git be... bende kafa mafa diyince, birşey :yahoo: diyonuz sandım dı
Printable View
şu sıralar düzgün film yok..
hayalet avcıları ve extraction 3 filmlerini heyecanla bekliyorum :drunk:
Dünya Epstein davasını konuşuyor... Belgeler, resimler..
Dünya kokuşmuş artık..
Savaş demiyelim cihat onun adı :)
Emlak içince kafan daha iyi çalışıyor. Dediğin doğru
Bu dünyada Dinler olmamış olsaydı şuan insanoğlunun ırkı dinozorlar gibi yokolmuştu.
İnsanoğlu akıllı varlık olduğu için Allah a inanıyor ve ona sığınıyor. Allah ta insanoğlunun bu dünyada varlığını sürdürmesine izin veriyor. Tabi ki herkesin farklı inanışları farklı tanrıları olduğunu düşünsede sonuçta bir yaradanın olduğunu düşünmesi bile metafizik ötesi frekanslarla insanlar arası etkileşim oluşuyor ve gruplar vede topluluklar ile aynı düşüncelere sahip bireyleri taraf yaparak diğerleri bertaraf olaraktan savaşlar kıvılcımla ateşleniyor olmalı
Konuyu dağıttık, toparlayacak olursak
Allah için(herkesin Allahı farklı olsada) savaşırız.
İşte bu da Allah ın varlığının bir delili
şunu bir yere not edin
ABD BORSASININ PALA sı...
FED'e kendi istediğini mike mike yaptırır
2023 te.. 6 dene 50 faiz artırımı diyordu FED, 4 ten sonra... PALA 25 dedi... 25 e düşürttü.. sonra sıfırladı
FED 2024 'te... 3 dene 25, 3. çeyrek diyor
PALA resti çekti hemen... 6 dene 25 didi... borsayı ona göre fışkırttı
adamlar hisselere TRİLYONLARCA DOLAR bağlamış... FED'deki iki salağın ağzınamı bakacak
1 ay sonra 25 i 50 ye çeker... dediydi dersiniz
EMLAK,dinde idrar necistir.Değil içmek elbiseye değince yıkamadan namaz kılamazsın.Bu nettir.
HADİS işi çok su götürür.Peygamberden 200 sene sonra yazılmıştır ve İSLAMIN ANAYASASI KURAN a uymayan çok şüpheli hadis vardır.
İSLAMDA TEMEL MANTIK ŞUDUR...KURANA uymayan hadis çöptür.Modern hukukta KANUNA UYMAYAN YÖNETMELİK olmayacağı gibi.
Bu konuda benden bu kadar.Herkes neye inanmak istiyorsa ona inanır.
Valla..Bu gün epey araştırdım...Korkunç suçlar.En cani-sapık filmlerde olanlar olmuş.
İnsanın ne kadar bencil-kötü-iğrenç olabileceğinin kanıtı.
Bir ADA var...Orada gizemli tüneller ve evler var.Sonra kaçırılan kız ve erkek çocuklar bu adada bazı günler dışarı bırakılıyor ve ULTRA ZENGİN -GÜÇLÜ aşağılık adamlar onları avlıyor ve cinsel istismar(en naif ifadeyle) ediyorlar ,öldürüyorlar
Bildiğiniz dehşet verici-korku filmi..ama bu gerçek.
İşin özü bu(bilmeyen için)
(Açlık oyunları diye bir filme benzettim ama oradakiler yetişkindi (avlananlar) ve cinsellik yoktu)
hafta içi düzeltme erken geldi, salı günü hallettiler düzeltmeyi, pazartesi günkü banka tavanlarından sonra salı günü düzelttiler.. kalan iki günde ralli devam eder, daha da sertleşir
teknik bakalım biraz da, ama teknik derken şunu kastetmiyorum- işte şurda direnç var kırarsa yükselir, burda destek var kırarsa şuraya düşer.. eeee ? nasıl oynaycaz bu destek/direnç işlerini, mesela spot-30 endeks için diyelim 8500 direnç, endeks geldi dayandı 8500 orda mı alıcan, direnç kırılacak mı görelim dedin bekledin 8550 oldu kırdı artık dedin atladın, ama endeks geri döndü tekrar 8500 oldu, 8480 oldu, şimdi ne yapıcan ? bu çocuk oyuncağı değil, nakit parayla oynuyoruz, fasulyeyle oynamıyoruz.. kırarsa dediği yer geçilmiş yukarı yürümüş ise -işte ben demiştim, ajkhkjdbvkddfögh
endeks ağustos başından beri düzeltme modunda, bi yatay bant içinde gidip gelmiş, o sert haziran-temmuz rallisi yatayda konsolide olmuş, savaş- faizler falan gibi sebeplerle.. mavi bi trend çizgisi var kesikli olan, oraya dayandık.. yani dirençteyiz
https://i.hizliresim.com/b3kx3f2.png
kırarsa falan demiycem, yarın bu direnci kıracak, koyu yeşil bi bar koyacak.. ve aysonuna kadar yükseliş genel olarak devam eder gibi.. yatay bandın boyu 1.300 puan gibi, 9000 üstüne yürümeye başladığında kabaca 10.000- 10.500 bi hedef var
https://www.dizibox.in/the-capture-2...-1-bolum-izle/
Seni bu dizi idare eder şimdilik.
Yok bu sarmazsa izlemedinse https://www.dizibox.in/dizi/billions/1-sezon-billions/
2. cisinde ufak tefek sakıncalı sahneler var.
iyide abka hadisler çöptür diye ben demiyorum ki.. kurana uymayan hadis çöptür diyende sizsiniz. az önce örnek verdik .. o tür hadislere çöp diyen inkarcı ve cahil olanda sizsiniz. ( musleme ) sitesine göre.. yani bunlarda müslüman kesim.
çevirlemeyen yine tonla bunun gibi hadis var..! ben dinleri karalayacak olsam gider onları çevirir burada örnek verirdim
deve sidiği olayı bizim tv ekranlarında patladı ... gündeme ben bile getirmedim.
yani ben madem tokatlı laf sokuyor al sana buyur diyorum bana laf atana kadar buhari yle uğraş. madem bunlar istismarcı onlara tek laf et..
ama yokkkk ...
kendi tarafındakilere tek laf etmez.. edemezde.. tıpası yemez :)
Bist 100 Endeks kısa vadeli ilk direncin üstünde kaldı ama esas eskiden 8150 lerde şimdi 8090 lara falan denk gelen direnç var.
Bankalar tek başına yetmez EREGL falan düşen kırılımı olur buna holdinglerde katılırsa imkan dahilinde.
Savaş herzaman sıcak olmaz, şuan soğuk savaş var zaten
Ekonomik savaş
Konuyu biraz açacak olursak,
Eskiden insanlar güneş tanrısı gök tanrısı gibi tanrı arayışı içindeyken ineğe tapanlar, putlara tapanlar gibi günümüzde bu düşüncerde evrildi, bazı kesim para tanrısı na tapmaya başladı.belki farkında değiller ama ipliss çuvala doldurdu bunları koz olarak piyasaya sürüyor çaktırmadan
entari ile işemekte sıkıntıdır
idrar değmeme ihtimali sıfır
hele o dönemin ortamını düşünürsen çömelerekte işesen ayaktada işesen muhakkak bir yerlerine sidik bulaşır
özelliklede otururken işersen
her gün duş alabileceğin ortamda olmadığına göre
son zamanlardaki modern tuvaletlere kadar (alafranga veya alaturka fark etmez) herkesin üstüne her işemede damla değer
https://www.dizibox.in/silo-1-sezon-1-bolum-izle/
https://www.dizibox.in/dizi/the-ark/1-sezon-the-ark/
https://www.dizibox.in/monarch-legac...-1-bolum-izle/
Person of interest efso ben bazen tekrar izliyorum.
