AK2 güzel bir çıkış yakaladı tamam da içerisinde 2021 2022 tarihli tahviller var %10 faizli. Alınır mı bence alınmaz. Vur kaç fonu bu. Tahvil faizlerinin sabit gittiği zamanlarda feci zarar yazar
Printable View
AK2 güzel bir çıkış yakaladı tamam da içerisinde 2021 2022 tarihli tahviller var %10 faizli. Alınır mı bence alınmaz. Vur kaç fonu bu. Tahvil faizlerinin sabit gittiği zamanlarda feci zarar yazar
rabobank ve mufg ' den oran alan var mı
yanlış yere yazdık be :kahkah:
10++ senelik altın fonundan döneni altın ve gümüş fonlarına bölüştürdük bakalım hayırlısı.
rpd 0,12
rık 0,03
sabah ola hayrola
Herkese merhaba arkadaşlar
zp6 fonunda yüklü miktarda beklemedeyim fakat dzm ve dbh fonuna geçiş yapma isteğim var sizce mantıklı seçim olurmu
herkese selamlar saygılar...
Zp6 klasik ortalama doviz mevduat getirisi saglar
Dzm yerli tarafta ozel sektor hazine doviz bazli uzun vadeli bondlari barindirir cds e duyarlidir
Dbh yine dzm de oldugu gibi cesitlendirilmis uzun vadeli eurobond fonudur cds e duyarlidir
Uzun vadelerde 3-5 senede zp6 dan kesinlikle yuksek getiri saglarlar ancak kisa vadelerde cds yukselir ise kur ve faiz tarafindan getiri saglarken cds tarafindan getiri torpulenir
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ödenmeyince ne oluyor bu bono?
https://www.dtcc.com/-/media/Files/p...7/CMU87-23.pdf
https://pbs.twimg.com/media/GAyOTUkbgAArYxj.jpg
RIK +0,16%
RPD -0,01%
gibi gözüküyor şu an itibariyle.
Re-pie düşüşlerde ve yatay piyasada en az faiz kadar verme politikasından vazgeçmeye hazırlanıyor galiba. ne anlamı kalırki? iki fonda da aylık bazda ppf getirisi bile yok. rpd'de borsanın düşüşünden korkmazdık eskiden artık korku başladı. eğer fed kararından sonra dünya borsalarında yılsonu rallisi başlamazsa veya başlar da bist uyum sağlamazsa satarım ben. BBF aylık 3,6 niye kaçırayım abi kerizmiyim beleşten garanti para. mezara kadar değil pazara kadar üzgünüm: )
Rık ten pazartesi günü çıktım.
Yani RIK benim aldığım tarihe göre yine çok yakın ppf oranlarına ama RPD, ppf'den bile çok ciddi geride kaldı.
BBF 'nin bu oranlarının sırrı nedir acaba, oraya geçip 3 gün sonra oradan da bir tokat yemeyiz inşallah
2 gun valor BBF , %0,50 Aylık fazla getirisi var ppf a gore ,degermi ?
ben 10 küsur senedir tuttuğum fonları stopajı %40 a kadar arttırma muhabbeti çıktı diye karı %10 stopajla realize edeyim diye satmıştım. onları yerine koydum. yoksa ben de cesaret edemezdim bu kadar yükselmişken. netekim dün güzel tokat yedim ama uzun süredir tuttuğum ve tutmaya devam edeceğim için dert etmiyorum.. ya da etmemeye çalışıyorum :)
altın ve gümüş fonlarında %40 yapacaklarını hiç sanmıyorum hatta diğerlerinde bile yapmazlar bana kalırsa, maalesef dün iyi düştüler özellikle de gümüş, her ikisine de biraz alım vermiştim sonra iptal ettim şans işte, neyse biraz daha bekleyeyim bakalım ne olacak, altın olmasa da gümüş veya kıymetli madenler fonu almak istiyorum.
Tamamen matematikle alakalı bir yazı yazdım.Arkadaşın aradaki 0.5 farkın değip değmeyecegi ile ilgili sorusuna şu kadar ay kalsa bileşik faiz etkisiyle ciddi fark olur diye cvp vermişim.
Yok kefil olma bilmem ne nerenizden çıkarıyorsunuz okumanız da mi yok, yoksa sataşacak yer mi arıyorsunuz anlamıyorum.
Gunluk.getiriler.% 0.11 ve üstü olduğu için Max 1 valor dışında bağlamak mantıklı değil bana göre , hisse ve döviz fonları tercih.meselesi.tabi onlarda 2 ve 3 valor var
Uzun zamandır tematik veya seçenekleri sınırlandırılmış fonlardan(altın, petrol, eurobond, enerji, büyüme hisseleri vb.) portföyüme 1 lot bile almama kararım var. Fakat istanbul portföyün yeni çıkardığı robotik teknolojiler fonunu yakından takip ediyorum. Eğer başarılı bir yönetim görürsem sadece bu fon için kuralımı esnetebilirim.
Ata'nın ve Trive'nin de aynı fonu var. Serbest fon da değil, birer tane dahi alabiliyorsunuz. Trive'ninki (KIB) 1,85 TL, Ata'nınki (RTG) 2.02 TL gibi.
Bir de Osmanlı Portföy Agresif Değişken Fon (OPF) çıkarmış; ben dana geçen hafta fark ettim ama bir aydır işlem görüyormuş. Yabancı hisse ağırlıklı,; fena şirketler seçmemişler sanki.