Sayın BKB, şu an GPH'ın piyasa değeri 236,940,000 GBP=311,559,900 USD. Yani sayın Kutman GPH'ın %100'nün değeri yaklaşık 311 milyon USD diyor.
Printable View
Sayın BKB, şu an GPH'ın piyasa değeri 236,940,000 GBP=311,559,900 USD. Yani sayın Kutman GPH'ın %100'nün değeri yaklaşık 311 milyon USD diyor.
Sn bkb
Yaklaşık %11 kısım bir fonun elinde (borsa dışında)borsaya kote %31 lik kısmı
Toplam holding 310 milyon ediyor
%31 lik kısmı için yaklaşık 3milyar dolar ödemesi gerekecek
1.çeyrek bilançoda bunun karşılıgı nakit parası var
Sn kutman şimdiye kadar ne demiş ise gecikmelide olsa yaptı
Bir tek hisse fiyatı dediği yere gelmedi(yada getirmedi)
Ama eminimki onuda bana göre yakın bir zamanda gerçekleştirir
Beklemekten başka çarem yok benim maalesef
Gerçi buranın duayeni Sn beşiktaştır:)
Bizde dilimizin döndüğünde biraz karaladık
Herkese bol kazançlar diliyorum
3 milyar TL ödeyecek
Sehven dolar yazmışım
Sn duayen .. arkadaşların kafası karışmış .. biraz ışık tut .. ltf ..
Cvp için teşekkürler, yani %31 lik kısım için yaklaşık 90 m USD ödenecekse, fi tarihinde daha bu limanlar yokken (sadece 3 adet yerli varken) VEI Capital a hafızam beni yanıltmıyorsa gelecek vizyonumuz örtüşmüyor denerek %24 gibi bir pay için yaklaşık 90 m USD civarı bir ödeme yapılarak paylar geri alınmıştı. Bu delisting işi olduysa çok çok başarılı bir hamle, yönetimi tebrik etmek lazım
Globale ısık tutmadan önce senin yazıyı biraz analiz edelim. . . . . . . . .
SN duayen. . . . . . . . . .. . ALAYCI, KİBİRLİ BİR YAKLASIM. . . . . . .
Arkadaşların kafası karısmıs ......... AYNI ALAYCI VE USTTEN BAKIS BURDADA DEVAM EDİYOR. . .
Biraz ısık tut. . . . . .. . . . . . . . . . . EMİR KİPİYLE YAZILMIŞ. BİLGE , USTUN, ULAŞILMAZ BİRİ HAVASI SOSU KATILARAK SERVİS
EDİLMİŞ.
Ltf. . . . . . . . . . . . . . SÖYLEDİKLERİN UMRUMDA DEĞİL AMA ARKADASLARA SÖYLERKEN BENDE DUYACAĞIM
(GÖZUMDEN KAÇMIS BİRŞEyLER OLABİLİR) İÇİN KİBAR OLMAYIDA ELDEN BIRAKMAYAYIM.
ZATEN COKTA VAKTİM YOK. HAVASIYLA YAZILMIS UZUN YAZMAYA BİLE USENİLMİŞ BİR RİCA.
Sonuc olarak hos bir uslup olmamıs
Ama biz yine butun nezaketimiz ve zekat gereği kısa farlarımızı yakalım. . . .
Arkadaslar hala öğrenemediniz. . . .benim aylar önce yazdığım hedeflere zamanlamayada uyarak ilerliyor. yani aslında sizin bugun haber diye önunuze konan pastalar aslında birer yem. heeee siz zaten daha önceki yemleri yediğiniz için kafesteki kuşlarsınız artık ama kafese yeni kuşlar lazım. . . . . .yeni kuşlar içinde eski avlama teknikleri işe yaramaz kafesler daha görunmez olmalı . yemler daha buyuk olmalı av alanı daha geniş olmalı. şimdi bakalım acaba öylemi?
sondan baslayalım..... av alanı buyukmu? hemde nasıl. . . . sınırlar londra borsasından baslıyor yok delist yok su yok bu masallar sosyal medyada yankılanıyor.