Adamlar çekiyor biz çekilenlerin gerçek olduğunu bilmem kaç yıl sonra görüyoruz. Böyle uzaylı dizileri falan görünce ben acayip kıllanıyorum.
https://www.dizibox.in/diziler/devs/
Şu dizideki olayında ısrarla gerçekleşeceği buna çalışıldığı konuşuluyor.
deve sidiği muhabbetide de daha çok sidik kaldırır
savaşlar din yüzünden çıkmaz, savaşlar hep ekonomik sebeplerle çıkmıştır.. din-milliyet vs gibi unsurlar ahaliyi savaşa razı etmek için kullanılan araçlardır.. on milyonlarca insanın öldüğü iki dünya savaşı da hristiyanlar arasında cereyan etti, çünkü almanya birleşik bi güç olarak ortaya çıkmış ve sömürge ganimetinden payını istiyordu, dünyayı talan etmiş olan ingiliz-fransız ittifakı buna razı olamazdı, savaş çıktı.. bugünün hegemon gücü abd de tüm dünyayı sömürmeye devam etmek istiyor, sömürünün en önemli aracı olan doların rezerv para statüsü sorgulanmasın istiyor.. rusyayı dağıtmak istiyorlar, çünkü rusya yerkürenin en büyük petrol-gaz- maden-emtia rezervlerine sahip, bunlara el koymak istiyorlar
madem insan gibi geldik... insan gibi özgürce ölelim. benim tek inancım bu. tek tanrımda bu.
birinin inancı birinin kulluğu birinin minnetine birinin tanrısına inancına bilmem neyi umrumda değil.
birinin bana git savaş dediğinde ... ölürsem kader varsa bile kaderimi yaşadığım için değil birinin isteği üzerine boşuna ölmüş olurum.
dinlerin var oluşu cihad ise. ortada adam kalmazdı. senin mantığa göre..
neresinden tutarsan tut zerre mantık yok.:drunk:
ha tanrı olsaydım... türlü türlü din peygamber yollayıp boyuna insanları inandırmaya çalışacağıma..
belli yaştan sonra herkese anlayabileceği dilde ve türde vahiy ederdim.
sapıtan yine sapıtırdı onda şüphe yok.. yok sayan yine sayardı tanrıyı.
Ozan abi aslında aynı sonuca çıkıyor,
Dünyadaki tüm insanlarda din olmadığını düşün :)
din-milliyet vs gibi unsurlar olmazsa ahaliyi nasıl bir araya toplayıp savaşacak adam bulacaklar
Şindi kanun yasa çıkartılır falan yazarsın
O pek işlemez, neden dersen
Adam öldürmek şuç, kanun var
Ama yine cinayetler işlenir vb gibi
Yani insanoğlunun en baskıcı yaptırımı din dir.
Discovery Channel bizdeki Sızıntı dergisi gibi bir şey. Internetten baktım sahibi belli değil ama Kanadalı Hristiyan tarikat vs olabilir.
Morgan Freeman, William Shatner, Laurence Fishburne,ve bir kaç ünlü ile bilim programları yapıyorlar ama aynı serilerin içinde arada sorgulayıcı dini programlar da oluyor. Her şeyi anlatıp sonra acaba filan deyip bitiriyorlar?
Geçen İblis'i anlattılar ama yine de bir sürü alternatif olasılık sayıp hangi görüş doğrudur demediler. Onlarca görüş içinde Papa'nın İblis'İn adı soyadı belli gibi görüşleri de vardı.
İblis'den başlanırsa diğerleri ve Tanrı daha iyi anlaşılır.
büyük toplumları geçin.. daha da eskilerde kabile liderleri.. yanındaki kahinler vs..
kahin birkaç rüya falan görür.. gelecekten haber aldım der. falan fıstık..
yarın verirler kılıcı eline :he: al sana savaş.. ne için gönderirler.. davan için.. ne davası.. uzarrrr gider...
sebebi inançtır.. :drunk:
Ben şindi mahalleye çıkıp ahali toplanın hele desem kimseyi toplayamam ama din elden gidiyeah komşular yetişin desem konu komşu tüm mahalleli doluşur.
