Bu hisse 7000 üzerine boşuna geImedi.
Printable View
Bu hisse 7000 üzerine boşuna geImedi.
Akşam o dediğiniz haber bir gelse tadından yenmez
Kesinlikle yatırım tavsiye si değildir
bilanço kötü olması pek umrumda değil ama ; özkaynak azalışına ne diyorsunuz arkadaşlar ?
olası bedelsiz ihtimalini veya oranını azaltmıyor mu ? veya bedelsiz + bedelli düşünebilir mi ?
yorumunuz nedir ?
bi de inceleyen oldu mu , neden kaynaklanıyor bu özkaynak azalışı?
öz kaynak evet can sıkıyor ama geçmiş yıl karlarından vermiyor mu?:)
inşallah hem yüklü bedelli hem yüklü bedelsiz yapar afyon pkent kent gibi:)
https://i.hizliresim.com/50r4evy.jpeg
emin olmamakla birlikte geçmiş yıl karları ve kardan ayrılan yedekler kısmından veriyor.
bunlarda da azalma oldu doğal olarak ve beklenen oran olarak azalma olmuş olabilir.
amaaa belki bedelsiz yanında bedelli de ekler, veya diğer bilançolarda ford işi ile birlikte durumu düzeltip öyle patlatır.
sermaye tavanını 450 milyon yapıp uzun süre 2 buçuk milyon sermameyle bırakmaz heralde.
illa ki o sermaye artar
bedelli + bedelsize de ok ama
yeterki düşük oran olmasın ...
çok dedin filozof hocam .
bu finansallarla dediğin imkansıza yakın.
düz hesap yapsın işte.
bedelli +bedelsiz toplam 100 milyon desin
bana yeter :)
Herkes yerine geliyor bizimki bakıyor
Endeks 3.67 yukarı sen eksi kapat olacak işmi neyse ben çok çöküşler çokça ralliler gördüm en büyük temennim sağlık olsun zamanım var
Sayın Yorğun savaşçı aslında manipüle ediyorlar gibime geldi. Baktılar yükselterek mal toplayamıyorlar, anlamadığım bir şekilde zarar açıklıyor. Endeksin de düşüşünü bahane ederek sonra 7800 getirdiği hisseyi bir anda 6500 lere çekiveriyor. Ne oluyor diyen küçük yatırımcıların malını toplamaya çalışıyor. K.y.t.d.
Hatirlayacaginiz uzere aylar oncesinde Konya larin da bir kisimini satip Bfren de mal artirmistim. Gecen hafta ekseri kisimini Konya daha az bir miktarinida Egeen e gecirdim.
Temettu verene kadar haber beklemiyorum. Ucuncu ceyrek kar sonrasi haber gelme ihtimali yuksek. Suan icin Konya nin iyi gelen bilancosununda etkisi ile Konya da bekleyecegim.
https://youtu.be/4WuFTfy_u9A
SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu günü ve bu fiyatı 6550 bir kenara not edelim. 6350 aşağı sarkmadıkca bence sorun yok. 7850 üstü kalabilirse ayrı dünya. Bölünene kadar beklemeye devam K.Y.T.D.
midasın dünkü hesaplara ulaşamama olayı korku ve panik yarattı artık yatırımcı temkinli bazı kağıtlarda midasın kulakları muhabbeti başlamış!
midastan işlem yapan var mı devam ediyor mu sıkıntı?
Midas'a erişim sorunu yaşanıyor
Borsa İstanbul ve ABD borsasında alım satımda aracılık yapan Midas'a erişim sorunu yaşandığı bildirildi.
Haber Merkezi
YAYINLAMA
14 Ağustos 2023 16:50
GÜNCELLEME
14 Ağustos 2023 17:02
Midas'a erişim sorunu yaşanıyor
Midas'ın mobil uygulamasına erişemeyen birçok kişi Twitter'da sorunlarını dile getirdi.
