eyvallah...benim yazdıklarımı incele aziz kardeşim
Printable View
eyvallah...benim yazdıklarımı incele aziz kardeşim
Yav arkadaş ya ben bilmiyorum bu işi ya da birileri bilerek ya da bilmeyerek çomak sokuyor...şirket zarar üstüne zarar yazar.. Yıllarca temettü vermez fırlayıp giderken hisse fiyatı, millet koyunun tuza koştuğu gibi koşar....sonrada yüksekten aldıkları bir de bakmış ki yarıya inmiş değeri...
Siz bu şirketin borsadaki muadillerine bir bakın bakalım.. Piyasa değeri ne kadar....millet garfaya koşuyor..yıllardır bir kuruş temettü vermedi..piyasa değeri crdfanın hemen hemen iki katı...kar yedekleri 50.414.709tl .geçmiş dönem karları 59.973tl dönem karı 11.690.831tl olan bir şirketten bahsediyoruz arkadaşlar...borsayı sadece alsat olarak değil yatırım olarak ta düşünün..bu şirket muadillerinin yarısı kadar piyasa değerine sahip...bir mal alırken kazandırır...yatırım tavsiyesi asla değildir...
sevgili güven kardeşim çok haklısın ama gel gör ki fiyatlama için senin yazdıklarını piyasa fazla dikkate almıyor...batık şirkete tavan yaptırabiliyor...burası borsa
Yaklaşıl 23 yıldır borsa yatırımcısıyım, çok karlı dönemler çok zararlı dönemler ekonomik krizler gördüm. Edindiğim en büyük tecrübe ve deneyim şudur ki temettü yatırımcısı olmak ve o yatırımların meyvesini yemenin verdiği hazzı hiçbir dönemde yaşamadım. Zira Hektaş 0,73 Crdfa 0,52 Isyat 0,43 Çimsa 3,78 Adana B 2,13 maliyet ile ve huzurla temettülerini alıp mutlu mesut ve gönül rahatlığı ile elinizden öper iki evladım için yatırım yapmaktayım. Hiçmi trade yapmıyorsun diye soracaksınız elbette var ancak yatırımlarımın %95 temettü hisselerinden oluşmaktadır.. forumda Epikur hoca vardı yazılarını şiddetle okumanızı öneririm..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Harika bir yazı teşekkür ederim. Zaten bir insan borsaya neden yatırım yapar ki? Neden bir hisse senedi alır? Tabii ki kazandığı paradan kar payı almak için. Arkadaşın biri ben bedelsiz hisse senetlerinden yanayım yazmış. BİST te kaç tane hisse senedi bedelsiz veriyor? Biri de yazmış ki ben temettü için hisse senedi almam. Eee peki sen ne için hisse senedi alıyorsun? Sen ve senin gibiler ondan ona ondan zıplayarak Trade yapacağım diye yatırdığı paranın yarısını kaybeder sonra da borsaya küfür ederek çıkar. Bu iş böyledir. Sonra gelip forumda ağlarsınız. Tahta yapıcıya küfreder durursunuz.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi[/QUOTE]
Bu hisseyi 1 aydır neden sıkıyorlar sandınız? Neden en düşükten kapanış yaptı hem de en yüksek hacimden? Bunu araştırdınız mı? Bu bir ay süresince 1.01 e kadar inerken dünyanın lotunu topladılar. Sizce neden 0,26 krş için mi? 🤔
Kağıdın akşam kapandıktan sonra hiç mi takasına ve hacmine bakmazsınız? Tahta mal yemiş yemişse kim almış. Düşerken ne kadar hacim yapmış? Hisse senedinde teknik bana göre en son gelir. Çevrilen dümene kim almış kim satmış ben ona bakarım
benim anlamadığım bu kağıt Mayıs'ta temettü verdi 25 kuruş. Ben Mayıs'ta da bu hissedeydim ve temettü aldım.
şimdi neden tekrar temettü veriyor apar topar?
birisi "benim bedelsiz olsaydı daha iyi olurdu" dememi anlamamış.
Yahu 2013 Mayıs'ında temettü vermiş, Kasım'da ise %100 bedelsiz vermiş ve sermayesini ikiye katlamış.
Keşke 80 milyon sermayesini ikiye katlayıp %100 bedelsiz verseydi benim için daha iyi olurdu.
bedelsizi her zaman temettüye tercih ederim kim ne derse desin.
"Kim bedelsiz veriyor ki" diyor arkadaş. Bunun için de başlık açtık gidip oradan düzenli bedelsiz veren şirketleri görebilir.
Mesela birisi TSKB hem bedelsiz hem de temettü verir her yıl.
Yaş kemale erdiğinde anlaşılır Uv temettü yatırmcısı ne demek, 2008 krizinde bir tanıdığım ısrarla trade etmek için hisse senedi önermemi istedi, kendisine birkaç sorum oldu Ereğli, Garan Tüpraş Hektaş Adana Çimsa batarmı?alt kademelere ineceği kadar inmiş al ve 10 yıl unut diye tavsiyede bulunmuştum. belirli aralıklarla bir araya geldiğimizde konuşup hasbihal ettiğimizde iyiki dinleyip Uv yatırımcısı olmuşum der ve şimdi hatrı sayılır miktarda hisse senedi mevcut birkaç şirketin düzenli genel kuruluna katılıp tutanaklara olumlu yada olumsuz düşüncelerini kaydettirir...
240 kuruş temettü süper ancak benim kafamı bocuklendirdi.bayram değil seyran değil nereden çıktı.dolar firlayinca tefeci olup çok mu kazandı ki bukadar temettü dağıtacak.gomu mu buldu.yada holding ,banka zorda da nakit ihtiyacı mı var? Normalde tavan olmalı bu habere.ama %3 yapmış.demekki !!!
Cok bos yapiyorsun madem inanmiyorsun hisseye bu sayfada ne işin var arkadas git msgyo ya yatirim yap insanlarinda sevkini kiriyorsun harbi bos adamsin
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Epikur hocanin yazilarini okudum gercekten cok verimli uzun zama fkr yokmu acaba aziz abi var yalin rumuzlu oda cok yardimci oldu sagolsun.
terbiyeli ol boş sensin...işine mi gelmedi...bu tepki ancak boş adam tepkisi olur...bak kimse senin tepkini vermedi...sen boşver yazdıklarımın neresi yanlış kof
bi de yeni üyesin koçum terbiyeli ol
ben her yerde fikrimi yazarım bu mecra böyle...istersen artık buralardan kaybol madem tahammülsüzsün
alttan almak için karalıyorum var mı
Sende insanlari yanlis yönlendirme o halde madem inanmiyorsun bu sayfada ne isin var kardesim. Inanmadigin hissenin forumundada konusma ne olursa olsun bu kagidin en kotu olmasi gereken yerler 1.30 1.40 olacaktirda sonucta oralardan geldi sunu deseydin yine anlardim ben temettuye kadar beklerim hisse de temettuden bir gun once satar yarin daha dusuk fiyata alirim dersin mantik bulurum ama sen kotuluyorsun baska soyledigin birsey yok.
erkangoc sesin çıkmıyor...nerdesin..acaba yonetim kar payı dağıtmak için murat abinin 1.5 milyon lotu satmasını bekliyorlardı...ama bu haber bizi ipten aldı yoksa 1 liranın altına sarkacaktir...
peki ben niçin yazdım....amacım ne....fiyatı 1.06 olan kagıda 1,40 muamelesi yapacak bende yok fiyat 1,40 değil diyeceğim...bu kötülemek olacak ha...ya senin tahsilin ne kardeşim...
hadi git algı yapma...
Tam ben sana söyleyecektim sen kendi kendini el verdin. Bu kağıdı istediğin kadar karala 330.000 lotum var. Bir tanesini bile alamazsınız benden. Bu kağıdın hikayesi bende başka. Süre daralıyor ya ya herru ya merru. Bu kağıttan ya kral olacağım ya da soytarı. Vezir olmak zor bu kağıtta.
Ben 1.40 tan bahsederken olması gereken yerden bahsettim ki olacaktır da yaz bunu bi kenara ya da ekran foto su al
Bu arada şunu da belirteyim
Yazdıklarım asla yatırım tavsiyeyi olmamakla birlikte kişisel düşüncelerimin bir kurgusudur.
Cok faydali bir yazı ufkumuzu actiniz rakamlar konusuyor bos laflar degil.
Sozunuz banami bilemedim ama sizi investingdende biliyorum samimiyetinize inaniyorum en azindan oyle diyeyim. Bende bedelsizi tercih ederim evet ama bu temettuyu kotu yapmazki, belli insanlar var bu forumlarda surekli hisse kotuleme derdinde. Onlari ne temettu ne bedelsiz durdurabilir. Sizi istisna tutuyorum siz bu hisseyi uzun zamandır tutuyorsunuz zaten.
Böyle crdfa yı kötüleyen hem de kendi forumunda kötüleyenler oldukça panikleyip satanlar sayesinde alttan topluyoruz işte ne yapalım.
valla hisseyi istedikleri kadar kötülesinler. işyatırımın web sitesine bakmak fikir edinmek için yeter.
Creditwest Faktoring 1994'te kurulmuş. 1997'den beri temettü veriyor sadece üç yıl es geçmiş arada bedelsiz de vermiş.
BIST'te bu kadar uzun ömürlü temettü vermeyi başaran güvenilir firma sayısı kaç?