Topluluğu bir arada tutan en güçlü unsurlardan biri din dir.
Ortada somut bir herif var. Kim olduğu belli değil.
Hisse vadeliler
APS 1 milyardan fazla artmış.
https://i.hizliresim.com/djbm36d.jpg
Karakemal ,
ne analiz yapmışın öyle büyük analiz olmuş.:kahkah:
130 tl lik petkm analizi gibi...NET analiz.
Ayasofya geçmiş olsun tarife biraz fazla oldu:drunk:
diskoya gitmeden iyi geceler diyecem ama yönetim enaz 9 gün geçirirler..
ben kaçar..
:drunk::drunk:
Sen kesin cennetesin, bir problem olursa ölünce gel beni bul diyerek insanların çoğu kandırılabilir.
Böyle bir imkanı değerlendirenin çok az olması ilginç. Az olunca talep çok oluyor bence.
Bana göre de bir yaradan var... Bu uzay sistemini, doğadaki sistemi, canlıları , insan vücudu ve beyni sistemini yaradan...
İnsanlara da beyin vermiş akıl vermiş...
Bize sadece ahlâk, vicdan, doğaya, diğer insanlara , inançlara saygı ve sevgi ile, dürüstçe çalışkanlık üretkenlik, temiz olmak, yardımlaşmak lazım... (Zaten bunları yapınca din ve peygambere gerek te kalmıyor)
Gerisi tüm aracılar (kitaplar, peygamberler, şekilci işler (namaz, oruç, kıyafet, baş örtüsü, kadınla ilgili şeyler her türlü şekilci şeyler) boş beleş işler söylemler... Bunu insanlar, siyasetçiler lehlerine kullanıyorlar...
Benden de bu kadar...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilakis tam tersi dinlerin varoluşu insanlığın sürdürülebilirliğini sağlıyor.
Topluluk ve milletler olmamış olsaydı insanoğlu birbirini çiğ çiğ yer bi kaşık suda boğardı güçlü olan hayatta kalırdı tek başına. Sonra nesli tükenir giderdi.
Bizi birarada tutan değerlerin başında din var ve zayıf olanı topluluk koruyor.
İnsanlar çok acımasız bir mahluktur, yeri gelir çoluğunu çocuğunu doğrar eşini döver hırsızlık yapar aklına gelmeyecek işler yapabilir.
bireysellik yokoluştur, topluluk ise varoluş
Tekrar bi düşün sağda solda inançsızım deme başına bişii gelirse kimse yardım etmez
akşam akşam şort ....9052....................
Türkiye de hiç bir zaman 1 kişiye ekmek yedirmezler..
O kazanan paralar nerelere kadar gidiyor sence?
Daha kontrollü piyasa isteniyordu, çünkü yukarı giderken de , günü gelince fişi çekerken de karşında birileri olmaması lazım ki serbestçe at koştur...
Bizim ülkede iyi yerde büfe açarken mafyasından, görevlisine rüşvet dağıtırken milyar dolarlar dönen yerde tek yiyeni kustururlar...
ariston burda mısın bi film soracaktım .. hangi ilde çekildiydi... yerli
şöyle düşün abi
bir fabrikatör veya işverensin.. yüzlerce çalışanın var emrin altında
bunlara belirli kurallar koymazsan idare edebilirmisin o işi ? edemezsin
kural olmazsa, başıbozukluk, vurdumduymazlık, kargaşa eksik olmaz
sabah işe geliş kuralı koymazsan, işe gelmez çoğu veya geç gelir, üretim azalır... o gelmedi diye yarın öteki gelmez
ceza vermezsen işçiler kavga eder, güçlü güçsüzü ezer...
aynen bunun gibi
YARADAN dediğimizi FABRİKATÖR olarak düşünürsek
faprikanın düzeni üçün, belirli kurallar koyması gerekür :rtfm: