dediklerinize katılmamak mümkündeyil yanlık bakab gibi bir kagatın bu tenettü vermesi çok önemli yakalanan karlılık ciro iyi giden ihracat ve üstüne güzel temettü kagat için iyi gelişme ben bu açıdan bakıyorum
Printable View
Genel kurulda kar payı tutarı artırılabilir belkide, güzel olan son 3 yıldır düzenli temettü vermeye başladı, yabancı yatırımcının dikkatini çekmiştir bu durum, hisse fiyatına neden yansımıyor, neden talep yok bilinmiyor
GEDZA ya baktınmı hiç? CİTİ almaya başladı gedzayı, GEDZA da aynı BAKAB gibi kademelerde 50-100 lot olan hisse,
ayrıca ünlü menkulü duydun mu? yabancılara alım yapan bir kurum, ve şu an 40-50 bin lot civarı malı var BAKAB'da, demek istediğim şu, yabancı yatırımcı istikrarı gördümü alıma geçer az veya çok örnek GEDZA'ya CİTİ nin dadanması, zaten bizim hissede yabancı 50-100 bin lot mal alsa hisse 8-9 TL.olur, demek istediğim bu,
baki oglu kagatı kimseye vermez toplaması yıllar sürmüş benim tahminim küçük yatırımcı toplamı sermayenin 3-4 geçmez patron geçmişten ders almış küfür yemek istemiyor . karlılık ve temettü verimi bence her geçen sene artarak devam edecek kagatın tamamı onlarda haliyle kalan küçükleri memnun edecek BAKİOĞLU na bu yakışır
30 milyon EUR yatırımın son durumunu bilen varmı arkadaşlar? Bu yatırım bittimi? yoksa hala tamamlanmadimi?
Benim genel kurula katılmam işlerim nedeniyle mümkün gözükmüyor şimdilik, 7 hazirandaki genel kurula katılacak arkadaşlardan özellikle ricam bu 30 milyon EUR yatırımın akıbetini sormalarıdir, yatırım bittimi? bitmediyse ne kadarı işletmeye alındı? şirkete getirisi götürüsü ne oldu şimdiye kadar? bundan sonraki süreçte şirketin bu yatirimdan beklentisi nedir? Ayrıca yabancı ortaklık, sermaye artırımı, pazar payı vs gibi pek çok sorular var aslında sorulacak, sirket zaten hiçbir açıklama yapmıyor bunca zamandır, tam ketumlar bu hususlarda
Şirket, dünya ambalaj devlerinin birbirleriyle kıyasıya rekabet ettiği bir piyasada tek başına nereye kadar ve ne kadar sağlıklı ilerleyebilir? Grup firmalarına mı güveniyor? denizin ortasında fırtına öncesinde bir sandalda gibiler farkında degillermi?
SN Blckmn haklısınız tek basına bu rekabette yerı yok.uluslaratası Pazar'da yer almak istıyorsa yabancı partner bulmalı yoksa hızlı degısen pazar ve rekabet şartlarında yok olur gıder...Cb den sonra mahdumları yabancı ortak işine gırer 2. Nesıl bu konuda daha iştahlı...eski kusak dısıyle tırnağıyla wc yıkayarak bugünlere geldıgınden satmaya kıyamaz...ytd
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
