Originally Posted by
Alptunga
Sn.Sard68 KLNMA ile ilgili göle maya çalma hikayesi yorumunuzda gülüp geçtim ama bu alıntıdaki ikinci yorumunuza bir cevap yazmak kaçınılmaz oldu benim için. Avrupanın, ADB ve İsrail'in yani özcesi Türkiyeyi bizim adımıza yıllarca idare eden ve bizi bir sürü gibi piyon gibi sadece sandığa gönderip kendi belirledikleri adamlara oy verdiren MASON düzenin yıkılışına şahit oluyorsun, bundan güzel bir şey olabilir mi. Yıllardır İçine sıçılan güzel ülkemde biriken atıkların 10-15 yıl su dökmekle temizleneceğini sanmak bir saflıktır. Türkiyenin dünyanın 18 değil 16 ncı ekonomisi olduğunu notlarımızı durmadan kıran PİÇ ve STANDART o.ç.ları adlı finans örgütleri kendileri belgeliyor. Bu hükümet demiyor 18 nciyiz diye, istatistikler diyor. Hükümet hem ülkeyi idare etmeye çalışıyor, terörle boğuşuyor, 40 yıllık demirel hükümetlerinin doğurup büyüttüğü, Ecevitin bile bulaşmaktan kurtulamadığı, Özal'ın tespit ettim ama çok derinde üstüne tek başıma gidemiyorum dediği Fetöş gibi soytarı ama şeytani düzenlerle uğraşıyor, yetmiyor Çetin Altan'ın fikir babalığı yaptığı bir muhalefetle uğraşıyor, Çetin nasıl fikir babasıydı : sene 1973 Boğaz köprüsü yapılacak Milliyet deki köşe yazısında borazan çalıyor; Ey millet bu köprüyü yaptırmayın ülkeye FAŞİZM gelir diye, yazının üstünden 45 yıl geçmiş hala çetin altan zihniyetindeki muhalefetlere rağmen üstüne 4 köprü daha yapılmış ama Atatürk ün gösterdiği hedeflere yürünen yollar haline gelmiş, köprülerin üstünden yapılan ihracatlarla gelen turistlerle ülke bellik bir ekonomi düzeyine gelmiş. Bu muhalefet bunu anlamayacak yaş ve tahsilde mi : HAyır, öyleyse nedir SATILMIŞLARDIR, başka zihniyetlerin düdüğünü çalmaktadırlar. Bu kadar tantana arasında TSKB ve Kalkınma Bankalarının ıslahatlarına sıra ancak gelmektedir. Türkiye erken seçim açıklıyor, önümüz açılıyor herşey yoluna girecek derken iç ve dış güçlerin, kredi derece kurumlarının hamleleri arka arkaya gelirken ülkenin merkez bankası başkanı cumhurbaşkanı ve hükümetin titizliğini bile bile dolara müdahale etmiyor, sorumlu maliye bakanı şimşek de : yağmur geliyor şemsiyelerinizi hazırlayın diyerek yangına benzin döküyor, şimdi o maliye bakanı yok, merkez bankası başkanının görev süresi de 4 yıla indirildiki biran önce çekip gitsin. Doların 3 defa deneyip döndüğü direnci olan 4.15 civarında dolara müdahale etmiyorsun, hükümet başarısız görünsün diye 4.90 a kadar seyrediyorsun 4.70 lere düşünce göstermelik müdahalelerde bulunuyorsun. Muhalefet ise basınıyla beraber dolar 7.00 tl olacak diye tamtam çalıyor. Hala köşebaşlarında fetö hainlerinin kalıntıları var, kolaymı sanıyorsun bu mücadeleyi, buna rağmen 4.6 yıllık büyümeyi, IMF söylüyor Türkiye 4.6 büyüyecek diye bir de. Neyse ikinci defa kendi ülkenin beline kazma vurunca bana da yazmak düştü. Avrupalı ların bizlere küçükken aşılamaya çalıştığı : Türklerden bir halt olmaz, Avrupalı ve medeni olmak lazım kompleksi demek ki bazı beyinlerde yer edinmiş, gidin yurtdışında bir ay yaşayın, durmadan eleştirdiğiniz ülkemizi arıyormuyuz, aramıyormuyuz. 14 tane ülke gördüm 15 yıldır.
Son olarak da size soruyorum : Durmadan kötülediğiniz, aşağıladığınız bu hissede neden bulunuyorsunuz? Gerçekten yatırım yaptınız mı bu hisseye, yoksa niye burda yazıyorsunuz?
Bu hisisedeki arkadaşlarıma naçizane tavsiyem, hisse ile al-sat üzerine dans etmeye kalkmayın, pişman eder, zaten sığ ve toplu bir hisse ama hareketi hisseyi toplayan ilk 5 şirket yapmıyor bana göre, çünkü takasları aylardırs sabit, Kalkınmada olabilecek bir hafta önce yazdığım gelişmelere göre giren bir grup bence. Çok seri hareket ediyor ve sen gidiyor diye hisse aldığında senden hisseyi alana kadar seni gezdiriyor, madem aldınız bu ayın 27 si ile 31 i arasında bilanço açıklaması bekleniyor, ilan vererek 4 ay önce satışa çıkardığı gayrimenkullerinden gelen paralar olacaktır, bu hissenin bir önceki yıllık karı 128 milyondu son üç aylığını 10 milyon zarar açıklayarak şaşırttı, potansiyeli daha yüksek karlara gebedir, hisseyi yatırım aracı olarak görün ve bir yıllık sürede denediği zirvesi olan 7.00 tlyi hedef yapın hiç olmazsa. Yok bu hisse yatırım hissesi değil diyorsanız, bu yılın sonunda hizmete açılacak dev tesisleri ile yüksek karlara aday olan petrol devi hisseyi 8.5 tlden alanlar hala tutuyorken 4.4 tl den alma şansını kullanın. Burada hisse ismi vermek kurallara uygun değil. Site yönetiminden de siyasi konulara girmek zorunda kalmamdan dolayı özür diliyorum. Ülkemiz için hayırlısı olsun. Selam ve saygılarla