Twitter hesabından paylaşım yapan Midas, saat 15:06'dan beri uygulamaya erişim sorunu yaşandığını, ekibin sorunu çözmek için elinden geleni yaptığını kaydetti.
Bir diğer açıklamada ise "Sorunun sebebini tespit ettik. Ekiplerimiz en hızlı şekilde çözebilmek için çalışıyor. Sorun çözüldüğünde bilgilendirme yapacağız" ifadesine yer verildi.
Midas, saat 16:32'deki açıklamasında ise şu bilgiyi verdi: "Uygulamaya erişimle ilgili yaşadığımız sorun devam ediyor. Ekiplerimiz sorunu gidermek için çalışıyor. Bakiye ve hisselerinin güvende olduğunu bilmeni isteriz. Yaşattığımız kötü deneyim için özür dileriz. Çözüm ile ilgili gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz."
Sorunun nedeni açıklandı
Şirket, kesintinin gece yarısına kadar süreceğini belirtti: "Uygulamaya erişimle ilgili yaşadığımız sorun, veri merkezi sağlayıcılarımızdaki kesintiden kaynaklanıyor. Sorunu çözebilmek için veri merkezi partnerlerimizle işbirliği halindeyiz. Çözümün gece yarısına kadar süreceğini öngörüyoruz. Gelişmeleri buradan paylaşmaya devam edeceğiz."
Konyalının başına sıcaktan günel geçti ya da deli şey etti!Bu defa roller değişti bfrenin elinden Konyalı tutsun!
İş başı yaklaşıyor 21 Ağustos
Kayserilinin seni yakalamasına izin verme elini çebik tut:)
Vietnamlı elektrikli araç (EV) üreticisi VinFast'ın piyasa değeri, halka açılmasının
ilk gününde Ford ve General Motors'un (GM) üzerine çıktı.
Henüz kar elde etmeyen şirketin hisseleri, New York'taki ilk seansı 37 doların
üzerinde kapattı.
Bu, VinFast'a, Ford'un 48 milyar dolar ve GM'nin 46 milyar dolarlık değerinden çok
daha yüksek, 85 milyar dolarlık bir piyasa değeri sağladı.
Halka arz zaten Vietnam'ın en zengin adamı olan VinFast'ın başkanı ve kurucusu
Pham Nhat Vuong'un servetine yaklaşık 39 milyar dolar ekledi.
Düzenleyici belgeler, Vuong'un şirketin dolaşımdaki hisselerinin %99'unu, çoğunlukla
Vietnam'ın en büyük holdingi Vingroup JSC aracılığıyla kontrol ettiğini gösteriyor.
Bu, diğer yatırımcıların işlem yapabileceği hisse sayısını sınırlıyor ve büyük fiyat
dalgalanmalarına yol açabilir.
Geleneksel bir hisse satışı yerine, VinFast özel amaçlı satın alma şirketi (Spac)
kullanarak halka açıldı.
Yüksek teknolojiye giriyor değil mi elektrikli:)
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Para politikası, maliye politikası ve yapısal reform adımlarını kademeli bir şekilde devreye alarak Türkiye’de yatırım ortamının iyileştirilmesi, sürdürülebilir bir büyüme için daha elverişli bir ortamın sağlanması ve ekonomimizin potansiyelinin daha da yükselmesini istiyoruz." dedi.
Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen Orta Vadeli Program hazırlık sürecinin de ele alınacağı Türkiye Ekonomi Şurası'nın açılışında yaptığı konuşmada, artık geleneksel hale gelen TOBB Ekonomi Şurası'nı, Türkiye'nin ekonomik yapısını iş dünyasıyla istişare halinde güçlendirmek için bir fırsat olarak gördüklerini söyledi.
Eylül ayının ilk yarısında açıklamayı planladıkları Orta Vadeli Program (OVP) hazırlıkları çerçevesinde, son dönemde iş dünyası temsilcileriyle istişareleri sürdürdüklerini, aynı şekilde 2023-2028 dönemini kapsayan 5 yıllık 12. Kalkınma Planı'nı da sonuçlandırmak üzere olduklarını ve ekim ayında Meclise sunacaklarını belirten Yılmaz, Türkiye'nin her köşesinde sahanın, sektörlerin güncel durumuna ve en önemli sorunlarına vakıf, 81 il ve 160 ilçedeki 365 Oda ve Borsa'nın sahadan gelen görüş ve taleplerini son derece önemsediklerini vurguladı.
Yılmaz, TOBB çatısı altında Oda, Borsalar aracılığıyla iş dünyasının talep ettiği pek çok konuyu hayata geçirdiklerini, mesleki eğitimin yaygınlaşmasından, kara gümrük kapılarının modernize edilmesine, lisanslı depoculuk sisteminin ülkeye kazandırılmasından Oda, Borsaların dijitalleşmesine birlikte adım attıklarını ifade etti.
- "Türkiye Yüzyılı'na yakışır yeni projeleri, yine hep birlikte hayata geçireceğiz"
Şirket kuruluş işlemlerinde Odaları tek durak haline getirdiklerini anlatan Yılmaz, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın güçlü iradesi ve liderliğiyle, Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg'u birlikte hayal ettik, milletimize birlikte kazandırdık ama Togg yeter mi? Yetmez. Önümüzdeki süreçte, Togg benzeri yeni fikirlerle, yeni projelerle Türkiye Yüzyılı'na yakışır yeni projeleri, yine hep birlikte hayata geçireceğiz." diye konuştu.
Yılmaz, son dönemlerde dünya ekonomisinin sağlık krizleri, ticaret gerilimleri, jeopolitik riskler, Rusya-Ukrayna Savaşı ve doğal afetler başta olmak üzere pek çok güçlükle sınandığını, bu zorlu sürecin, ülkeler ve bölgeler düzeyinde arz ve talep dengelerinin bozulmasına yol açtığını söyledi.
Bir yandan ortaya çıkan enerji ve emtia fiyatları artışı kaynaklı küresel enflasyon sorunuyla baş etmeye çalışılırken, diğer yandan tedarik zinciri bozulmalarıyla karşılaşıldığına dikkati çeken Yılmaz, Türkiye'nin de tüm dünya gibi bu gelişmelerden olumsuz etkilendiğini, sert ve belirsiz küresel ekonomik ve finansal koşulların üzerine deprem felaketinin eklendiğini ifade etti.
Yılmaz, sadece bu yıl merkezi yönetim bütçesinden depremin yaralarını sarmak için yapılacak harcamanın 762 milyar lira olacağını belirterek, Türkiye'nin tüm bu zorluklara rağmen güçlü üretim ve ihracat kabiliyetiyle olumlu ayrışan bir konuma gelmeyi başardığını, Türkiye ekonomisinin 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdüğünü kaydetti.
Toplam istihdamın 2023 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 265 bin kişi artarak 31,7 milyon civarına ulaştığını hatırlatan Yılmaz, Reel Kesim Güven Endeksi'nin, 2023 yılı ikinci çeyreğinde, yılın ilk çeyreğine göre 2 puan arttığını bildirdi.
Yılmaz, ihracatın 2023 Temmuz'unda 2022 Temmuz'una göre yüzde 8,4 artışla 20,1 milyar dolar olarak gerçekleştiğine, böylelikle tarihin en yüksek temmuz ayı ihracat değerine ulaştığına işaret ederek, 2022'nin yüzde 37 olan orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürün ihracatının, imalat sanayi ihracatı içindeki payının, bu yılın 7 aylık bölümünde yüzde 41'e yükseldiğini söyledi.
Bu yılın ilk çeyreğinde makine ve teçhizat yatırımlarının yüzde 8, inşaat yatırımlarının yüzde 1,3 arttığını, otomobil satışlarının 2023 Temmuz'unda gücünü koruduğunu ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 109 arttığını ifade etti.
- "Sabırlı, doğru, istikrarlı politikalarla ülkemizi Türkiye Yüzyılı hedeflerine taşıyacağız"
Yılmaz, siyasi istikrar ve uygulanan makro politikaların etkisiyle 2023 Mayıs ayında 700 baz puan seviyesinde olan CDS priminin, 400 baz puan seviyelerine gerilediğini, bu risk primindeki düşüşün Türkiye'nin çeşitli kurumlarıyla dış kaynaklara erişimini kolaylaştırdığını ve dış kaynakların Türkiye'ye maliyetini de aşağıya çektiğini anlatarak, bu eğilimin gelecek dönemde de devam etmesi ve risk priminin ekonominin sağlıklı görünümünü yansıtacak şekilde daha düşük seviyelere gerilemesinin beklendiğini kaydetti.
KOBİ'ler başta olmak üzere finansman konusuna çok önem ve öncelik verdiklerini belirten Yılmaz, "Son dönemlerde yeni para politikası çerçevesinde, Merkez Bankamızın yaptığı miktarsal sıkılaştırmada, tüketimle üretim arasında bariz bir farklı uygulama yapılmaktadır. Tüketimde daha dengeli bir yapı öngörülürken, üretimi, ihracatı, yatırımı destekleyici bir çerçeve oluşturulmaktadır. Burada da KOBİ'lere ayrı bir vurgu yapıldığını, önem ve öncelik atfedildiğini da ifade etmek isterim. Bütün bunları niçin yapıyoruz? Biz bir taraftan enflasyonla mücadele ederken, elbette daha düşük, tek haneli enflasyonu hedeflerken, bir taraftan da resesyona düşmeden, üretimimizi, gücümüzü, ihracatımızı koruyarak devam etmek durumundayız. Bu politikalarımızı uygun bir kombinezonla hayata geçiriyoruz." sözlerini kullandı.
Yılmaz, ilkelerinin şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk olduğunu bildirerek, "Serbest piyasa ve rekabet ortamında verimliliği artırmak temel hedefimizdir. Tasarruf oranlarımızı geliştirerek, gerek kamuda gerek özel sektörde toplam tasarruflarımızı artırarak, yatırımlarımızı ve kalkınmamızı sağlıklı kaynaklarla finanse ederek, yolumuza devam ediyoruz. Makroekonomik istikrarın sağlanması, enflasyonun düşürülmesi ve cari açığın azalması yönünde ortaya koyduğumuz mücadelede de sizlerle birlikte başarıyı yakalayacağımıza inancımız tamdır. Sabırlı, doğru, istikrarlı politikalar ile ülkemizi Türkiye Yüzyılı hedeflerine taşıyacağız." diye konuştu.
Türkiye'nin uluslararası ticarete elverişli merkezi konumu, büyük iç pazarı, genç ve dinamik nüfusu, nitelikli ve rekabetçi iş gücü ve yatırım ortamıyla yatırımcılar açısından oldukça cazip bir ülke olduğunun altını çizen Yılmaz, "Para politikası, maliye politikası ve yapısal reform adımlarını kademeli bir şekilde devreye alarak Türkiye’de yatırım ortamının iyileştirilmesi, sürdürülebilir bir büyüme için daha elverişli bir ortamın sağlanması ve ekonomimizin potansiyelinin daha da yükselmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.
- "Ara malında yerlileştirme ve millileştirmeye öncülük etmenizi önemsiyoruz"
Yılmaz, yatırım teşviklerinde etki değerlendirmeleri yaparak hedef odaklı ve güdümlü bir sistem üzerinde çalıştıklarını, bunlarla birlikte, yeni dönemde, Milli Teknoloji Hamlesi'ni hayata geçirmek için sanayinin teknolojik dönüşümünün sağlanmasını, yenilikçilik ve tasarım kapasitesini artırarak, nitelikli insan kaynağının geliştirilmesini planladıklarını kaydetti.
Bu hedef doğrultusunda yeşil dönüşüm ve dijitalleşmeyle gelen yeni dönemin gerekliliklerine uygun yetkinliklerin belirlenmesi, eğitim modellerinin dönüştürülmesi ve sürdürülebilir ilerleme adına toplum genelinde yetkinlik gelişiminin sağlanması için çalışacaklarını anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yüksek teknoloji yoğunluklu ürünlerin ihracatı için kapsamlı ihracat destek programları oluşturacağız. İhracat bu dönemin en önemli öncellikleri arasındadır. Biliyoruz ki baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz. Aksaklıkları, sorunları beraberinde çözüm önerileriyle birlikte sunmanızı bekliyoruz. Ara malında yerlileşme ve millileşmeye öncülük etmenizi önemsiyoruz. Etik dışı fiyatlamalardan ya da kötümser senaryolara göre pozisyon almaktan kaçınacağınıza inanıyoruz. Yatırım ve üretimde verimlilik için daha fazla yurt dışı pazara, daha yüksek rakamlarda ihracat yapabilmeniz için ve daha fazla istihdam imkanı sağlamak için ihtiyacınız olan sonuç odaklı politikalarla yanınızda olacağız. Bu kapsamda ihracatın menzilini artırmayı ve daha fazla uzak ülkelere odaklanılmasını, pazar çeşitliliği bağlamında önemli görüyoruz. Her birinizin potansiyelini, geçmiş başarılarını biliyoruz.
Geçmişten bu yana yatırım, üretim, istihdam ve ihracat yoluyla büyüme gayretimize ortak olduğunuzu biliyoruz. Yerelden kalkınmanın yanı sıra dünyanın her köşesinde bir bayrak gibi güven duyulan Türk özel sektörünü temsil ettiğinizi biliyoruz. Bu tecrübe, Türkiye Yüzyılı'nda tarımdan enerjiye, sanayiden lojistiğe 81 ilimizde şahlansın istiyoruz. Depremden etkilenen şehirlerimizi ekonomisiyle, üretim gücüyle hep birlikte ayağa kaldıracağımıza inanıyoruz. Belirsizlikleri azaltacak, yatırımcılar ve diğer aktörler için öngörülebilirliği artıracak politikalar ve yapısal reformlar ile kısa, orta ve uzun vadede sorunların üstesinden gelecek, fırsatları birlikte değerlendirecek, inşallah hep birlikte başarılarımızı yine kutlayacağız."
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 2023 yılı TOBB Ekonomi Şurası'nın ülke ekonomisi için hayırlı olmasını diledi ve şuraya katkı veren tüm Oda, Borsa camiasına teşekkür etti.
Şuraya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Bfren imiz bugün kendini geriye çekti. Bizimde zamanımız gelecek
pazartesiyi bekliyor mesai var:)
Gecen sene Konyalarin ekserisini Bfrenin sermaye tavani artitim haberinden bir iki hafta evvel Bfren e gecmistim. Burada da hatta sermaye artirim haberi gelince bir hafta tavan cekecegimizi belirtmis ve tahmin ettigim gibide bir hafta tavan cekmistik.
Yaklasik on gun oncede Bfrenler tl tavanina yakin civarlarindan ekseri cikip agirlik Konya gorece az Egeen aldim ve bunuda gecen hafta burada belirttim. Gayet isabetli bir karar aldigimiz suan icin goruluyor. Konya ve Egeen icin eylul ayi da dahil olmak uzere 9000 leri gorursek sasirmamak lazim. Haber dusmesi durumunda ise oranina gore gelen bedelsizin yeni hedefi nokta atisi Kartn da asagi yukari tahmin ettigim uzere size belirtecegim.
Bfren ozelinde ise temettu oncesine kadar bir iki hafta daha ilgi az olacaktir. Temettuden sonra canlanir. Ucuncu ceyrek bilanco dan sonra ise haber beklentisi tavan yapmaya baslar.
Egeen icin 2024 gk da bedelsiz bekliyorum.
Ytd
Bfren kendini unutturdu seans sonrası sürpriz bekliyorum:)
Sayın Buraktepe gibi hafta başı 1 banka hesabımdaki full bfrenleri konya ve ege endüstriye çevirdim diğer 2 hesabım resmen bfren e kilitli hiç aksiyon yapmadan ilave edip bekliyorum
Yalnız burada sizlere bir sorum olacak
Ege ve konya bir yana Bfren bölünme haberi sadece artık yönetim kurulunda olay bir karar a ve başvuruya bakar en yakın bölünme süreci bfren olarak görüyorum.
Yanlış düşünmüyorum sanırım
Temettu ve Almanya ya para transferi (borc odeme) ozsermayeyi 150 den 50 ye cekti. Ucuncu ceyrek kar tekrar yukari cekecektir. O bakimdan kendi adima diyeyim temettu sonrasi hemen vermesi bekledigimiz kadar hisseyi goturmeyebilir. Ucuncu ceyrek karin ozsermaye eklenmesi sonrasi insallah ansizin haberi aliriz.
Cevapınız için teşekkür ederim yani bir ek 3 ayımız daha var dolar bazlı hedef sanırım410-420 dolar gibi hatırlıyorum
Sayın Filozof selamlar
Nazar değdi konyaya sanırım kent gibi 1-2 mola sonra devam. Bizimkiler de artık frenlemeyi bıraksınlar hayırlı işler diyelim ))
yolun açık olsun elektrikli boschfren:whistling::cheers:
Doaştan neyi eksik?
Sayım filozof
Doas
Senet sayısı 200 kat fazla
Sermaye 90 kat fazla
Net kar 140 kat fazla
Ort bileşke düz mantık ile 130 kat çarpan 308 lira
Bfren gibi olsa idi 40.000 kayme yapardı
Çok haklısınız elbet bizim değerde ortaya çıkar mutlaka 😇😇😇
7252.70i gören kağıt şimdi iyi baskı yiyor yersen:)
zemin ve saha müsiat:)
iyi mal topladı 6500den
Gökhan Uskuay
@guskuay
KKM'deki para; ya dövize ya borsaya gidecekti.
TCMB'nin KKM ile ilgili attığı önemli adımlar sonrasında;
KKM'de ki para, ya faize ya borsaya gidecek.
ÖS 6:40 · 24 Ağu 2023
·
41 B
Görüntülenme
https://a1capital.com.tr/wp-content/...20/11/TOGG.pdf
bfren yok ama ilk başlarda ismi geçiyordu belki elektrikli fren seri üretimi başlarsa onlar da parsan ve dökta gibi işe ortak olabilirler!
Parsan bağlı ortaklığı Omtaş'a ait tesis, TOGG araçlarında kullanılacak parçaların seri üretimine başladı
Döktaş Orhangazi Demir Döküm ve Manisa Alüminyum Basınçlı Döküm tesisleri TOGG araçlarında kullanılacak proje parçalarının seri üretimine başladı
1 yılı aştı son çeyreğe geldik 2023 yılı bitiyor bence her an bir haber gelebilir seri üretime geçtik diye!
https://www.foreks.com/haber/detay/6...nde-baslayacak
Bosch Fren, Ford Otomotiv'in elektrikli fren sistemlerinin seri üretimine 2023 yılı içinde başlayacak
23-08-2022 06:51:48 BFRENFROTO
Bosch Fren, Ford Otomotiv'in elektrikli fren sistemlerinin seri üretimine 2023 yılı içinde başlayacak
Bosch Fren, Ford Otomotiv'in elektrikli fren sistemleri ile ilgili ilk siparişin onaylandığını, seri üretimin 2023 yılı içinde başlamasının planlandığını bildirdi.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimiz Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile şirketimiz pay sahiplerinden Robert Bosch GMBH tarafından Ford Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne elektrikli fren sistemleri tedarik edilmesi hususunda bir ön mutabakat oluşturulduğu ve bu projeye ilişkin hat yatırım tutarlarının netleşmesi akabinde teşvik belgesi başvurusu yapılarak Yatırım Teşvik Belgesi alındığı daha önce kamuoyu ile paylaşılmıştı.
Projeye ilişkin ilk siparişler onaylanmış olup, yatırımların 2022 yılı içerisinde tamamlanması öngörülmektedir. 19.08.2019 tarihli KAP duyurusu ile kamuoyu ile paylaşıldığı üzere, seri üretimin 2023 yılı içerisinde başlaması planlanmaktadır."
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1057616
bu da dünkü yeni haber!
Ford, elektrikli araçlara yönelik önemli yatırımlar yapıyor
Şu an için elektrikli araç yarışında rakiplerinin gerisinde kalmış gibi görünen Ford, yeni yatırımlarıyla bu durumu telafi etmek istiyor.
Ahmet Şen
Ahmet Şen
24.08.2023 13:00
Güncelleme: 24.08.2023 13:00
https://www.teknolojioku.com/otomobi...aaa4035e290733
Ford, Kuzey Amerika'da güçlü bir elektrikli araç (EV) batarya tedarik zinciri oluşturma yolunda önemli bir adım attı. Ford, Güney Koreli ortakları EcoProBM ve SK On ile birlikte Bécancour, Québec'de 900 milyon dolarlık bir katot üretim tesisi kurmayı planlıyor. Bu yatırım, Ford'un Québec'e yaptığı ilk yatırım olarak öne çıkıyor ve anahtar batarya malzemesi işleme konusundaki yerel odaklanmasını vurguluyor.
2026'nın ilk yarısında üretime başlaması beklenen tesis, yılda 45.000 ton kadar katot aktif malzemesi (CAM) üretecek. Bu malzemeler, elektrikli araçlarda kullanılan modern lityum iyon piller için vazgeçilmezdir. Malzemeler, yüksek kaliteli Nikel Kobalt Manganez (NCM) kullanılarak EcoPro CAM Kanada LP ortak girişiminin gözetiminde üretilecek.
Ford, gelecekteki EV serisine malzeme sağlama taahhüdünü vurguluyor. Bu, EcoPro'nun çekirdek kabuk gradyan (CSG) teknolojisi sayesinde daha iyi performans ve menzil hedefliyor. Özellikle pikap modelleri için büyük bir beklenti bulunmaktadır.
Bu yatırım, Ford için sadece bir iş genişlemesi değil, aynı zamanda Québec bölgesi için de önemli sonuçlar doğuruyor. 3 milyon metrekarelik alanda yaklaşık 345 yeni iş imkanı oluşturacak. İnşaatı zaten başlamış olan tesis, altı katlı bir binayı da kapsıyor.
Québec'in elektrikli araç üretim sahnesi otomobil üreticilerinin büyük ilgisini çekiyor. Ford'un bu duyurusu, General Motors'un Bécancour'da benzer bir tesis için yaptığı yatırımın ardından geldi. Bu, kasabayı kimyasal batarya malzemesi üretiminde öne çıkarıyor.
Ford'un EV Sanayileşme Başkan Yardımcısı Lisa Drake, bu tesisin tüm Kuzey Amerika bölgesi için ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Ona göre, bu tesis Ford için bir "köşetaşı" niteliğinde. Tesis, EcoProBM tarafından işletilecek ve Güney Koreli şirketin katot malzemelerini toplu olarak üretme ve tedarik etme yönünde bir yatırımı da olacak. Bu yatırımla, yılda 225.000 elektrikli araca kadar destek sağlanabilecek.