CB eski kurt, o bilir dunya rekabet ortamının ne olduğunu, örnek vehbi koç, vehbi koç'un Ankaradan başladığı serüvenini düşünün, eger engin ufuklu olmasaydı mahdumları belki bugün hiçbir şey yapamazlardı, onun ölümünden sonra belki birşeyler yapma gayreti içine girerlerdi ancak global fırsatı kaçırırlardı, şimdiki kadar servet edinemezlerdi, ileriyi görebilmek lazım, buna uygun adımlar atmak lazim, CB değişen dünya düzenini bence çok iyi görüyor ve buna uygun adımları atmaya aslında çoktan başladı bile, su ana kadar yapılan teknolojik yatırımlar bunun bence göstergesi, önemli olan bundan sonrasıdır, global firma olmak istiyorsan arkadaş Global sistemde yerini alacaksın, sermayeye karşı gelmek akıntıya ters yüzmeye benzer bir süre sonra yorulursun, cok şey kaybedersin, bunlarda farkındalar, er yada geç yanlarına guclu bir ambalaj devi alıp yollarına öyle devam edeceklerdir, hisseleri toplamasida bunun bir göstergesi olsa gerek, hisseleri topla, kontrolü ele al, yabancı ortakla kontrollü olarak yola devam et, gelecegini sağlama al, bunu bence onlarda cok iyi biliyorlardır, sadece zaman problemleri var anlaşılan,
Cb ile Koç karşılaştırması yanıltır bizi...vehbı Koç rol modelidir ıleri görüşlü atesınden mahdumlrı rahat yasıyorlar...Cb ise wc yıkatan kulkedısı ama vizyonu dar...ıst sermayesı ile İzmir sermayesının farkı burda ortaya çıkıyor....sırketın basında v Koç olsa dünyada ilk 5 de idi bakab....Gnl kurul 1 hfta sonra olaydı katılırdık Zaten bayram için gelecektık...ıns seneye...ytd
Ben karşılaştırmak icin söylemedim, asla kiyaslayamayiz bile, yapılması gerekeni en doğru bir biçimde yapan bir örnek var karşımızda ve bunlarında engin ufuklu olabilmeleri icin Koç'u rol model ve örnek alması icin yazdım,
2017 ihtecatı 170 milyon civarı 2018 ihracatı 1. çeyrek 75 milyon civarı c.b. bu işi biliyor rekabet kuralları geregi maliyet indirici yatırımlar sayesind yurddişi rekabet şansını artırmış bu yılki cirosu bu beklentilerle 100 milyon doları geçme şansı yüksek yabancı ortek neden alsın iyi para vermiyecekse kagatın benc en önemli bilançosu 2. çeyrek bilançosu olacak ilk çeyrek rakamlarını teyit ederse mesela ihracat artışı o zaman bakab da yeni fiyatlama olabilir çünkü ihracat rekebet demek rekabetci bir firma olmuş demektir
İlk çeyrek bilançosu ile beraber 2018 yılı ciro rakamı aşağı yukarı belli oldu. 2018 de 95 milyon euro civarında ciro elde edecektir. Şirketin yıllar itibari ile ihracat oranı da pek değişmiyor. %70 civarında ihracat yapıyor her yıl. Zaten tüm satışları euro olduğu için ihracat rakamının çok büyük önemi yok.
Dağıtacakları temettünün tamamına yakını kendi ceplerine inecek.
Geçmişten iyi tanıdığımız bu çok dürüst arkadaşlar, şimdiden bu temettü paralarını nasıl kullanacaklarını düşünmüş hatta şimdiden kullanmaya başlamışlardır.
Akla gelen ilk seçenek kağıdı uygun alım noktalarına getirip çay taşı ile çay kuşunu vurmak olacaktır.
Burada yazıp çizen ...beyoğlu nickli yazara hiç güvenip inanmasam da bunların borsada yaptıkları ile ilgili yazdıkları tam doğrudur.
(SPK belgelemiş bunların üç kağıtlarını, manipülasyondan tut, eski adı İnternational Gravürün sermaye arttırımındaki bakab paylarının cebe indirilmesine kadar, bu konuda aldıkları ceza ortadadır)
özet olarak köpek .ok yemekten vazgeçer mi !!
sanmam..
