Elon Musk yazı yazmış twitter'dan atmış.
Dünyada huzura sağlama vs misyonu olabilir, twitter'da radikal mesajları daha fazla sansırleyecek olabilir.
Printable View
Elon Musk yazı yazmış twitter'dan atmış.
Dünyada huzura sağlama vs misyonu olabilir, twitter'da radikal mesajları daha fazla sansırleyecek olabilir.
Offf grafiğe bak
Yeni Sasa
Direk roket
Bebek hisse
Büyüme yatırım hissesi
Hedef mars
Hahahhahahhsahahhsha
https://i.hizliresim.com/pfct1qc.jpg
2 kere başıma geldi.
Bana bilinen şeyler anlatma dediler.
Çok ilginç bir durum.
İnsan sürekli ilginçlik peşinde veya başka yerde yazmayan şeye ilgi duyuyor, belki kendini ayrıcalıklı hisstemek istiyor, ya da fırsat kaçırmama durumu daha iyi oluyor vs.
Geçen twitter'da bir şey gördüm, notepad'a yazdım ama birden PC güncelleme ile reset olmuş kayboldu.
Bulursam buraya yazarım.
Bir yabancı pazarlamacı 5 yılda öğrendiklerim diye yazmış. Kitaplarda o şekilde açık açık yazmıyorlar.
Suyun içinde 130 $ i var dayı
75 $ üzeri dayı fincan kulp katlama felan filan direk roket Bebek hisse büyük yatırımlar yapacak Elon Musk.
Hahahahah
O GAP kapanmaz dayı boşuna bekleme kopuş gapi ahahhaha
https://i.hizliresim.com/klifr36.jpg
İnsan nüfüsu azaltılmalı deniyordu pek tutmadı o görüş.
Muhtemelen minimalizm ve ortak kullanım, sahip olmak yerine ihtiyaç olduğunda kiralama vs şeyler destekleniyor/desteklenecek.
Öte yandan insan exlclusive şeylerden hoşlanıyor, bakalım nasıl olacak.
Dün fabrikadan yenilenmiş otomobil haberi koymuştum, yenileme de önemli bir konu.
Sürdürülebilirlik artık kabul edildi bu arada, temel/kilit konu o aslında. Tanrı'ya inanıp inanamamaktan daha kritik bir hale gelebilir ileride.
Atıyorum işe girmeden önce "Sürdürülebilirlik ilkelerinden taviz vermeyeceğime dair namusum ve şerefim üzerine yemin ederim" şeklinde imza bile isteyebilirler ileride. Ben bu tip şeylere inanmam diyen işsiz bile kalır.
Bir reklam vardı, yav nereden geliyor bu tip şeyler aklına diye.
Hacı yarım saat sonra vazgeçtim der GAP i kapatır.
Oradaki SEC te bizim SPK gibi . İşine geleni görüyor Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence trt2 de ki film iyi
İnsanın dünyadaki kör dövüşünü anlatıyor..
Sürekli işlem hacmi yapıyorlar..
.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu film, kayıtlı olsun sonra baştan izleyeyim.
Asabiyim Ben
RELATOS SALVAJES
https://eksisozluk.com/relatos-salvajes--4583550
viop pay tarafı
10.ayda açık kalan pozisyonlar
https://imgyukle.com/f/2022/10/27/ndQrRe.png
https://imgyukle.com/f/2022/10/27/ndQrRe.png
11.ayda açılmış olan pozisyonlar.
https://imgyukle.com/f/2022/10/27/ndQyON.png
https://imgyukle.com/f/2022/10/27/ndQyON.png
Daha önce zaplarken iki tekenin köprüyü geçemediği sahneyi izlemiştim.
Farklı konular içeriyor sanırım
Baş artistin Arjantin krizinde kooperatif paralarını kurarma filmi vardı, o da güzeldi.
Bu filmi ben baştan izlerim.
Aşağıdaki Hint filmi uzun ama mühendislik vs çok okuyanları teselli edici bir film olabilir.
https://tr.wikipedia.org/wiki/3_Aptal
Çok büyük konuşmayayım ama dünya hayatında gidişat aslı yok ama benzerini vereyim şekline geliyor olabilir.
O kadar gidip dolaşmana gerek yok, biz en iyi şekilde havadan karadan çektik ayrıntılı gezdik sen bizden öğren de denilir.
İnsanlar ile 15 dakikadan fazla sohbet edilemiyor zaten, herkes gerçekten meşgul. Bunun dışında bir insana internette vs olmayan bir şey söyleyebilmek gerçekten imkansıza yaklaşıyor.
İlginç filmleri olan İspanyol aktör herhalde.. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öte yandan bu borsa kadar insanı içine alan bir şey yok. Sadece BIST'de 500 civarı hisse var.
