hangilerini alıyor belli mi acaba? tşk.
Printable View
İRONİ yapıyoruz.Bu paraları depremzedelere harcamak varken,seçmen gözüyle mutlu olmaları için borsaya destek atmak çok büyük sorumsuzluktur.
Spesifik olarak banka hissesi almıyor.
ZPLIBF diye bir borsa yatırım fonu var Ziraat Portföy'ün çıkarttığı.
Bu fon, belirli ağırlıklarla likit bankaları temsil ediyor. Detayları linkten okuyabilirsiniz.
https://www.ziraatportfoy.com.tr/tr/...nedi-yogun-byf
Banka ağırlıkları bugün itibarıyla şöyle (değişebiliyor çünkü):
ISCTR - %29,01
AKBNK - %24,46
YKBNK - %21,63
GARAN - %11,68
HALKB - %4,67
VAKBN - %4,66
TSKB - %3,63
Dikkat ederseniz likit olması en büyük kriter. O yüzden sermayesi (likiditesi) en büyük olan özel bankalar ona göre sıralanıyor. Kamu ayrı hikaye..
Şimdi; Varlık Fonu gelip 100 lot ZPLIBF aldığında, Ziraat Yatırım o kadar lot satış yapıyor ve gidip yukarıda belirttiğim ağırlıklara göre banka hissesi alıyor..
Reis ne diyorsun ısc şortlayak mı? Eksi 5 yapar mi?
Bu arada TVF'nin alımlarına uyanan aracı kurumlar da ZPLIBF almaya başladı.
PAPAZ her gün pilav yemez..Piyasadaki zeki traderlere yutturamaz..
''ZİRAAT alacak ve gogogo olacak'' kanısı oluşmuşsa tersi olur.
Benzer mantıkla çalışan BIST30 borsa yatırım fonu var bir de. Kodu: ZPX30F
Hesaplarıma göre TVF 225.000.000 TL banka, 35.000.000 TL de Bist30 fonundan almış.
Oooo.. Bu defa sert alım geldi iki fona da..
Yalnız bu böyle hoş olmadı. TVF alımı bıraktığı an düşüyor borsa.
Nasıl olacak böyle? Nereye kadar yani..
aylarca longcular kazandı bence simdi shortcular da der bir süre ara veririm . YTD
hepisi topusu 5 kontrat shortum var...
5500 e take profit yazdım...
izlemeye değmez...
2 saatte -650milyon Bofa. Bu satışa dayanmaz endeks
Cash is the king lafım sana değil de bu aq borsası hiç düşmeyecek diye bir kural mı var... Asıl sorun bu zaten, biz kimi kurtarıyoruz...
Bu benim long veya short olmamla ilgili bir konu değil, işi gücü bırakmışız birilerini mutlu etmeye çalışıyoruz...
Ekonominin içine edip, kamikaze dalışı gerçekleştirip, sonra orayı burayla yamamak, burayı orayla yamamak bunun için kimbilir nerenin parasını kullanmak bu mudur yani...
Hani 5000'in altına düşersek ne oluyor, 4700 olursak kıyamet mi kopacak, düşer, sonra çıkar da bu aq borsası...
Zinhar düşmeyecek diye diretmenin anlamı nedir, oyunun kuralı düşmesi ve çıkması zaten...
Şoför camdan sarkıyor.
Gövdesinin yarısı dışarıda .
Bu Fitch notu düşürecek heralde
ekgyo devre kesecek anlaşılan bence
kamu böyle her düşüşün altına girecekse bu artık net bir kötü niyet göstergesidir. milli serveti çalmaktır. bütçe açığı, cari açık, sanal dolar kuru var ve biz birileri rahat rahat satıp çıkabilsin de ucuza dolar alsın derdindeyiz.
hadi deprem durumunu anlarım, piyasaya destek ol da arkadaş seçime kalmış 2 ay, global haber akışı çok kötü, bankalar batmış ama adam gelip aktiften alıyor. alta yazmıyor. tek derdi kuyruğu dik tutmak.
endeks devre kestirmese..
Tepki ogleden sonra gelir 5200 e ziplariz.Şimdilik kuyruğu kaptirmamaya bakin.
fdow - 1 :)
Cumhurbaşkanı Erdoğan:
Türkiye'nin otomobili Togg, yarından itibaren ön sipariş almaya başlıyor.
Genç Ayılar Rahatsızzz!!!!
metin68 i devireceklermişş!!!!
Nasdaq biraz yardim etse 5200 e rahat gelecez ama o da tepkisiz dusuyor. Yine geldik 5720 ye.
BoFA satışı 890 milyona geldi. Karşı bacağında 530 milyonla Ziraat var.
Credit Suisse bozdu piyasaları.. UBS olası bir devralma için "Biz organik bankayız, kendi işimize bakıyoruz" demiş.
https://www.reuters.com/business/fin...en-2023-03-15/
ZURICH, March 15 (Reuters) - Credit Suisse (CSGN.S) shares slid on Wednesday, dropping by as much as 10.5% to a new record low, as its largest investor said it could not provide the Swiss bank with more financial assistance.
"We cannot because we would go above 10%. It’s a regulatory issue," said Saudi National Bank (1180.SE) chairman Ammar Al Khudairy said on Wednesday.
The Saudi lender acquired a stake of almost 10% last year after it took part in Credit Suisse's capital raising and committed to investing up to 1.5 billion Swiss francs ($1.5 billion).
Tellak gibi yumuşattı piyasayı, pamuk gibi oldum
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben bir süreliğine havlu attım, olmuyorsa zorlamamak lazım. Altınla devam.