Övgünüz için tesekkurler syn epikurus...akrabanın akrabaya para taktığı torunun 1 bilezık için nenesıni bıcakladıgı ortamda sadece takma lakapla yazı yazılan ortamda Bn hıc kımseye guvenmıyorum.bana 1 konuda güvenmişsiniz N Mutlu bana...ama cızgımız bellı...ky nın çıkarından baska en ufak menfaatımız davamız olmadı...olmayacakta...mübarek günde Gurbet elde ahdımız olsun ki....garıbın ahını almaktansa para kaybetmeyı hep tercıh ettım ve hep de kazandım cok şükür yolumuz dürüstlük olduğundan...gelelım hisseye Cb temeytıyle alacaksa bizde alacaz.hedef 2023 ..bekleyecez fiyat N olursa olsun....Cb satsın 6 ortak yarısına bile 30 milyon dolar verırız....Ytd
Sayın Yarımada,
Bakab fiyatlamasında garip bir halden bahsetmişsiniz ancak hissede "" beterin beteri vardır " halinize razı olun dercesine garip diye bahsettiğiniz bana göre adice olan fiyatlama artarak devam ediyor. Piyasa fiyatlaması 225 M iken 215 M ye düştü. Doların artışı da cabası. Sanki bu firma ihracat ağırlıklı değil de tam tersi gibi davranıyor. Herhalde bu kadar geri geleceğini ön görememiştiniz. Zaten tahmin etseniz ya da bilebilme imkanınız olsa bilanço açıklanmadan satış yapıp bilanço açıklandığında çok iyi bilanço satıcı da yok deyip baskı ile aşağıdan malları yerine koyardınız değil mi ?
baki amca yangınmı çıktı odeme sorunu çıktı onden kasuyor bakab sorunyok şuanda aklımdaki soruları sorim dedim
Döviz spekülasyonu almış başını gidiyor, merkez müdahale etti, ancak bunlar durmayacaklar gibi, bist te de yangın başlarsa o zaman sıkıntı, eger böyle bir durum yaşanırsa geçmiş yıllarda olduğu gibi şirketler hisse geri alım yapabilirler, anlaşılmayan husus firmanın satışları Eur ve kur yükselirken hisse fiyatı düşermi ya? hisseyi olabildiğine düşürüp belkide CB el atacak hisse geri alım programı açıklayarak, olurmu olur,
CB eğer adamsan simdi alırsın, öyle hissenin fiyatinin düşmesine seyirci kalıp sonra da düşük fiyatlardan geri almak etik olmadığı gibi olsa olsa firsatciliktir,
Sayın Blackm,
Ben bahsettiğiniz konuyu fırsatçılık olarak yorumlayamıyorum ( kibarlığınızdan öyle dediğinizi biliyorum ), bunun adı literatürde gayet net ve açıktır ki anladığınızı umduğumdan buraya yazmaya gerek görmüyorum ki kısaca organize çalışma diyebilirim.
Aşağıda alıntıladığım Sayın Epikurus'un yazısını okuduysanız durumu gayet net özetlemiştir.
Ve Sayın Epikurus'a sonuna kadar katılıyorum ve bende sanmıyorum vazgeçmez !
2018 yılında 500 milyona yakın satış yapması muhtemel, 2025 yılında Avrupa'nın ilk 5 ambalaj firması olmayı hedeflediğini her fırsatta dile getiren firmanın düştüğü hale bak. 600 lot işlemle %10 düşüyor ve devre kesici geliyor. Şirketin bu hale düşmesinin nedenlerini de 3-4 senedir yazıyoruz arkadaşlar da yukarıda tekrarlamış zaten.
Huylu huyundan vazgeçmez.
Eyyy CB %10 düşmesine izin verdiğin şirketinin 694 lot ile devre kesici yemesi sizler için utanç verici ancak hala farkindamisiniz bilmiyorum,açıp ekranlara bir göz atın derim,itibarınızı kurtarmanızin tek yolu icin tavana kadar olan 8.074 lotu aktiften alarak hisseye tavan yaptırıp devre kesici yedirmeniz gerekiyor,
Ambalaj sektörünün önde gelen isimleri, 24 Mayıs akşamı Ambalaj Sanayicileri Derneği'nin düzenlediği geleneksel iftar davetinde buluştu. Wyndham Grand Levent Hotel'de gerçekleşen ve yaklaşık 300 kişinin katıldığı davette Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir derneğin ambalaj sektörünün gelişmesi için yaptığı çalışmaları özetlerken, sektörün 2017 performansını ve hedeflerini de açıkladı. Davette, Prof. Dr. Acar Baltaş "Ambalaj Şirketlerinde Kurumsallaşma" başlıklı bir konuşma yaparak davetlilerin sorularını yanıtladı. Derneğe son bir yılda üyeliğe kabul edilen firmalara da plaket verildi.
Ambalaj Ay Yıldızları Yarışmasına Başvurular İçin Son Hafta!
Davette konuşan ASD Başkanı Zeki Sarıbekir, şunları söyledi: "Bu yıl, 8.si düzenlenecek olan ve 2 yılda bir düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışma'mızın başvuruları için son bir haftaya girdik. Dernek olarak, Ambalaj Ay Yıldızları Yarışmamızı oluştururken, marka sahiplerine, tasarımcılara ve ambalaj üreticilerine uluslararası pazarlarda rekabet gücü kazandırmayı amaçlamıştık. Son 8 yılda bunu başardığımızı söyleyebilirim. Türkiye Ambalaj Sanayimizin küresel piyasalarda edilgen konumdan, yönlendirici konuma geçmesi için bu yarışmalara devam edeceğiz. Yarışmamız sayesinde firmalarımızın katılabildiği, WorldStar ve AsiaStar uluslararası ambalaj yarışmaları ile, katma değere odaklanan sektörümüz, uluslararası platformda bilinirlik sağlamaktadır. Ambalaj üreticileri & tedarikçileri, ambalaj tasarımcıları ve ürünlerini piyasaaya süren marka sahiplerini Son 2 yılda piyasaya çıkan yeni ürünleriyle başvuruları 1 Haziran 2018 Cuma gününe kadar bekliyoruz."
Ambalaj Tasarımı Ulusal Yarışması için Geri Sayım Başladı!
ASD'nin öğrencilere yönelik düzenlediği Ulusal Ambalaj Tasarımı Öğrenci Yarışması ile ilgili bilgi de veren Sarıbekir, "Düzenlediğimiz Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması ile ülkemizde tasarım eğitimi alan öğrencilerimizin ambalaj tasarımı alanına da yönelmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Son başvuru tarihi 27 Haziran 2018 olan yarışmamızda ilk üç dereceyi hak eden öğrencilerimize çeşitli ödüllerin yanı sıra; 'ASD & TÜYAP Öğrenim Bursu' adı altında yılda 12 ay karşılıksız burs sağlayarak öğrenim hayatları boyunca onlara destek olmaya devam ediyoruz. Yarışmanın ödül töreni Avrasya Ambalaj 2018 İstanbul Fuarı açılış gecesi gerçekleştirilecek törenle verilecektir. Yarışma, üniversitelerin Güzel Sanatlar ve Mimarlık fakültelerinin Grafik ve Grafik Tasarım, Endüstri Ürünleri Tasarımı veya Endüstriyell Tasarım Bölümleri ve bu bölümlere eşdeğer lisans veya yüksek lisans düzeyinde eğitim gören tüm öğrencilerin katılımına açıktır." dedi.
Konuşmasında ambalaj sektörünün 2017 yılı performansını da değerlendiren Sarıbekir, "Türkiye ambalaj sektörü istikrarlı büyümesini geçtiğimiz yıl da sürdürdü. 2017 yılında ihracatımızı bir önceki yıla göre miktar ve değer olarak yüzde 8 artırmayı başardık. Ambalaj ihracatımız miktar olarak 2 milyon 125 bin ton, değer olarak 4 milyar 145 milyon dolar oldu. İthalatımız ise 2016 yılına göre miktar olarak yüzde 3 artarak 1 milyon 765 bin ton, değer olarak ise yüzde 5 artarak 3 milyar 358 milyon dolar şeklinde gerçekleşti. Ancak buna rağmen sektör, 787 milyon dolar dış ticaret fazlası verdi. Bu hepimizin başarısı... Avrasya'nın ambalaj merkezi olma hedefiyle yolumuza devam ederken Türkiye ambalaj sektörünün en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olarak yürüttüğümüz çalışmalarla, hem dış ticaret fazlasıyla cari açığa olumlu etki yapıyor hem de rekabet güccümüzü artırarak uluslararası pazarlardan aldığımız payı büyütüyoruz." dedi.
