönerse,
ve sen de cortliyim dersen,
cortlayabilirsin,
tikkatli ol.
dolar şeyine çarptı da çarpıldı.
ikinciyi denerse, delip geçme ihtimali mevcut. ve bence.
enflasyon olan ülkede dolar her zaman uzun vadede yükseliş trentindedir...belki 2003-2010 gibi 7 yıl aynı yerde kalır ama sonra yine gider.
ama uzun vadeli ortalamalardan çok uzak olup alınca epey bekleyebiliyorsun.ortalamalar değince-altında alınca çok hesaplı oluyor.
bu ne psikopat piyasa..
kriptocular yan gözle viopa bakıyorlar...
lan biz orayı emekli kıraathanesi bilirdidk...
tüm aykırılıklar ordaymış...
hani biz marjinaldik diyorlar... :)
TL bazlı grafikisi daha yeni kafayı büktü, nereye kadar düşeceğini nerden bilicen, haaa ben yılanoğlu bazlı grafikisine bakıyorum diyorsan zaten hiç dipten kurtulamadık ki :he:
Şu şortlarımı zararsız bi kapatıyım ondan sonra bi daha TL bazlı şort acmıycam bistte
Hatta uygun seviyeye düşerse long acıp bekliycem
dibini bulduk...
,
https://i.hizliresim.com/68mnhqa.jpg
ben yannuş mu geldim?
dün tavan olan bi viop vardı,
o ne tarafta kalıyor acaba? potasyum permanganat. :he:
Bugün Cuma'nın tersi olur mu?
Ne dersinizzz!!!
batıklanmanın fiyatlanmakta olduğu bir noktadan,
batıklanmamanın fiyatlandığı bir noktaya geldik.
palagöz, poz ayarlamaya çalışıyor olanbilenbilür.
kenardan izlemesi daha güzel oluyi. :he:
herşey olur kademeler bom boş her kademe e 1 kontrat var
gelde işlem yap!
Yan tahtalar endeks düşüşüne tepkisiz kalıyor bir hazırlık olabilir o tarafta🤔
Teminat tamamlama çağrısı 308.5milyon TL
Borsada olanlar zararda, dollarda olanlar zararda
Ben demiştim demeyi sevmiyorum ama
Herkes tl den kaçıp bişiiler alıyordu, bu iş sakata gelir dediydim.
Dolar alanın eline doları verdiler bistte hisse alanın eline hisse verdiler.
Millet yine zararda, amonyum nitrat ve bi o kadar da sülfat
Araba alanda, tuvalet kağıdı yapan stokcu da nanayı yedi.
herkesin elinde bişiiler kaldı asdasds
Bist100 saatlik grafiginde nefis bir POZİTİF RSİ UYUMSUZLUGU var...
Bist100 endeksine dolar bazlı bakıyorum:Ya doların daha düşmesi lazım,ya da borsanın çıkması...bu seviye yanlış.
Adamlar, ekonomiyle uğraşa uğraşa ekonomi kitaplarına yazılacak işler yaptılar. Tarihi bir andan geçiyoruz ve bu buldukları model muazzam zekice. Tabii bizim ülkemize has uygulanabilir bir olay. Her ülkeye yaptıramazsın çünkü fark halkın cebinden çıkacak. Pratikte doları talebi azaltacağı için kimse dolar almayacak ve hazineden para çıkışı olmayacak.
Adamlar şaka yapmıyorum gerçekten sistem açığı buldular. Eğer bu olay tutar ise dolar tarihe karışır. Enflasyon ülkesi olmaktan kurtuluruz. Ben bu kadar açık ve net olarak söylüyorum.
Herkesin gözü bizim ülkede, bu politikanın sonucunu merakla beklemekte.
adam öpmenin de bir adabı var..kardeşim neredeyseniz verin adresi gelelim bari ne şekilde öpecekseniz öpün bu neymiş artık..
çok güzel bir şey icat ettiler.
ama üjj bejj aylık bir ömrü olur.
zürdürülebilinir bişi diill gibin durur.
bence.
Senelerdir bana akp'li demekten vazgeçemedin yahu.. değilim diyorum hala öylesin diyorsun.
Arkadaşım vadeli mevduat opsiyon sunuyorsun, döviz farkı oluşursa ben karşılayacağım üstüne de faizini alacaksın diyorsun.
Bu bir modeldir, ben işin diğer sanal şeyleriyle uğraşmıyorum realiteye bakarım. Sanal işler senin işin.
İktisadi olarak çığır açabilecek bir uygulama. 1 lira bile dolar'da kalmaz bu şekilde. Eğer ihracat için aptalca yüksek ihracat için dolar düşmesi engellenirse o kısmını bilemeyeceğim. Ama serbest bırakırlarsa, dolar 1 liraya düşer.
la havle...hiç mi dünyadan haberin yok..akşamdan bu yana 1970 lerde uygulanan bir model deniyor...hiç mi okumuyorsun...50 sene öncenin denenmiş çağ dışı bir model...gelip burda mucize formül diyorsun.
işin özeti, doları baskılar...ama kamunun kaynakları da para sahplerinin cebine, aktarılır..garantili kazanç olarak..bunların en iyi yaptığı şey zaten para sahiplerine garantili kazanç aktarmak...yap, işlet, öp modeli.
Arkadaşlar herkese kolay gelsin
İnş aramızdan hasar alan yoktur.
2.5 gündür ekrandan uzağım.
Usd vadeli kontratların buraya olumsuz yansıması var bence.
Akşama daha iyi olur düşüncem var
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
adam simitin kemikleri sızlıyordur yoksa adem eve miydi ismi hatırıma gelmedi bak şindi hem simit yiyelim ekmek alamıyorsak :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Kur 1 liraya gelebilir evet gelebilir. Keşke gelse dayu. Ek ders falan aylık 12-13 bin dolar maaş. Çoluk çocuğu ABD ye taşırım ben burada kirada devam ederim. Ne yani ayda 5 bin dolar üzerini onlara atsam krallar gibi yaşarlar. Burada kazanır parayı ezmeye yazın bende giderim ABD ye. Ulan super bu model agaaa:)))))))