yemler buyukmu?. . . . . . ..oooooooo yemler av alanından da buyuk şirketin ederinin ne olduğundan tutta kasamızda para dolu imajı vermek için temettu dağıtmaya kadar yemler ortalığa sacılıyor. peki adama sormazlarmı? lannnn oğlummmm madem bu kadar para var borcları kapasana. niye hıyar gibi faiz öduyoruz? Dimi yani PARA VARSA NİYE FAİZ ÖDUYORuz. SEBEBP BASİT NİTELİKLİ YATIRIMCI DİYE FAizLE BORC ALDIKLARI KENDİLERİ OLUNCA VE BAL GİBİ ŞİRKETE dayıyorlarrr SOPPAYIIII. . . SİZ ANLADINIZ ASLINDA NEYİ DAYADIKLARINI. SOPANIN NE OLDUĞUNU VE KİME DAYANDIĞINI. . . . . kısaca temettu yemideee, bedelsiz yemide dahil her tusa basmaya basladılar.
Kafesleri görmeme konusuna gelince tahtaya bir tavan cekersin yuzde 10 o kadar tatlı gelirki bir tavan daha ceker 2 3 aylık banka faizini alırım dersinnnnnnn. ve kafese kosa kosa girersin. ama bu arkadasınızın dunku uyarısında olduğu gibi öyle arka arkaya tavan adeti olan bir kağıt değil bu en azından şimdilik.
SONUC
BİLANCO, POSTALANAN HABER, VS VS BENİM İÇİN BİR ANLAM TASIMIYOR. . . . . . .BENİM BİR ROTAM VAR ONA GÖRE İŞ YAPARIM SİZİNDE BİR ROTANIZ OLSUN GUNLUK HABERLERE BOĞULMAYIN.
SAYGILARIMLA
Sn beşiktaşk .. borsada zekat olmaz... diğerleri için yorumsuzluk daha iyi ... saygılarımla...
Bilginin zekatı.....
Sayın beşiktaş zaten hedefleri söyledi burada çoğumuz acemi yatırımcıda değiliz… patronlar haberleri istediği zamanlarda grafiğe uygun verdiklerini hepimiz biliyoruz… ben haber vs bakmam sayın beşiktaş ne derse o 🫶[emoji2532]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
şimdilik haftalıktaki 16.06 engeline takıldı.. ancak aylıklar ben engel tanımam diyor.. 14.88 aşağı kırılmadığı sürece yakın takipte olacak..
Ben sizin "Sayın beşiktaş zaten hedefleri söyledi burada çoğumuz acemi yatırımcıda değiliz… patronlar haberleri istediği zamanlarda grafiğe uygun verdiklerini hepimiz biliyoruz… " yazınıza istinaden @beşiktAŞK nikli arkadaşın yazısından alıntı yaptım. Patron yeni alıcılar bekliyor, diyor @beşiktAŞKA bizim "acemi " olup olmamamız önemli değil.
bu çoğu hisse de var olan bir durum ben de onu açıklamaya çalıştım... astorundan kontrolmatiğine çoğun da var olan durum bu... patron hep yeni yatırımcı gelsin diye grafik, kap ve haberleri uyumlu gider... zaten tahtacı ile anlaşmalı oldukları için bu bilgilere göre şekillendirip gel gel yapıyorlar...
borsanın malum durumu ortada enver çevik ve alt yapılanması, yapılanmaları çoğu hisse de at koşturuyor veçoğu patronda bunlara tahtayı devretmiş durumda...
Bedelsizin tarihi belli mi?
Dün yatırımcı ilişkileri ile görüştüm. Delist olayı kesin dedi. Şöyle ki yönetim kurulu kararı olması yeterliymis. İsterse çağrı bile yapmadan borsaya kapalı bir şirket haline gelebiliyor dedi. Yani yönetim kurulu kararı olması yeterli dedi. Hisselerini vermeyenler borsaya kapalı bir şirkette ortaklığı devam edecekmis. Eğer dediği doğruysa kapalı bir şirkete bence kimse ortak olmak istemez.
Sayın Besiktask yorumunuz nedir ?
Eğer kendilerini uzmeyecek kadar hisse dısardaysa o zaman vay londradakilerin basına geleceklere. . . . . . sonucta eğer delist kararı bir şirket için cok prestijli bir hareket olmaz. bknz kent gıda bile nerdeyse yok hisseyle borsada durmaya devam ediyor ve sacma sapan fiyatlarla işleme devam ediyor. sonucta eğer delis kararı verir ve ağaların istedikleri fiyattan bu malı vermezsen sonra gider yalvara yalvara vermeye calısırsın ama artık kaça ve ne zaman verirsin allah bilir. sonucta istedik vermedin şimdi ne ok yersen ye diyebilirler işte bu yuzde delist kararı alınacaksa önce dısardaki mal imde ve ne kadar ona bakacaklar genel kurul toplantısında aynı masada oturmak isteyeceklermi? vs vs vs bir suru muhabbet var ama sonucta eğer şirket delist yani borsadan cekilecekse KY ya satmaktan baska care yok.
saygılarımla
Tam olarak bunu demek istemiştim. Sixthstreet zorluk cikarabilir. Onuda kurtman bir sekilde halleder bence.
Kurtman işin kesin olacagini biliyorsa gph müşterisi bile hazırdır bence. Yani burası şu an suprizlere açık bakalım ne olacak. Yıllar önce 700 milyon dolar rakamı telafuz etmişti. Şimdi kapıyi kaçtan açar Allah bilir. Satmasa bile değerleme yapacaktır. Benim anladığım kutman bütün tuşlara basmış durumda. Başka yerlerden başka suprizlerde gelebilir mi ? Başka varlıkların satılması gibi ?
Yılların borsacisi kurtmen birilerine toplatmistir.
Fazla bir hisse yoktur yatirimcida
Bedelsiz, temettü, GPH satışı, GPH’nin kottan çekilmesi derken tüm tuşlara bir anda basan kutman arka planda bir şeytanlık düşünüyordur ama fikrimi söyleyip eşeğin aklına karpuz kabuğunu getirmeyeyim şimdi.
Bende mal yok öyle geçerken uğradım. Sakın ola yatırım tavsiyesi almayın. Herkese bol kazançlar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Seneryo yazayım
Kurtman delist haberini bildirdiği gün hisse tavan oldu. İstanbul portfoy 4.5 milyon lot mal aldı. O mal kurtmanin maliydi. (Besiktask bu ifade etmişti). Ne yaptı kurtman eline geçen 80 milyon ile gph aldı ki haber düştüğü ilk günlerde 2.3 pounda kadar hisse geri çekildi. Ortalama 2.4 poundan parayı bagladi alacagini aldı ve çağrı fiyatını 3.07 pound olarak açıkladı. Yaklasik yüzde 30 para kazandı. 15.90 dan verdiği mali buralardan alırsa yaklaşık yüzde 5 de öyle kazanır. Yani bir ayda yüzde 35 kilciksiz para kazanmış oldu. Olma ihtimali var mı sizce ?
Unutma bu döviz bazlı rakam birde. . . . . . EEEEeeeee nede olsa sevgili mehmetcik nitelikli bir yatırımcı :)))) Heee bu arada kağıdın arka arkaya tavan adeti olmadığını (en azından bugune kadar) dikkatli olunması gerektiğinide özellikle yazmıstım. . . . . .
saygılarımla
Hesap doğru ... ama verdiği malı ancak sattığı yerden geti alır ... o da spk denetiminde ... biraz zor işlemler... mal gelir mi diye bakıyor ... 09/08 de delisting in sonucunu görecez... ytf...
saatlik grafikte oluşan bi gap var ..sanırim 14.50 civarı ..
orayı doldurmanin peşinde ..
ama teknikcilere mal kaptırmaktanda korkuyo patron yada oyuncu ..
çünkü oralar mutiş alım yeri ..
haftaya bi iyne atarmı ..yoksa ülke puanı artti diye endeks hisseleriyle birlik çoşkulu açılış yaparmı...tavan gibi ..
izleyip görecez ...ytd
10 gündür uğramamışız.
Yazı çok ama bomba yine üstattan gelmiş.