O hisse gitmez veya o hissede çok potansiyel var şeklinde bir konuşma en az yarım saat sohbet açabiliyor.
En uyuz olduğum şey.
Yabancı filmin konusunu alıp yerli çekmişsin..
Hiç mi konu bulamadın..
Ben de eskiden ona çok takıyordum ama artık takmıyorum. Güzelce yerlileştirilince fena olmuyor.
Öğleden Sonra Aşk
Arım Balım Peteğim
Aynı film ama ikisi de hoşuma gidiyor.
Bu arada gerçeğe uygun film arayışım sona erdi, artık farklı görüşler tutarlı olduğunda da seviyorum. Hakikat bir tane, aynı filmi çek dur, Matriks 4 çok ses getirmedi mesela.
Hatunun repliği ve kusma sahnesi mükemmeldi :)
Bu ne abi düğün savaş alanına döndü .
Millet evlenmekden vazgeçer bu filmi izlerse.
Lütfen bekarlar bu filmi izlemesin.
not:yok artık bi öle bi böle .yaşlandım bu filmi izlerken.Terse yatırmak için yapılmış.
Yönetmen tahtacı olsa beni ters köşeye yatırırdı.
Bakış açını değiştirmenin önemi 1 kez daha ıspatlandı.
Damat bakış açısını değiştirerek ,gelinin kıskançlıktan çıldıracak kadar ona aşık olduğunu anladı.
Bence herkes bu bakış açısı ile filmi (hayatı) izlesin derim. :ok:
Bilançonun iyi gelmesinden korkar hale geldik..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ekonomiye ilişkin "torba" kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda
- İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs: - "Sosyal güvenlik ödemeleri veya yardımlarda partizanlığa, kayırmacılığa, yandaşlığa engel olunmalı" - CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir: - "Bu kanun teklifi siyasi iktidarın uygulamaya koyduğu yanlış ekonomik politikalar sonucu ortaya çıkan yoksullaşmayı, borçluluğu ve ekonomik dengesizlikleri bir ölçüde ötelemeyi içermektedir"
TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin maddeleri üzerindeki görüşmelerine devam ediliyor.
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, engellilerin evde bakımına yönelik yapılan yardımların, mevzuatta yapılan değişiklikler sebebiyle kimi zaman geri istendiğini, bunun da mağduriyetlere sebebiyet verdiğini belirtti.
Kanun teklifiyle, yardım alan kişilerin kusurunun bulunmadığı haller için yapılan ödemelerin geri talep edilmemesi amacıyla terkin yoluna gidildiğini söyleyen Örs, Anayasa ve kanunlar gereği devletin, engelli bireylere baktığını, bunun sosyal devlet ilkesinin bir gereği olduğunu ifade etti.
Örs, "Ancak suistimallerin de göz ardı edilmemesi gerekir. Sosyal güvenlik ödemeleri veya yardımlarda partizanlığa, kayırmacılığa, yandaşlığa engel olunmalıdır." diye konuştu.
"Devlet kararından ziyade parti kararlarıyla sosyal güvenlik yardımlarının yapıldığı" iddiasını dile getiren Örs, bu konuda vatandaşlardan gelen çok sayıda şikayet olduğunu savundu.
Öte yandan engel oran tespitlerinin sürekli değiştirilmesinin engelli vatandaşlara saygısızlık olduğunu söyleyen Örs bu durumun devlet ciddiyetine de yakışmadığını kaydetti.
- "Yoksulluğu yönetmeyi değil sonlandırmayı vadediyoruz"
CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, teklifte, ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşlar için kısmi bir vergi terkini olduğunu, bunlara olumlu baktıklarını ancak vatandaşların "vergi affından ziyade ödeme güçlüklerini giderecek ciddi düzenlemeler beklediğini" söyledi.
Yüksek genç işsizliği, enflasyon, yüksek cari açık, kur riski, artan faiz harcamaları, para birimindeki değer kaybı, çiftçi borçları, girdi maliyetlerindeki artış ve fiyat dalgalanmalarının nasıl giderileceğine dair herhangi bir öngörü ve çözümün bu kanun teklifinde olmadığını belirten Özdemir, "Bu kanun teklifi, siyasi iktidarın uygulamaya koyduğu yanlış ekonomik politikalar sonucu ortaya çıkan yoksullaşmayı, borçluluğu ve ekonomik dengesizlikleri bir ölçüde ötelemeyi içermektedir. Bu kanun teklifinde, yoksullaşmayı önleyecek ve vatandaşlarımızın gerçekten sorunlarını çözecek tedbirler biz göremiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Sosyal yardımlara mahkum ve muhtaç aile sayısının hızla arttığını öne süren Özdemir şunları kaydetti:
"Yardım miktarları ve yardım çeşitleri, ağırlaşan ekonomik koşullarda yetersiz kalıyor. Peki, bu sorunu nasıl çözeceğiz? CHP olarak bütüncül bir çözüm önerisi sunduk. Birçok Avrupa devletinde uygulanan ancak ülkemizde uygulanmayan, siyasi bir tercih olan, Uluslararası Çalışma Örgütünün sigorta dallarından biri olan aile destekleri sigortasını uygulamaya geçireceğimizi söyledik. Bizim amacımız, bir siyasi partinin lütfu değil hak temelli olarak yoksulluğu, muhtaçlığı azaltarak bu yoksulluğu ve muhtaçlığı ortadan kaldırmaktır. Her mahallede sosyal hizmet destekleri, sosyal hizmet uzmanları olacak. Ailelerin çocukları kamuda işe alımlarda öncelikli olacak ve en önemlisi bakım üstlenen kadınların sigorta primleri devlet tarafından ödenecek. Yoksulluğu yönetmeyi değil, yoksulluğu sonlandırmayı vadediyoruz."
HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanmasının "iktidarın farklı düşüncelere yönelik düşmanca tutumunun sonucu" olduğunu öne sürerek, "Hakikati, tutuklama ve gözaltı kararlarıyla karartamazsınız. Şebnem Hoca'nın yanındayız, sözlerinin arkasındayız." dedi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
şilenin köyünde geçti 3 yaşından ilkokula dek.hatta 1 hafta ilkokula gitmişliğim bile var köyde.
sıradan bir köy çocuğu tüm nevalesini avlanarak çıkarabilir.
çocukken en zoruda soğukda serpme kapan kurmakdı.ellerim donardı eldivenlede kurulmazdı mübarek.
ben iyi avcı olamadım ama doğa bile benim aslında şehirli olduğumu anladığı için olsa gerek :)
https://www.hisse.net/topluluk/showt...24#post5953124
ne demiştik
enflasyon borsalar tarafından fiyatlanır ..
nisanda herhangi hiseeye zar atrarsanız bügün x3 ne olası rakam olacak az biraz bilanço okuyan arkadaşınız varsa x 4
biraz portföy yönetimi ile x5 durumuna ulaşmanız olası idi ..
gel gelelim herkes usta olmuş , havada x5 x6 gibi min. değerlemeler mevcut .
fiyatlamalar ne akdar devam edecek göreceğiz .
nisandan sonra short yaparak para kazanan arkadaşları tebrik ediyorum .
oiva voi
Şirketimizce Trabzon Limanı deniz sahasında
deniz derinliklerinin kontrolü, liman draftının korunması, seyir ve limancılık
işlerinde güvenliğin sağlanması ve sonuçta büyük tonajlı gemilerin yanaşması
ile limanımıza olan müşteri talebinin arttırılması amacıyla dip tarama
faaliyeti gerçekleştirilmiştir. Faaliyet ile ilgili, faaliyet öncesinde gerekli
izinler tamamlanmış, ülkemizdeki yetkin kuruluşlardan teklifler alınmış ve 05.05.2022
tarih, 2022-06 sayılı Yönetim Kurulu Kararımızda oybirliği ile en avantajlı
teklif sahibi, Albayrak-TR tarak gemisi sahibi, ilişkili tarafımız Albayrak
Turizm Seyahat İnşaat Ticaret A.Ş. tarafından (küçük liman sahası dışında) faaliyetin icrasına karar verilmiştir.
Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret A.Ş.’nin
faaliyetleri 30.09.2022 itibariyle tamamlanmış olup, 30.09.2022 tarihli
hakkediş şirketimize sunulmuş ve yapılan incelemeler, ARS Mühendislik
Danışmanlık Ticaret A.Ş.’nin projenin başı ve sonundaki batimetrik ölçümleri, Asal
Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.’nin mukayeseli (proje başındaki
öngörüler ve sonunda gerçekleşen duruma dair) değerleme çalışmaları gözetilerek
07.10.2022 tarih, 2022-11 sayılı kararımızda oybirliği ile kabul edilmiştir.
Yapılan hakkedişte, taranan alanda değişiklik
olmamasına rağmen çıkartılan malzeme bazında 325.254 m3 – 500.000 m3
arasında bir malzeme yerine 733.605 m3 taranan malzeme çıkartıldığı
gemi jurnal kayıtları, gemi sayaçları ve bağımsız kuruluşlarca limanda
gerçekleştirilen tarama planlarının mukayesesinde tespit edilmiştir.
Sözleşme kapsamında, 82.560.461,83 TL tutarında
hakkediş gerçekleştirilmiş olup hakkediş Şirketimiz kayıtlarında
aktifleştirilmiştir. Konu maliyet tek seferlik olmayıp, imtiyaz süresi
içerisinde yıllara sari şekilde itfa edilecektir.