Hisseyi kötüleyenler kötüleyebildiği kadar kötülesin biz de imkanımız oldukça aşağılardan toplamaya devam edelim. Her koyun kendi bacağından asılır netice itibarıyla.
Benim şu aşamada tek merak ettiğim, yedek akçelerden neden temettü verme gereği duyduğu?
Yılda iki defa sermaye dağıtımı/arttırımı yaptığı iki yıl var biri 2007 diğeri 2013.
Bu yıllarda Mayıs ayında temettü vermiş diğer ayda ise bedelsiz.
Şimdi Mayıs'ta temettü aldık. Tekrar yedek akçelerden neden temettü verme gereği duyuldu?
Hangisi doğru?
1. Fazla kar mı yaptı dağıtma gereği duyuldu?
2. Yedek akçelerin belli bir dönem içinde sermayeye dahil edilme ya da dağıtılma zorunluluğu mu var?
3. Hisse hareketlensin diye mi aksiyon yapıldı?
Fikri olan paylaşırsa sevinirim.
kötüleme doğru ifade değil...temettu olayı aldatmacadır dedim ben...bunu tüm temettu şirketleri için söyledim herhalde...şimdi ben diyorum ki benim banka geçen hafta bana 28 teklif etmişti. dün tekrar sordum 26 dedi...en iyi temettu veren işyat ve bu credit bence,,, bunlar da mevduatın yine gerisinde dedim...mesela işyat 1 sene yatar temetusunu verir geçen yıl 19 gibiydi ama başka da bir hareketi olmaz...mesela 2004 de 1,40 dı şimdi 80 kuruş...yani ana para erir...10 yılda 20 kat pirimlenmiş senedin yanında lafı olmaz işyatın...kimsenin düşmanı değilim kardeşim...kazanın banane benden mi kazanacaksınız...pts kagıt orda istersem alırım sen satma satan vardır...kimseyi rencide etmek de istemem...fikrimi yazdım bu ...pozitif olmak kadar negatif olmak da var burda hakaret yok karalama yok...tercih sizin elbette...yalnız temettu yatırımcısı olmak da bir tercihtir elbette...bana pek uymaz....hiç demedim dikkat pek...
Temettü veren şirketin hisse fiyatı ne olur, hisse fiyatı düşer mi gibi benzeri bu soruların cevapları da yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Bir şirket temettü dağıtımı yaptığında hisse senedi fiyatı aynı oranda düşer. Temettü dağıtımı sonrası aynı oranda şirketin hisseleri değer kaybeder.
Fakat şirketin kar payı dağıtımı yatırımcılara güven verir. Nakit dağıtımın ardından şirkete güvenen yatırımcı dağıtılan nakit temettü ile tekrar aynı şirketten hisse almayı tercih edebilir. Böyle bir durumda da temettü dağımı sonrası yatırımcıların tekrar hisse alması, hisse fiyatını yükseltir.
Senin fiyatı 1.06 da tutmandan daha mantıklı [emoji38]
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Açıkcası benden temettü yatırımı ile ilgili bilgi almak isteyen eş dost arkadaş çevreme sadece şunu belirtiyorum. Dağın zirvesinden aşşağı bırakılan kar kütlesinin düz ovaya ininceye kadar oluşan kütlenin büyüklüğü ile doğru orantılı olduğunu, sadece temettü almak yeterli olmadığını alınan temettüler ile ekleme yapılıp istenilen portföy büyüklüğüne ulaşıldığında daha iyi olacağını tavsiye ediyorum. Bazen şirketler birtakım sebepler sonucunda temettü dağıtmayacağını belirtir (Örneğin Hektaş) Crdfa için sesli düşünmek gerekir ise bilindiği gibi hisse geri alım proğramı açıklayan şirketler var ve hakim ortak bunun yerine nakit temettü ile hisseyi canlı tutmak istemiş olabilir yada takdiredersiniz ki %85 ana ortağımız Altınaş nakit ihtiyacı doğmuş olabilir ve bu durumu gidermek için temettü dağıtım kararı almış da olabilir..
Since1453
Neden guvenli degil? ben a1 capitalle çalışıyorum sonucta paramiz takasbank hesabimizda degilmi araci kurum ne yapabilir ki
Herkese merhaba arkadaşlar...son yorumları yine şöyle bir okudum..herkesin görüşüne saygımız var, emeklerine sağlık....yalnız sizden ricam biraz araştırıp biraz da okursanız daha verimli paylaşımlar yaparız..bir nakit ve ya bedelsizdir hikayesi gelmiş gidiyor...bedelsiz verilen payları istersen satıp nakite çevirirsin..OLUR SANA NAKİT....mantığı bu kadar basit...SAĞLICAKLA KALIN..