Malum kaçıranlar da oluyo..
Bilerek üstünü örtenler de, görmezlikten gelenler de..
Zaten üstad bu yorumlarda kelimeleri bilerek seçiyor.
Eee serde de felsefecilik var. Koskoca filozofların metinlerinde..
Altta yatanı bulmak, acaba burda ne demek istedi gibi sorulara..
Hayatımızın ilk bölümünde cevaplar aramıştık.
Filozof sen de az filmci değilmişsin diyonuz değil mi?
Eee koskoca üstad bilgileri saklar da biz bulmaz mıyız?
Evet bombaya gelelim.
Ne diyor?
Arka arkaya tavanlar aramayın.
Ne zaman? Şimdilik.
Bu ne demek?
Demek ki ilerde arka arkaya tavanlar gelecek.
2020den beri abuk subuk birçok hisseye bile yapılan bu değer analizleri..
Artık buna da yapılacak demek ki.
Vakit daralıyor.
arkadaşların çoğu tırtıkcı %5-10 aldım diye seviniyor. Büyük tabloyu okuyan yok. Burada iki kez önemli soru sordum birini uyguladım birini uygulamadım. Birincisi glyho ile garanti aynı fiyata gelmişti, switch yapalım mı diye sordum? 7600 7800 idi. Yapmadım ve hala yanarım. Biri 16000 diğeri 120 bin şu an. İkincisi glyho içerde ralli yaptığında londrada 100 penyde dolanıyordu. Bu sefer kimseye sormadım ama aracı kurum sorunundan ancak 1.4 maliyetle switch ettim 1.5 yıl önce. Şimdi 4.02 dolardan geri alıyor. Gbp bazında %150 kar. Önemli olan uzun trendi yakalamak. Tırtıklayarak birşey olmaz.
Tav ile glyho arasında 1/8 THY arasında 1/10 oran vardı. Pandemi döneminde şimdi buranın en az 30 olması lazım delist olayından bağımsız.delist yapıldığında sahiplik oranına göre buranın fiyatını hesaplamak lazım. Eğer %100 sahip olursa holding en az 1.5 dolar piyasa değerine sahip olması lazım. Eğer imtiyaz olmasa burada çok şenlik cikardi Uşak seramik gibi. Maalesef İstanbul portfoyu yenecek güç şu durumda yok.
Klasik günlük hareketi sabah eksi başla öğleden sonra toparla 17.30 kadar günlük zirveye ulas 17.30 sonrası hisseyi baş yarına yukarıdan başlama.
Liman fi tarihinde 300 milyon dolar ediyordu diye hatırlıyorum. Bugünkü limanın yeniden değerlemesi ve 9 aylık bilançoya yazabileceği yeniden değerleme karı istenirse gayet bomba olabilir. Patronun sürprizleri seven bir yapısı olduğunu biliyoruz lakin fiyat anlamındaki + sürprizlere epeydir hasret durumdayız, oluşan açığın bu sene telafisi dileğiyle..
Ölüm sesizliği, neler dönüyor?
Yolcu verileri çok iyi gelmiş. Ekonomik daralmanın olduğu bir dönemde reel olarak buyuyen ender sirketlerden biri. Ama bizim kurtman yine İstanbul portfoyu devreye sokarak baskıya devam ediyor. Bu adamın yatacak yeri yok.
Bekleyecek daha iyi bir haberimiz kalmadı. Bedelsiz dedik, alın size bedelsiz dediler. Temettü dedik, hakeza alın dediler. Doluluk moluluk dedik, yüzde yüzün üzerinde... Delist olmak kolay değil dedik onun da tarihi belli. İyi bir bilançodan başka bekleyecek bir şeyimiz de kalmadı. Sessiz olmayıp da ne yapalım?
Aslında her hareketiyle yeni zirve, ATH yapmaya aday yerlerde geziniyor, ki bu karlılık devam ettiği sürece kaçınılmaz olacak gibi de görünüyor. Mevcut bulunduğu yerden çok rahatlıkla kısada 18,x lere uzayabilecek potansiyeli var gibi de görünüyor, ne diyelim bakalım zaman herşeyin ilacı...