Sorunu buldum arkadaslar. Sistem adini 0a olarak girmistim. o yuzden veriyor o hatayi. a4 koydum sistem ismini , sorun kayboldu
Printable View
devamını yazmadıysan viop için olanın aynını kullanabilirsin, tüm kodda sadece viophesapoku yu bisthesapoku yapacaksın
ikisini beraber kullanıcaksan , değişkenleri değiştirirsin yada 2 kere declare etmessin
5 sn den daha sık sorgularsan null dönüyo , ona dikkat et . 3-5 daikada bir döndürmek en mantıklısı
tek satirlli viop robotu;
var Islem = Sistem.RobotViopAktif("sistem_adi" , "VIP'VIP-X030" , Sistem.AktifViopKontrat, "5", 1);
------
normal robot kodu;
if (Islem !="")
{
if (Islem == "ALIS")
{
Sistem.PozisyonKontrolGuncelle(Sistem.Name+"----"+ Sozlesme, Pozisyon+Miktar);
}
if (Islem =="SATIS")
{
Sistem.PozisyonKontrolGuncelle(Sistem.Name+"----"+ Sozlesme, Pozisyon-Miktar);
}
Sistem.EmirSembol =Sozlesme;
Sistem.EmirIslem = Islem;
Sistem.EmirMiktari = Miktar ;
Sistem.EmirFiyati ="Aktif" ;
Sistem.EmirSuresi ="GUN" ;
Sistem.EmirTipi ="KPY";
Sistem.EmirFiyatTipi ="PYS" ;
Sistem.EmirGonder();
}
--
tek satirli viop robot kodu,, normal robot koduna adapte edilebiliyor mu, yani alis satis sarti tek satirlidan gelsin istiyorum, (sistem alim satim sartlarini normal robot kodunda yazmakla ugrasmak istemiyorum) ancak robotun ne kadar aldigini sattigini ben kodlamak istiyorum. ya da buna benzer bir ornegi olan var mi.
Factor:=Input("Factor",1.00,10.00,3.00);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,10);
Bu metastock formülünü ideale uyarlayamadım...
yardımcı olabilir misniz?
hisselerin temettü tarihlerini tutarlarını bölünmeleri falan sistemsel alabileceğimiz bi fonksiyon varmıdır bildiğiniz
Temettü tarihleri benim içinde sorun valla. Bölünmeleri hissenin içinde görebiliyoruzda, temettü tarihleri matriksdeki gibi niye gözükmüyor. Matriksde açıklanan temettü tarihleri gözüküyor.
arkadaşlar 2-3 adım ileri ,1 adım geri gitme olayımda. Bugünde kafamı duvarlara vurmaya başlıyorum yine.
aşağıdaki formülde hatam ne. Volume verilerinde son 3 barın en az 2 şer kat katlandığı yerleri göstermek istiyorum. Matriksde 1 satırda ne kadarda kolay yazıyorum. 1 saattir uğraşıyorum. Tam mantığı anlıyorum dediğim yerde niye yine sorunlar yaşıyorum. Vol'ude countlu hale getirdim olmuyor. Şayet satırında parantez düzenlemeleride yaptımki birçoğu gereksizdi yine olmuyor. Şayet satırında i degerlerinin -1 , -2 tanımlamalarınıda yaptım olmuyor . olmuyor.
var V = Sistem.GrafikVerileri ;
var C = Sistem.GrafikFiyatOku(V , "Kapanis") ;
var O = Sistem.GrafikFiyatOku(V , "Acilis") ;
var Vol = Sistem.Volume() ;
var vol1 = Sistem.Liste() ;
var vol2 = Sistem.Liste() ;
var Vol3 = Sistem.Liste() ;
var BarSayisi = V.Count ;
var Teyit = Sistem.Liste(0) ;
var Stop = Sistem.Liste(0) ;
for (int i = 3 ; i < BarSayisi; i++)
{
Vol1[i] = Vol[i-1] ; // son volume degeri (1. bar )
Vol2[i] = Vol[i-2] ; // 2. bar ( sondan geriye doğru )
Vol3[i] = Vol[i-3] ; // 3. bar
Teyit[i] = Teyit[i-1] ;
Stop[i] = Stop[i-1] ;
if ( Vol1[i] > ( Vol2[i] * 2 )) && vol2[i] > ( Vol3[i] * 2 ))
{
Teyit[i] = C[i] ;
Stop[i] = O[i] ;
}
}
Sistem.Cizgiler[0].Deger = Teyit ;
Sistem.Cizgiler[1].Deger = Stop ;
Hata mesajlarıda 1 değil üstelik
1,5 katı olarak yaptım 1,5f leri 2 yapabilirsin
http://badgs.webege.com/20170425202225.png
PHP Code:
var Vol = Sistem.GrafikFiyatOku(V , "Lot") ;
//var Vol = Sistem.Volume() ; //yok böyle bir tanım..
/*
var Vol1 = Sistem.Liste(0) ;
var Vol2 = Sistem.Liste(0) ;
var Vol3 = Sistem.Liste(0) ;
*/
{
/*
Vol1[i] = Vol[i-1] ; // son volume degeri (1. bar )
Vol2[i] = Vol[i-2] ; // 2. bar ( sondan geriye doğru )
Vol3[i] = Vol[i-3] ; // 3. bar
*/
Teyit[i] = Teyit[i-1] ;
Stop[i] = Stop[i-1] ;
if ( Vol[i-1] > (Vol[i-2] * 1.5f) && Vol[i-2] > (Vol[i-3] * 1.5f) )
{
Teyit[i] = C[i] ;
Stop[i] = O[i] ;
}
}
Sistem.Cizgiler[2].Deger = Vol ;
Senin yukarıda verdiğin formülde /* ........*/ araları çıkardığımda da yine pcnin tüm gün verdiği hata mesajları verdi. inan bana senin düzelttiğin tarzda bile denemiştim bugün. Sebebide keşfettim. İndikatöre adı şu şekilde vermem "3_Hacim_katlanmasi". Senin formülü "Hacim_Katlanmasi" diye kaydedince hoooooop hiçbir hata yok. Allahım sana geliyorum. Bugün kaç saat kaç farklı şekilde bu formülü denedim. sebebi bumuydu yaniii. Offf offfffffffffffffffff. Bu çıldırma süreçleri daha ne kadar sürüyor. :) Tekrar teşekkür bear bull.
Sende çalışan bu formül
var Vol = Sistem.GrafikFiyatOku(V , "Lot") ;
{
Teyit[i] = Teyit[i-1] ;
Stop[i] = Stop[i-1] ;
if ( Vol[i-1] > (Vol[i-2] * 1.5f) && Vol[i-2] > (Vol[i-3] * 1.5f) )
{
Teyit[i] = C[i] ;
Stop[i] = O[i] ;
}
}
Sistem.Cizgiler[2].Deger = Vol ;
Bende bu hataları veriyor. adı doğru koymazsam.
c:\Users\murat\AppData\Local\Temp\2sf25sby.0.cs(12 ,14) : error CS1001: Tanımlayıcı bekleniyor
c:\Users\murat\AppData\Local\Temp\2sf25sby.0.cs(12 ,14) : error CS1513: } bekleniyor
c:\Users\murat\AppData\Local\Temp\2sf25sby.0.cs(14 ,8) : error CS1518: class, delegate, enum, interface veya struct bekleniyor
c:\Users\murat\AppData\Local\Temp\2sf25sby.0.cs(28 ,10) : error CS1518: class, delegate, enum, interface veya struct bekleniyor
c:\Users\murat\AppData\Local\Temp\2sf25sby.0.cs(28 ,19) : error CS1003: Sözdizimi hatası, ']' bekleniyor
c:\Users\murat\AppData\Local\Temp\2sf25sby.0.cs(29 ,9) : error CS1518: class, delegate, enum, interface veya struct bekleniyor
c:\Users\murat\AppData\Local\Temp\2sf25sby.0.cs(29 ,17) : error CS1003: Sözdizimi hatası, ']' bekleniyor
c:\Users\murat\AppData\Local\Temp\2sf25sby.0.cs(31 ,11) : error CS1003: Sözdizimi hatası, ']' bekleniyor
c:\Users\murat\AppData\Local\Temp\2sf25sby.0.cs(31 ,23) : error CS1003: Sözdizimi hatası, ']' bekleniyor
c:\Users\murat\AppData\Local\Temp\2sf25sby.0.cs(31 ,44) : error CS1003: Sözdizimi hatası, ']' bekleniyor
c:\Users\murat\AppData\Local\Temp\2sf25sby.0.cs(31 ,57) : error CS1003: Sözdizimi hatası, ']' bekleniyor
c:\Users\murat\AppData\Local\Temp\2sf25sby.0.cs(33 ,10) : error CS1518: class, delegate, enum, interface veya struct bekleniyor
c:\Users\murat\AppData\Local\Temp\2sf25sby.0.cs(33 ,17) : error CS1518: class, delegate, enum, interface veya struct bekleniyor
c:\Users\murat\AppData\Local\Temp\2sf25sby.0.cs(34 ,9) : error CS1518: class, delegate, enum, interface veya struct bekleniyor
c:\Users\murat\AppData\Local\Temp\2sf25sby.0.cs(34 ,16) : error CS1518: class, delegate, enum, interface veya struct bekleniyor
c:\Users\murat\AppData\Local\Temp\2sf25sby.0.cs(36 ,1) : error CS1022: Tür veya ad alanı tanımı ya da dosya sonu bekleniyor
c:\Users\murat\AppData\Local\Temp\2sf25sby.0.cs(37 ,1) : error CS0116: Ad alanı, alanlar veya yöntemler gibi üyeleri doğrudan içeremez
c:\Users\murat\AppData\Local\Temp\2sf25sby.0.cs(37 ,17) : error CS1001: Tanımlayıcı bekleniyor
c:\Users\murat\AppData\Local\Temp\2sf25sby.0.cs(38 ,17) : error CS1001: Tanımlayıcı bekleniyor
c:\Users\murat\AppData\Local\Temp\2sf25sby.0.cs(39 ,17) : error CS1001: Tanımlayıcı bekleniyor
c:\Users\murat\AppData\Local\Temp\2sf25sby.0.cs(41 ,1) : error CS1022: Tür veya ad alanı tanımı ya da dosya sonu bekleniyor