Dip tarama faaliyeti ile, 4 no’lu rıhtım önü ve
liman giriş kanalının -14,50 metre kotuna dek, 3 no’lu rıhtım önünün -12,50
metre kotuna dek, basen bölgesinin ise -11,50 metre kotuna dek taranması
gerçekleştirilmiştir.
Denizden taşınan malzemeyle zamanla tüm
limanlar dolmakta ve draftları azalmaktadır. Trabzon Limanı’nda da konu
çalışmalar öncesinde –özellikle bölgedeki
akarsuların taşıdığı sel suları ve akıntıları kaynaklı olarak- draft
azalması nedeniyle yüksek draftlı gemiler limana girmekte zorluk ve çekinceler
yaşamakta idi. Deniz dip kotunda yaşanan yükselme nedeniyle mevcutta izni
bulunan kapasitelerdeki gemilerin limana yanaşması deniz seyir emniyetini zora
sokmuş idi. Konu dip tarama işlemi ile, gemilerin güvenli bir şekilde limana
girerek, rıhtımlara yanaşması ve manevra yapabilmesi sağlanmış ve Trabzon
Limanı Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi içerisindeki en geniş draftlı liman olma
özelliğini haiz olmuştur.
Şirketimiz, konu faaliyetin de tamamlanması ile
bölgedeki ticaretten azami payı almak, kapasite kullanım oranlarını arttırmak
ve gelir ile karlılık oranlarını arttırmak amaçları çerçevesinde faaliyetlerini
sürdürmektedir.
Gerçekler acıdır derler, ama alıştık artık.
>>>>>>>>
https://www.youtube.com/watch?v=kXTqMxIqndg
Hakikat ve Adalet/Tõde ja Õigus/Truth and Justice
"İnsan ne ister? Bir yere ulaşmak. Başlangıçta bir tepede durur, nereye gitmek istediğini görür. Sonra yola koyulur. Yol boyunca ilerler. Ormanlardan geçer, nemli çayırlarda ve yoğun bataklıklarda debelenir (...) Sonra durur ve yönünü yitirdiğini fark eder. Yolunu kaybetmiş ve nasıl devam edeceğini bilmeyen bir kişi ne yapar? Nasıl başa döner? Yola çıktığı yere... Çünkü aradığı cevap, en başından beri oradadır."
Limanların süre uzatılması kanundan çıkarıldı diye haber vardı. Anayasal sorun varmış.
https://www.haberyildizi.com/magazin...di-h88370.html
25 Ekim 2022 Salı 18:57
Fon Sınai Yatırımlar, Rixos Hotel Premium'un bütün haklarının devralınmasını kararlaştırdı
Fon Sınai Yatırımlar A.Ş.'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklaması aşağıda bulunuyor:
Şirketimizin yeni yatırım kararına ilişkin Orman ve Su İşleri Bakanlığı izni alınana kadar içsel bilgi niteliğinde olabilecek bilgiye ilişkin özel durum açıklamalarının, işlemlere başlanmadan önce değil işlemlerin tamamlanma aşamasına gelmesini müteakip derhal ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Sayılı Özel Durumlar Tebliği'ne uygun şekilde yapılmasına karar verilmiştir.
Bu gizlilik ihtiyacının ortadan kalkması çerçevesinde; derhal proje kapsamında gerçekleşen işlemlerin Kamuya açıklanmasına karar verilmiştir.
Yönetim Kurulumuz 30.09.2015 tarihinde; FİNE MTR ADİ ORTAKLIĞINA ait Muğla İli, Fethiye İlçesi Göcek Mahallesindeki araziler üzerine inşa edilmiş ve FİNE Otel Turizm İşletmecilik A.Ş. 'ne kiralanmış, halen "RİXOS HOTEL PREMİUM" adını taşıyan otel ile otelin inşa edildiği arazilerin Orman ve Su İşleri Bakanlığından izin alınarak alt kiralama yoluyla kiralanması, devralınması, işletilmesi ve otelin kiraya verilmesi için düzenlenmiş sözleşmelerle eklerinden doğan bütün haklarının 88.000.000 TL + KDV ödeyerek devralınmasına ve bu işlemin Orman ve Su İşleri Bakanlığının izni alınıncaya kadar kamuya duyurulmamasına karar vermiştir.
Şu sansür yasası deniyor orada internete konan her şeyin içinde ilk konuluş tarih ve zamanı ve değişmiş ise son güncelleme zamanı yazılacaktır vs ibare vardı. Güzel bir karar.
"İçinde zaman olmayan her şey anlamsızdır" diye büyük bir laf edeyim.
İnsanın çaresizliğinin temeli zamanının kısa oluşu.
Karadenizli Temel'e zeybek oynayan Efe'yi gösteriyorlar.
Bakıyor
- O şekilde düşüne düşüne ben de oynarım!
https://i.hizliresim.com/gohml58.jpg