Originally Posted by
unknown
Kanunda pasif müdahillik diye bir hal yoktur, asil veya
HMK 66-70 gereğince Fer'i müdehale vardır evet bu vekalet masrafı gerektirmez(avukatsız başvuruyorsanız). Ancak buda ithamlarda bulunarak açılan şu oldu o bunu yaptı ve diyerek açılan bir davada mali sorumluluk getirir. Örnek: ispatlanamamış bir iddia sonucu davalı tüm müdahil taraflara karşı dava açıp dava sonucu oluşan prestij kaybı ve maddi kayıplarının tazmini için dava açabilir.
Bu hissede şuana kadar malesef yönetimin mevzuat ve kanunlardaki boşlukları kullanıyor oluşu sebebi ile sübut bulmuş tek delil SPK 2018/40 bülteninde yayınladığı inceleme sonucu ve verilen idari para cezalarıdır. Fesih davasında iddialar haklı ve yerinde olabilir ancak dava sürecinde toplanacak delillerle ispatlanabilecekler. Dolayısı ile ispatlanamaz ise karşı dava riski mevcut. Ancak her durumda hisse pay sahipleri fesih davasının sonucunu mütakip dosya esas numarası ile emsal göstererek müstakil veya müşterek yeni dava açabilir fesih davanızın olumlu sonuçlanması davanıza katılmamış pay sahibi ortakların paylarından doğan ortaklık haklarını kaldırmaz. Not ekleme gereği duydum, davanızda haklı olduğunuzu düşünüyor ve muvaffak olmanızı zararda olan bir ANELT yatırımcısı olarak diliyorum bu dilekçe ile de davanıza feri müdahil olunur, herhangi bir sakıncası yoktur kısaca bende bu gibi eylemler sebebi ile zarar gördüm ve fesih davasına davacı yanında yer almak istiyorum anlamına gelmektedir ama dediğim karşı dava riski göze alınmalıdır.