Teşekkürler.....eft ücreti ne kadar?
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Bugün ykb den 444 lu numaradan aradılar mevduatınız varsa getirin diye ..oran 0- 50.000 arası 16.75 dedi 50 üstü 17.25 yanı oran bildirmek için değil ilk defa arandım ykb den ona dikkat çekmek istedim ..dönüş günümü sordular isterseniz plan prog.yapalim dediler nazikce reddettim ..
Odea banka bonosu çıkartıyormuş 6.7 ağustos talep toplama 98 gün ..19.91 mevduat karşılığı ...
genelde sonda söylenir. ben baştan söyleyeyim.. kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir, şahsi üfürmemdir..
hayırlı olsun sn bahri. darısı diğer, ağırlıkla ya da %100 tl de olanlara.
bir buçuk yıl önce MT min emin misiniz dediği zaman bir artı %10.. yedi ay önce finansçı yakın arkadaşlarımın aksi öngörülerine rağmen, 'yuh buralardan alınır mı' denilen rakamlardan bir %10 daha dolara geçmiştim.. sonuç malum..
necmettin batırel gibi oldu pardon :)
ha türkiye burası, sürprizler cenneti.. ancak şu andaki tabloya bakınca yakın gelecekte dolar aleyhine bir sürpriz çok da olası değil malesef ağırlık tl de olanlar açısından. birkaç puan daha artırırlar belki faizi yakın zamanda ama bu da doları ne kadar süre tutar o da meçhul.
not: al-satçı değil.. birikiminin alım gücünü korumaya çalışan sıradan insan.
Belki bir adım daha ötesi. Merkez para bastıkça ve para arzını genişlettikçe genişlettiği orandan daha fazla bir oranda TL değer kaybediyor yani sonuç olarak asimetrik bir biçimde para arzı merkezin aleyhine bir mızrak gibi batmaya başlıyor. Merkez gevşedikçe mızrak merkeze daha sert batıyor.
Benim durumum farklı. Evet gelirimin tamamı döviz veya dövize endeksli. Ancak tasarruflarımın tamamını TL'de değerlendiriyorum. Döviz mevduatı benim için çok manalı değil zira buna muadil olarak firma stoğunda dövize endeksli emtialar var ve bunların yıllık salt ticari getirileri DTH faizinin 2 katından fazla. Ayrıca bu ürünleri ve diğer teknik malzemeleri stokta tutmak zorundayım. Zira şimdiye kadar hayatta elde ettiğim tüm geliri bana firmam sağladı. Onu koruyup kollama ve gelecek için kuvvetlendirme görevim var. Evet eğer firmadaki tüm döviz bazlı emtia stoğumu ve arge yatırımımı ve TL mevduatımı döviz mevduata dönseydim burada verdiğim indikatöre göre cebimde 2.5mTL daha fazla para olacaktı. Ama şunu da unutmamak lazım ki şu an neye sahipsem bu firma ve üretimden satışları sayesinde kazandım ve önümüzdeki 30-40 yıl da aynı şekilde kat ve kat kazanacağıma inanıyorum. O nedenle bu kayıp diğer kazançlarımın yanında açıkçası bana çok koymuyor. Döviz bazlı emtiaları ve nakte çevrilebilecek stoğu da mahsup edersek 1.1.2013'ten bugüne TL mevduatta kaldığım kısım için 1.5mTL kadar bir likidite zararım oluşmuş olabilir. Ama 5 sene öncesine gitsem yine aynı kararı verirdim.