[IMG]https://resmim.net/cdn/2025/07/03/TnRZBq.png[/IMG]
Düşeni kırdı gibi, artık tek hanelere veda etmeli, bu fiyatlarda yalansın sen Aksa.
Printable View
[IMG]https://resmim.net/cdn/2025/07/03/TnRZBq.png[/IMG]
Düşeni kırdı gibi, artık tek hanelere veda etmeli, bu fiyatlarda yalansın sen Aksa.
Değerli arkadaşlar
Son zamanlarda açıklanan birleşme, bölünme gibi haberler ne ifade ediyor ben anlayamadım.Bunları anlamak için konunun uzmanı olmak gerekir diye düşünüyorum.Çok değer verdiğim forumda da bu konular pek tartışılmadı diye düşünüyorum.Keşki olanı biteni anlayabilmiş olsaydım
Tüm arkadaşlara Selam ve saygılar
Buhur bey de ilgilenmeye başladığına göre var bir umut, piyasa da birgun bunun farkına varacak elbet.
Çift haneleri görünceye kadar protesto ediyorum şirketi, bunca yatırımla bu fiyatlarda kalıyorsa, kalkmaya müsade edilmiyorsa ne diyeceksiniz, adios.
Son dönemler bir kaç şirket hisselerini satın aldı ( belki eplison un kalan azınlık hisselerini de alabilir). Bu satın almalar uzun dönemli olumlu ama yüksek maliyetleri kısa veya orta dönemli yüksek bedelli sermaye artışlarını da söz konusu edebilir. Çünkü böyke yüksek faiz ortamında finansal borçla bu satın almaları karşılamak peki cazip değil.
Şirketimizin %50 oranında pay sahibi olduğu DowAksa Advanced Composites Holdings B.V.'de, diğer ortak Dow Europe Holding B.V.'ye ait kalan %50 oranındaki payların tamamının Şirketimizce devralınması işlemine Rekabet Kurulu'nun 03.07.2025 tarihli toplantısında izin verilmiştir.
Pay devir süreci, kapanış koşullarının ve diğer iş ve işlemlerin tamamlanması ile sonlanacak olup, konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Saygılarımızla,
Bu hisse iyice çöp oldu, 10 bin endekste 9'larda hala, haberlere de tepki yok maalesef.
Bu başlığı şu anda 1 kişi okumaktadır. (1 üye ve 0 ziyaretçi)
Rekabet Kurulu, DowAksa Advanced Composites Holdings B.V.nin paylarının belirli bir oranı ve tek kontrolünün Aksa Akrilik Kimya Sanayii AŞ tarafından devralınması işlemine izin verdi.
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com )
Güzel haberler tek tek harcanıyor, bir kaç ay önce biri DowAksa kontrolü tamamen şirkete geçecek deseydi kimse inanmazdı herhalde.
9 liralardan biz bu hakkı elde ettik, önümüze bakacağız artık.
Tek hanelerde kalmasının bir sebebi vardır mutlaka, beyefendi de para bitti sanırım.
Bilançoda sıkıntı olabilir ama olası faiz indirimleriyle hareketlenmeli, özelde zaten tonla beklenti var, bir an önce çift hanelere geçmeli.
Yatırımcı ilgisi sıfır, yönetimden de herhangi bir destek olmayınca atıl bir hal aldı tahta, endeksten negatif ayrışan tek hisse bu galiba.
Bu başlığı şu anda 2 kişi okumaktadır. (1 üye ve 1 ziyaretçi)
[IMG]https://resmim.net/cdn/2025/07/23/XCHvxL.png[/IMG]
Teknikçiler bile takibi bırakmış anlaşılan, çift haneler için bir action lazım.
[IMG]https://resmim.net/cdn/2025/07/24/XE6lR7.png[/IMG]
Bu kadar bağlı ortaklık ve de şirketin kendi şirketleriyle 9.50 lira hiç yakışır mı size Dinçkök ailesi, en azından 10 altında bırakmayın bu dünya devini.
Bir tek ben kaldım galiba.
Bu kural tanımaz balıkçılar, once 8 e kadar dalıp kazıdılar küçük yavruları KY, sonra 9 a kadar dalıp kazıdılar. 10 un altında balık kalmadı artık.
Kazara 9.70 - 10.00 arasında oksijensiz kalan balık olursa onları da avlarız diyorlar ama
Balıkçıların maliyetleri de iyice arttı. Yukarıda daha çok balık bulacaklarını biliyorlar. Balıklar 13 de toplanmış görünüyor.
Vurgun yememek için ağır ağır çıkmakta fayda var.
Yemi verdiklerinde
Benim cevabım
Pışııık olacak
Ytd.
Şahsi denizimdir.
Benim icin 0.25 usd altı saçmalık.
1 usd hedefim de devam ediyor.
Dolara mevzilenmekle, hissede kalmak arasında fark görmüyorum. Daha iyi şirket performansı cebe. Dolar geriye gider diyen var mı?
Ytd.
Aksa Akrilik, Enerji İş Birimi’ni Akset Enerji çatısı altında topladı
25/07/2025 10:41:39
Sürdürülebilir büyüme ve uzmanlaşma hedefi doğrultusunda, 2024 yılı sonunda başlatılan yeniden yapılanma süreciyle birlikte Aksa Akrilik bünyesindeki enerji iş birimi, Akset Enerji Üretim A.Ş. adıyla bağımsız bir yapıya kavuştu. Bu yapısal değişim, enerji iş biriminin daha bağımsız bir çatı altında yönetilmesine olanak tanıyarak, potansiyel büyüme fırsatlarının daha etkin bir şekilde değerlendirilmesini sağlayacak.
Akkök Holding grup şirketlerinden Aksa Akrilik, enerji faaliyetlerini ayrı bir kurumsal yapı altında toplamak üzere, iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme yöntemiyle Akset Enerji Üretim A.Ş.’yi kurdu. Yeni yapı ile birlikte enerji iş biriminin tüm varlık ve yükümlülükleri Akset Enerji’ye devredilirken, şirketin yüzde 100 Aksa Akrilik’e bağlı ortaklık statüsü korunarak, enerji alanındaki faaliyetlerin daha odaklı ve stratejik biçimde sürdürülmesi hedeflendi. Bu yapısal değişim, enerji iş biriminin daha bağımsız bir çatı altında yönetilmesine olanak tanıyarak, potansiyel büyüme fırsatlarının daha etkin bir şekilde değerlendirilmesi sağlanacak.
Genel Müdür Ceyhan Arık oldu
Aksa Akrilik'in 2024 yılı sonunda başlattığı yeniden yapılanma süreciyle birlikte kurulan Akset Enerji Üretim A.Ş., yalnızca organizasyonel bir ayrışma değil; aynı zamanda Akkök Holding’in stratejik büyüme hedefleri ve sürdürülebilirlik vizyonunu destekleyen önemli bir atılım olma özelliği taşıyor. Aksa Akrilik, Akset Enerji ile mühendislik alanındaki uzmanlığını grup dışı sanayi kuruluşlarına da taşıyabilecek. Böylece şirket, rekabetçi ve yenilikçi bir çözüm ortağı olarak konumlanacak. Aynı zamanda, yenilikçi mühendislik çözümleriyle hem ülke hem de grup için yeni fırsat alanları yaratılacak.
Bu yeni döneme liderlik edecek isim ise, sektördeki deneyimi ve teknik birikimiyle öne çıkan Aksa Akrilik Enerji ve Yardımcı İşletmeler Direktörü Ceyhan Arık oldu. Arık, Akset Enerji Üretim A.Ş.’nin Genel Müdürlük görevini üstlenerek yapının hayata geçirilmesinde etkin rol oynayacak.
Enerji kapasitesi sanayi ve serbest tüketiciler için genişletilecek
Akset Enerji, sanayinin enerji bakım, otomasyon ve ileri teknoloji çözümlerindeki ihtiyaçlarına odaklanarak, kesintisiz hizmet anlayışıyla operasyonel verimliliği artıran ve sürdürülebilir enerji yönetimini destekleyen çözümler sunmayı hedefliyor. Yeni dönemde, üretim kapasitesinin sanayi kuruluşları ve serbest tüketicilerin enerji ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde genişletilmesi, uzun vadeli ticaret anlaşmaları ile enerji tedarik zincirinin optimize edilmesi ve sektörel analizlerle rekabet avantajı sağlanması planlanıyor.
Ayrıca, hammadde depolama kabiliyetleri ve liman kapasiteleri stratejik bakış açısıyla kullanılarak, değişen lojistik ve depolama ekosistemine entegre olunması ve yeni iş alanlarına açılım sağlanması öngörülüyor.
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com )
Aksa Akrilik ARGE, KY da rastlanılan, karbon fiberden daha dayanıklı sinir hücre molekülleri tespit etmiş.
Ytd. Kendi mizahımdır
1 hisse ile ne alınabilir bilemem ama wc'ye gidilemeyeceğini iyi bilirim, bunu görmezden gelenlere yazıklar olsun, dünya devisiniz yahu.
Şirket kabuk değiştiriyor(buna mecbur kaldı). Bu kabuk tutana kadar da pek bir şey olmaz.
Akrilik işi iyice eksiye döndü. Tekstil bitmiş. Herkes Mısır'a fabrika kurarken, biz sattık.
Garip...
DowAksa'nın tek sahibi olma kazanımı bile hissenin gitmesi için bir gerekçe ama atıl bir durum var maalesef.
Hele şükür çift hanelerdeyiz tekrardan.
Geleceğini biliyoruz ama satamiyoruz :(
M2101K9AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
10 altına getirterek stopları patlattılar galiba, uzaklaşmamasından beliydi.
Son satınalmalarla finans borçlar gelire göre oldukça fazlalaştı. Bakalım nasıl bir atraksiyonnnolacak
Gene aldik o gonulsuz ben gonulsuz :(
M2101K9AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
DowAksa, faaliyetlerine Aksa Carbon olarak devam edecek
08/08/2025 14:31:00
Aksa Akrilik, Dow Europe Holding B.V.’ye ait yüzde 50’lik DowAksa hissesini satın alma işlemini tamamladı. DowAksa, Aksa Carbon adıyla yeni bir döneme başlarken, şirketin Genel Müdürlüğü’ne Gürcan Koman atandı.
Akkök Holding şirketlerinden, dünyanın lider akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik, ileri malzemelerde büyüme ve yenilikçi çözümler sunma vizyonu doğrultusunda önemli bir adımı daha başarıyla tamamladı. Dow Europe Holding B.V.’ye ait %50 DowAksa hissesini nakit 125 milyon USD ödeme yaparak satın alma işlemlerini tamamlayan Aksa Akrilik, DowAksa’nın tamamına sahip oldu. Buna göre, DowAksa’nın toplam değerlemesi yaklaşık 450 milyon USD olarak gerçekleşmiş oldu.
Faaliyetlerine Aksa Carbon olarak devam edecek olan şirketin Genel Müdürlük görevine Akkök Kimya ve İleri Malzemeler Grup Başkan Yardımcısı Gürcan Koman atandı. Karbon elyaf pazarına 2009 yılında giren, 2012 yılında da Dow Europe Holdings B.V. ile yüzde 50’lik eşit hisseye dayalı ortak girişim DowAksa’yı kuran Aksa Akrilik, DowAksa’nın tüm hisselerine sahip olmasıyla birlikte, karbon elyaf üretiminde liderliğe oynayan en güçlü adaylardan biri oldu.
Aksa Carbon, Türkiye'nin küresel ölçekte söz sahibi şirketlerinden biri olacak
DowAksa’nın tamamına sahip olmanın, Aksa’nın yalnızca akrilik elyaf üretiminde değil, karbon bazlı ileri malzeme çözümlerinde de global bir oyuncu haline gelmesi açısından önemli bir kilometre taşı olduğunun altını çizen Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kimya ve İleri Malzemeler Grup Başkanı Cengiz Taş, “DowAksa’nın tamamının Aksa Akrilik bünyesine katılması, yalnızca bir satın alma değil; ileri malzemeler alanında bilgi, deneyim ve teknolojinin yeniden yapılanmasıdır. Yeni dönemde Aksa Carbon, karbon elyaf başta olmak üzere yüksek performanslı malzemeler alanında Türkiye'nin küresel ölçekte söz sahibi şirketlerinden biri olacak. Bu yapılanma, vizyonumuzun stratejik bir yansımasıdır. Türkiye’nin savunma sanayiine daha yüksek katma değer sağlamayı, uluslararası sanayi kuruluşlarına güçlü çözümler sunmayı ve karbon elyaf ve ileri malzemeler alanında ülkemizin rekabetçiliğini artırmayı hedefliyoruz. Bu dönüşüm sürecine liderlik edecek olan Sayın Gürcan Koman, Aksa Akrilik bünyesindeki kapsamlı tecrübesi ve teknik birikimiyle Aksa Carbon’un küresel hedeflerine önemli katkılar sunacaktır†şeklinde konuştu.
Aksa Carbon Genel Müdürü olarak Gürcan Koman atandı
Aksa Carbon’da yaşanan dönüşüm süreciyle birlikte, liderlik yapılanması da değişti. Şirketin Genel Müdürlük görevine kimya ve ileri malzeme teknolojileri konusunda derin uzmanlığa sahip olan, Akkök Holding Kimya ve İleri Malzemeler Grup Başkan Yardımcısı Gürcan Koman getirildi. ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Gürcan Koman, iş yaşamına 2006 yılında Aksa Akrilik bünyesinde başladı. Proses ve ürün geliştirme, Ar-Ge, üretim, yatırım gibi birçok kritik birimde yöneticilik görevleri üstlenen Koman; 2019’dan itibaren Aksa Fabrika Direktörlüğü görevini yürüttü. 1 Ocak 2025 itibarıyla Akkök Kimya ve İleri Malzemeler Grup Başkan Yardımcısı olarak atanan Koman, yerel ve global pazarda edindiği deneyimiyle yeni dönemde Aksa Carbon’un büyüme hedeflerine liderlik edecek.
Karbon elyafta küresel liderlik hedefi
Yeni adıyla Aksa Carbon, yalnızca karbon elyaf üreticisi değil; aynı zamanda stratejik sektörlerin dönüşümüne yön veren bir çözüm sağlayıcısı konumunda bulunuyor. Yalova’daki tesislerde geliştirilen pultrüzyon teknolojisiyle, rüzgar türbinlerinin taşıyıcı kirişlerinde kullanılan karbon elyaf takviyeli lamine plakalar üretiliyor. Bu ileri teknoloji ürünler hem maliyet hem de performans açısından avantaj sağlarken; Türkiye’nin rüzgar enerjisi projelerinde yerli katkı oranını da artırıyor. Böylece Aksa Carbon, enerji, savunma ve altyapı gibi alanlarda sürdürülebilir büyümenin stratejik aktörlerinden biri haline geliyor. Sadece sınırlı sayıda ülke tarafından üretilebilen karbon elyaf; yüksek mukavemeti ve hafifliği sayesinde, savunmadan havacılığa, otomotivden inşaata kadar birçok sektörün vazgeçilmez üretim malzemesi olarak öne çıkıyor.
Bir iki tane şirketi halka arz etmeliler artık, Aksa Karbon veya Aksa Enerji, popüler sektörler, onu al, bunu al nereye kadar.