Konuşmasına devam eden Sarıberkir şunları söyledi, "2018 yılında Ambalaj Sektörü olarak, en az 23 milyar dolar pazar büyüklüğü ve 4,5- 5 milyar dolar ihracat geliri hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz. 350 milyar dolarlık bir ekonomik hareketi ambalajlarla sağlayacağımıza inanıyoruz. Sektör olarak rekabet gücümüz ve potansiyelimiz yüksek. Türkiye ambalaj sektörünün ürünleri dünyada 180 ülkeye ihraç ediliyor. Türkiye ambalaj sanayisi, Avrasya'nın ambalaj merkezi olma yolunda kararlı adımlarla yürüyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutlayacağımız 2023'te 30 milyar dolarlık pazar büyüklüğü, 10 milyar dolarlık ihracat hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz.
Sektörümüzde Otomasyon ve Endüstri 4.0 Daha Çok Önem Kazanacak
Türkiye ambalaj sektörünün tüm değişikliklere cevap verebilecek gelişmiş bir teknolojiye ve altyapıya sahip olduğunun altını çizen Sarıbekir, "Ambalaj Sektörümüz bu günlere teknolojik gelişmeeleri takip ederek geldi. Şimdi de Otomasyon ve Endüstri 4.0'ın sektörümüzde daha çok önem kazanacağına inanıyoruz. Teknolojiyi daha çok takip etmek zorundayız. Avrupa'nın ambalaj ihtiyacının sadece yüzde 10'unu karşılıyoruz. Bu oranı mutlaka artırmamız lazım. Geleceğe ve yeniliklere adapte olacağız. İşlerimizi sürdüreceğiz. Ambalaj Sektörü olarak kendimizi yenileyerek geliştireceğiz." dedi.
Kurun yukselmesi orta ve uzun vadede firmanın lehinedir, bir yandan kur artisina bağlı finansman gideri yazarken diger yandan satışları ayni şekilde kur artışının etkisiyle artmakta, finansal gelirler kalemi artmaktadir, net ihracatçı bir firma olan BAKAB kurun yukselmesi sonucu diger firmalar gibi zarar yerine kar edebilen ender firmalardan biridir.
Bu durum firma sahiplerince biliniyor ancak yatırımcılar tarafından neden göz ardı ediliyor?
Birileri bu firmadan özellikle mi uzak durulmasını istiyor? bu durum daha ne kadar devam edebilir? Bu sorular hep sorulacak ama cevapsız kalacağa benziyor,
Sayın Blackm, her zaman söylediğim konu.. likidite olmaması gerçek yatırımcıları tahtadan uzak tutuyor...
7.55 den beri adam gibi malınız olsa bu fiyatlara kadar satma sansınız yoktu.. hacim neredeyse sıfır düzeyinde geldi buraya..
kimse çıkamayacağı tahtaya buyuk giremiyor, girmek istemiyor..
tahtada sizler bizler varız..
Şu an İzmirdeyim, bazı işlerim vardı acilen geldim ancak pazar günü İstanbul'a dönüyorum, genel kurul 7 Haziran'da ancak İstanbul'da işlerim var dönmek zorundayım, Genel kurula katılabilecek arkadaşlar, haklarımızı savunacağınıza inanıyorum, şimdiden kolay gelsin
Gnl kurula katılacak olan ky karideslerimden rıcam...satışların durumu ciro hedefi yatırımın son hali ne Zaman bitecek ne kadar daha ödenecek yatırım için...bu soruları soralım ...gercı yuvarlak Cvp lar gelecek...bakarsınız son dk temettu oranı da artar gecen yıllarda olduğu üzere ...ytd
gnl kurula katılanlar sagolsunlar aklımızdaki herseyi sormuslar...satıs stratejısı ciro yatırmlar vs...
