Ek 18971
London we have a problem
Printable View
Ek 18971
London we have a problem
mudiz not'a vurdu çekti.
Ek 18973
Zebani bu Moodys ve Fitch
Gecenin 2 sinde topikte 50 kişi hayır olsun.
Sahuru dolarla mı yapmaya karar verdiniz.
Benjaminli ekmek yapsalar ne güzel olurdu.
Benjamin yer benjamin çıkartırdık.:oleyo:
Bunlar hep İngiliz oyunu.İngilizler Kanada yerlilerini Amerikada olduğu gibi savaş ve katliamlarla yok etmek yerine,onların iyice kuzeye donmuş kutup topraklarına doğru göç etmesine izin vermişler.Yıllar sonra bir bakmışlar o topraklar altın ve petrol dolu ve yerliler kendi vatandaşı statüsünde.Kendi ülkelerinde kendi vatandaşlarını bu çağda katletmek gibi bir seçeneği uygulamak kötü bir seçim.Bunun üzerine o bölgede yaşayan yerlileri sistematik olarak uyuşturucu bağımlısı yapmışlar.Amerika'da ateş suyu ile denedikleri taktik uyuşturucu ile yapıldığında daha etkili olmuş ve bir üretim yapamayan yerliler uyuşturucu parası için topraklarını satıp yeraltı zenginliklerinin olduğu toprakları terketmişler.
Biz de bu taktiğe kurban gidip ekonomik uyuşturucuların etkisi altına girmişiz.Elbette bu İngiliz oyunu diye dış güçler sorumlu denemez,gidip de bağımlı olacağını bile bile,kendi eliyle uyuşturucuya başlayan birisi ne kadar masum bir kurban olabilir.Önce ufak miktar kullanımlarla gelen krizler,dozajın artmasıyla şiddetleniyor.Sıkıntılı bir tedavi süreci yerine,satıcıya gidip yeniden kullanıldığında bir süre güzel kafayla yaşıyor,sonra yine satıcının kapısına gidiyor.Ya satıcının istediği şartları yerine getirmek zorunda kalıyor ya da bir gün aşırı dozdan mort.
Bence risk belli,politikacıların yapacakları belli,seçenekler belli
Bu dolar olayını 2000 Yılında borsa zirvesine benzetmeye başladım.. :)
O zamanlar elinde poşet ile para dolu insanlar gelip ben hisse alacağım der para dolu poşedi masaya bırakırdı... Herkez in ağzında borsa vardı...
Şimdide herkezin ağzında Benjamin... Alan alana :) altın realize edilip dolar alınır anlarımda 2 cent ten hisse satıp dolar alanlar ve TL yi dolara çevirenler in sonunu merak ediyorum
cumartesi71 gece gece
diyorsun ki çare amatem de :drunk: