Sayesinde topluyoruz devam tahtacı
Printable View
Sayesinde topluyoruz devam tahtacı
Böyle anlarda acele etmemek önemli borsada fırsatlar bitmez
Kap güme gitti
"MSCI'ya girmek istemiyoruz" diye bir KAP falan mı gönderseler :). Biz kendi halimizde iyiydik... Bu arada bilenler bilir hisse fiyatıyla pek ilgilenmem. O yüzden yine üretim ile ilgili bir yorum yapayım. Seneye çok büyük bir ihtimal Antalya'nın üretim maliyeti ithal kömür santralleri ile aynı olacak, ya da çok az altı veya yukarısı. O yüzden bu seneki PTF lerin devam etmesi beklenebilir 2022'de de(kuraklık ne olur bilinmez, varsın yağış olsun da 100mn az kazanalım:)). Yani uzun yıllar sonra Antalya'dan hatırı sayılır bir FAVÖK bekleyebiliriz seneye.(tahmini 250-300mn TL, önceden 100-150 arası oluyordu). Bu da en azından TR ayağında da güzel bir tablo ortaya çıkarabilir. Ek olarak doğalgaz santralleri ülke için çook kritik duruma gelmiş durumda. O yüzden de öyle santrali aldım gidiyorum, benim lisansı iptal et diyemeyiz bence. Ama bu seneden kıyıda köşede kalmış diğer firmaların 150-200MW lık atıl santrallerini alabilir şirket . Tabi alıp almadığını da biz bilemeyeceğiz, çünkü kap atmayacak ve zorunda da değil.
Problemleri tek tek aşıyoruz çok şükür.
Kur problemi kalmadı, alacak problemi son 5 çeyrek yok, faizi bayağı azalttık(faizler artmasına rağmen), doğalgazın diğer yakıt türlerine göre negatif etkilendiği dönemleri atlattık. Ve en en önemlisi yeni gelenlerin şirkete kazandırdığı güven duygusu ve Cemil Beyin işlerle bizzat ilgilenip(ki CEO zaten) çook geniş bir vizyon kazandırması. Zira Cüneyt Bey bayağı sarsmıştı bu duyguları.
Muamma olarak önümüzde; kömür santralimizin görece düşük favök üretmesi, sözleşme süreleri var(Gana) ve yenilenebilir enerji yatırımları nasıl bir hızda ilerleyecek? Zira ben şahsım adına agresif yatırım kararları bekliyorum bu alanda. Ama bilançoyu bozmadan. O yüzden özbekistan yatırımının bitiş zamanı önemli. Böyle 10MW'lık haberlerin bizim bilançoya katkısı 0.01% falan :).
YTD.
Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
MSCI yeni alınan hisselerde karanlıkta en az bizi alabildiler. İlerleyen günlerde devamı gelebilir.
Yarın son gün değil mi
Varmıdır bugün genel kurula gidecek çok istememe rahmen katılamıyorum sağlık problemleri sebebi ile kim bilir ne kadar güzel kulisler dönecektir. Katılan arkadaşlardan olumlu olumsuz güzel bilgileri bizlerle paylaşırlar ise seviniriz.