özellikle fehmi bey isimli arkadas toplantıya damga vurmus adamlarla maytap gecmiş
kar dagıtımı bagıslar konusunda teklif bile vermiş...cok sağolun hkkınızı helal edin.
ama yıne cb ve tayfası toplntoya katılımı nezaketınde bile bulunmamıs...
ytd
Fehmi abi büyük adamsın, yine genel kurula damganı vurmuşsun, kar payı teklifi ve bağış teklifi mükemmel ancak bunlar yine bildiklerini okumuşlar, yabancı ortak düşünmüyoruz, kurumsal yatırımcı yok ulusal sermaye ile devam diyorlar, borsadan çıkma niyetimiz yok diyorlar, kapasiteyi sormuşsunuz net cevap veren yok, hep geçiştirmece, yatırımların meyvelerini bu sene toplayacağız demeye getiriyorlar, sizi tebrik ediyorum hislerimize tercüman olmuşsunuz, sağolun var olun, diger katılımcı arkadaşlarada teşekkürler,
arkadaşlar toplantıdan sonra sayın cem bakioglu odasında beni kabul ederek görüşme yaptıgi icin kendisine sizlerin huzurunda öncelikle teşekkür ederim kendisine tüm sorunları anlatarak 45 dakika beni sabirla dinledigi icin ayrıca teşekkür ederim bu görüşme işallah ky icin olumlu olur iyi gecelerrrrrr
cb hisse hopletmeye doymus mu sordunuz mu.yada ipucu verdi mi?
gecen seneki gnl kurulla bu yılkını kurul kayıtları uzerinden karsılaştırdım...katılımcı asaleten payları hk.
gecen sene 500 bn lot sahıbı katılmıs , bu sene 439 bin.gecen sene katılan 3 kısı eksik.
demekki bu 3 kısıde toplam 60 bin lot vardı +bu sene katılan yeni yatırımcı daki lotlar
gercekten ortalama nitelikli yatırımcıdakı lot sayısı dusuk...kurumsal yatırımcı sorulmus kurulda...kım bu hısseye para baglar...
cvplar hep yuvarlak uclu...yatırım yavas gdyor...esegin buyuhu ahırda demek...
solvent tesisi dediğin depolama gb bişey...pek getırısı yok anladıhım kadarıyla...ama ambalaj fırmalrı için zorunlu gb.olmazsa olmazı...yatırım dedikleri parayı ufletme kacırma amaçlı....
YTD...YTD
Sayın Cem Bakioğlu'na bende teşekkür ediyorum sizi kabul edip yatırımcıların sorunlarını dinlediği için, inşaallah bu yıl Bak Ambalaj için atılım yılı olur, kısa vadede %200-%300 bedelsiz sermaye artirimi olursa ancak hisse uçuşa geçer, çünkü hissede derinlik yok, yeni yatırımcı yok, hisseye para girişi yok, günlük işlem hacmi 5-10 bin lot seviyelerinde, bu durum böyle devam ettiği sürece hisse fiyatıda bu seviyelerde kalır, yabancı ortaklık ve kurumsal yatırımcı ortak düşünmediklerine göre tekrar söylüyorum hisseyi uçuracak ''kısa vadede tek şey'' yüksek oranda bedelsiz sermaye artırımı açıklanmasıdır.
Kendi adıma patrondan tek beklentim mali tablolarda alavere dalavere yapmamaları. Bunun dışında hiçbir beklentim yok.
Hep iddia ediyorum şirketin 2012-2016 yılları arasındaki mali tabloları şaibeli idi. Son 6 çeyrektir daha düzgün ve gerçeğe yakın mali tablolar geliyor. Ama yine de ilk çeyrek bilançosundaki finansal gelir-gider farkı da mide bulandırmıyor değil.
Sektördeki şirketlerin şu anki konjoktürde kar rekoru kırması gerekir. Tüm parametreler (euro/tl, hammadde fiyatları) sektör lehine gelişiyor. Mali tablolarda şaibe olmadıktan sonra hisse zaten geçek değerine ulaşır. Benim takip ettiğim gerçek değer de ciro*1,5 seviyeleri.
İkinci çeyrek bilançosunda satış, brüt kar, efk, net kar vb. tüm rakamlarda ilk çeyreğe göre artış bekliyorum. Bunlarla ilgili tahminlerimi çeyrek bittikten sonra paylaşırım.
Seans kapanışına doğru is yatirim 12 bin lottan fazla mali aktiften tek kalemde aldı ve 37 bin lotda alis girdi 5,89 a sonrada sildi birden
su an başkada olumlu hiçbir haber yok, CB başkan! bedelsiz diyorum başkada bir sey demiyorum şu aralar,
Yapıştır bedelsizi yağ gibi gitsin