Sanki bakkal dükkanı gibi alışveriş oluyor memleketin durumu
Printable View
Sanki bakkal dükkanı gibi alışveriş oluyor memleketin durumu
Borsanın ta ,,,zz istediklerini çıkarıyorlar
İyidir, iyidir.. Hatta candır.. :) 10.06 tavan..
İthalata %30 a kadar getirlen ek vergiler bakalim nasıl etkileyecek!
Ayrıca 1 ekimden sonra artı %25’e kadar daha Ek vergi gelecek!
Dün neydi bu gün ne? Dalga geçiyorlar
İyidir, iyidir.. Hatta candır.. :) :) 11.07 .. Ah bir de teknik/temel falan bişeyler yazabilsem.. :)
CELHA Konsolide 2020/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): -3630180
2019 1ç 2020 1ç karşılaşması nasıl iyileşme var mı.
Kanal İstanbul'da bunun malzemelerine epey ihtiyaç olacak gibi!
tabii kanal İstanbul yapılırsa!
akkuyu nükleer santralinin de bu firmanın işlerini arttıracağını okumuştum bir zamanlar!!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hakkımızda
Konusunda uzman, lider ve köklü bir kuruluş olan Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş. 1962 yılında ülkemizin yüksek karbonlu çelik tel ve halat ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile kurulmuş olup 1968 yılında faaliyete geçmiştir.
10 Ocak 1986 yılında halka açılan firmamız hisselerinin büyük bir bölümünün, 1997 yılında Doğan Grubu tarafından alınmasıyla birlikte Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş. , yeni bir atılım dönemine girmiştir. Bugün, uluslararası standartlara uygun olarak üretilen ve büyük bir bölümü ihraç edilen ürünlerimiz, dünyanın sayılı endüstrileşmiş ülkeleri tarafından artan bir oranda tercih edilmektedir. Başlangıçta, yılda 4500 ton kapasite ile tek ve çok demetli halat, galvanizli tel ve yaylık tel ürünleri ile üretime başlamış, daha sonra gelişen pazar şartlarına uygun entegrasyon ile ürün yelpazesine öngerilmeli beton demetini ekleyip kapasitesini arttırmıştır. Projelendirilmiş yeni yatırımlarla büyüme trendimiz önümüzdeki yıllarda devam edecektir. Kurulduğundan bu yana sürekli gelişerek büyüyen Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş.;
Çelik Halatları ile; inşaat, denizcilik, balıkçılık, petrol, madencilik gibi birçok sektörde ve asansörlerde, vinçlerde, ormancılıkta;
Galvanizli Telleri ile; muhtelif endüstriyel yay imalatı, otomotiv ve beyaz eşya sektöründe;
Endüstriyel Yaylık Telleri ile; ağırlıklı otomotiv ve beyaz eşya sektörlerinde olmak üzere her türlü endüstriyel yay uygulamalarında;
Patentli Telleri ile, yüksek performanslı özel halat üretimi, tarım ve geri dönüşüm sektöründe;
Beton Demetleri ile; köprü ve kirişlerde, ankraj uygulamalarında, beton prefabrik inşaat olmak üzere birçok farklı inşaat alanında;
yaşantımızın her anında uluslararası standartlara ve müşteri isteklerine uygun özel ürünleri ile yanınızdadır. Ürün yelpazemiz içinde özel ve önemli bir yeri olan ve firmamıza da ismini veren Çelik Halatlarımız yüksek kalitesi ve performansı ile sadece yurt içinde değil yurt dışında da yıllardır aranılan ve güvenilen bir marka olma özelliğini haklı olarak kazanmış bulunmaktadır. Bu güvenin bir sonucu olarak müşterilerimiz tarafından kolayca fark edilebilmesini sağlamak için yurt içinde tüm halatlarımızda bir demet kırmızı renkte üretilmekte, halatların firmamıza ait olduğunun ek güvencesi olarak halat içine tanıtıcı renkli şerit konulmakta, ayrıca tüm halatlarımıza onaylı Kalite Sertifikası verilmektedir. Firmamızın ürünleri bugün Kuzey Amerika ve Avrupa başta olmak üzere 45' in üzerinde ülkeye ihraç edilmekte; ürün ve hizmet kalitesiyle takdir toplamaktadır.
"Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş. uzun yıllardır sahip olduğu TSE EN ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesi yanında, Lloyd's Register kalite sistem belgeleri ve dünya petrol endüstrisinin en büyük kuruluşu olan American Petroleum Institute tarafından da onaylanan ve API (API 9A License No: 9A-0056) logosu kullanma izni verilen yüksek halat kalitesi, yeni geliştirdiği ürünleri, tüm çalışanları tarafından paylaşılan müşteri memnuniyetini esas alan çalışma anlayışı ile sizlere güven vererek sürekli gelişme yolculuğuna devam etmektedir. "
Masallar yazmayın iyi ditasa bakın
:halay: tavan.. 11.01
Candır.. Can.. yine tavan.. 12.11 :halay:
yarın güzel bir gün olacak inşallah
https://i.hizliresim.com/Sl2Hyc.png
haftalık alanlar-satanlar
https://i.hizliresim.com/Mjqgb8.png
:bravo: Severek ayrılalım.. Eğer mutlu olursak.. Yeniden barışırız.. :)
bugün haber geçtiler s-400 için A.B.D senatosonda türkiyeye yaptırım kararları onaylanmış gene trump efendi çelik e kota yeni vergi getirmesin.. çelha için kötü olur..güzel gitmeye başlamıştı....
At yarışlarında arkalardan kopup gelen süpriz eşek gibi mi ? [emoji28]
COR-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daha evvelsi gün barıştık..Bu nesevinç böyle.. :) :) yavaşş..
pahalı mı ucuz mu
Tahtayı bu gün izlediğim kadarı ile yorumum merill in robotu mal topluyor hemde ince ince
9.5 TL den ARENA satıp seni aldığım güne lanet olsun, ARENA 40 TL oldu, yol arkadaşın ve kankan DİTAŞ 40 TL oldu, diğer hisseler 4 kat oldu, sen hala yerlerde sürünüyorsun ve 2-3 kademe hesabı yapıyorsun. ALLAH belanı versin CELHA inşallah.
Spekçikmisin, spekmisin, tahta yapıcımısın, yeter bu kadar, bak beni çok kızdırıyorsun, istersen hisseyi değil 13 e, 11 e getir, hatta 9 a getir istersen... yemin ediyorum elimde Celha dahil 6 kağıt var, hele bir tanesi yedinci mi sekizinci unuttum kaç tavandır kısaca %74.5 kar da ve bugünde tavan, tavandan 6 milyon küsür alıcı var, onu salarım, üstüne bir konarım ki al gülüm ver gülüm yapacak hisse elinde bırakmam bilesin.
Bir dümen çeviriyorsunuz ama ne??? Ne paraya ihtiyacım var, nede bu fiyatlardan satarım. Satsaydım 7. ayın ortalarında 15 küsürlerden satardım.
artık zamanı geldi ufak ufak toplamak gerek.her kademeden az.az
Dostlar merhaba! Şirketi anlamak adına size bir sorum olacak. Cevap verirseniz sevinirim.
Son bir yıl içinde öz sermayesi 41 mn dan 22 mn a düşen Çelha'da "Marmara Capital Portföy Hisse Senedi Fonu" % 7 paya sahip. Bu fon hisseleri ne zaman aldı? Amacı nedir?
Şimdiden teşekkürler.
Saygılar...
Doğan holding hisse satıyor. Bir türlü çıkmasına izin vermiyor. 3 gün için de 318 bin lot sattı bu işte bi gariplik var.
Sermaye düşük. Hakka açıklık oranı da düşük sayılır. Doğan holding biraz satıp likiditeyi artırsa fena olmaz. Bu sayede alış gırsatı veriyor bence. Üzerinde bulunduğu arsa tam hesaplamadım ama piyasa değerine yakındır. Ülkenin en köklü sanayi kuruluşlarından biridir. Dikkatimi çekti takipteyim.
Not: yazılanlar alım veya satım tavsiyesi değildir. 30 senedir bitmeyen küçük yatırımcı muhabbetidir
Şirkette değişik birşeyler olacağı malum. Halka açıklık seviyesi yüzde 22 lerden yüzde 34 lere yaklaşacak. İlginç ya operasyon olacak ya da Doğan hoklding kapıdın yükselmesinin önğne geçmek istiyor.
Ditaş da rakamlar çok uçuk ancak buradaki fiyatlar makul. 9 aylıkta kağıt karlılık açısından da toparlayacaktır.
İzleyelim bakalım. Hayırlısı. Grubun teki bir fark ederse valla Doğanın sunduğu mallarla tahtayı ele geçirir. İzlemedeyiz.
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 yıldır süregelen bir küçük yatırımcı muhabbetidir.
Evet hocam hisse sattığı doğrudur, Kap'a bildirim de yapıyor ama benim bildiğim celha 5 bin 10 bin lotla devre kesen bir kağıttı, ben Celhada al gülüm ver gülüm yaptıklarına kanaat getirdim. Çünkü firmanın yabancı payı geçen hafta % 0.47 iken 10 Eylül takaslarına göre yabancı payı % 2.51'e yükselmiş. AL-SAT-TUT Yatırım tavsiyesi değildir.
Teşekkürler sayın hselçuk.
LLD-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar ben böyle bir hesap yaptım, 09.09.2020 tarihi ile 11.09.2020 tarihleri arasında Doğan Holdingin payı % 77.65'ten % 75.72 düşüyor, yani Doğan Holding bu üç günlük süre zarfında % 1.93'lük bir pay satığını söylüyor, ancak diğer taraftan Celha'daki yabancı payı aynı süre zarfında % 0.47 den % 2.51'e yükseliyor. Tabi herkesin bir tahmini vardır, hissede beklenti veya hikaye nedir bilemiyorum ama benim tahminime göre birilerinin bir acelesi varmış gibi, sanki birileri Kap'a ''pay alım satım bildirimleri'' yaparak küçük ve finansal okur yazarlığı olmayan yatırımcıyı hissede alel acele dökme planı yapmaktadır düşüncesindeyim. Derinlik programı kullananlar 14.09.2020 tarihli Celha'nın tahtasına bakabilirler, 12.14 kademesine 20.640 lot alış koymuşlar, ilk 10 kademedeki lot alış toplamı sayısı ise 41.257 lot var, ilk 10 kademe satış tarafına ise sadece ve sadece 8446 lot var. Bu yorumuma katkı yapacak birileri olursa çok memnun olurum. Yazdıklarım al-sat-tut ve yatırım tavsiyesi değildir.
Celha nın tahtasına bakın ya 12.21 o kadar alış koymuşlar ki satayım, satıp ta 5 tl den 12 tl ye giden ray sigortayı mı alayım?? 8 tl den 18 tl ye giden sonme yi mi alayım?? 8 tl den 15 tl ye giden indesi mi alayım?? 9.5 tl den sattıp 41 tl ye giden arena yı mı alayım?? amannn örnekleri daha da çoğaltabilirim ama ALLAH sizi bildiği gibi yapsın inşallah.
Yakın zamanda, kimi olumsuz kuramlar ortaya koyan paydaşlarım.. Bir de çözüm önerisi sunsanız?? Ne yapalım ?? Saygılar..
Kağıdın yükselmesini engellemekten ziyade birşeylere hazırlık olduğunu düşünüyorum. Kağıda talep var ki bunca satışa rağmen 12 üzerinde seyrediyor . Bekleyip sabretmekten gayri bir yol yok.
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senedir devam eden küçük yatırımxı muhabbetidir.