Aylık dolar bazlı grafik de 0,04 dolar cent desteği,tarihi dip görünüyor 1,44 tl yapıyor....
Oralara illa gelecek de diyemeyiz,asla gelmez de diyemeyiz...
saygılar/Başarılar.....
Printable View
Aylık dolar bazlı grafik de 0,04 dolar cent desteği,tarihi dip görünüyor 1,44 tl yapıyor....
Oralara illa gelecek de diyemeyiz,asla gelmez de diyemeyiz...
saygılar/Başarılar.....
Bedelli sürecinden çıktığımız için 1.75 in bir hükmü kalmadı. Bu seviyeden alım yapmak bana cazip gelmiyor artık. Tamam, eğer GS Şampi olursa hisse 2 nin üzerine atar herhalde ama FENER şampiyon olursa hisse 1.50 nin de altına iner gibi geliyor bana. Böyle bir riski göze alamam.
Benim için ideal senaryo FENER in Şampi olmadı ve GSRAY ın alım için cazip seviyeye gelmesidir. GS nin şampiyonluğu bir borsacı olarak benim işime gelmiyor çünkü elimde GSRAY yok. Bu yılı GS nin pas geçip cazip seviyeden alım fırsatı vermesi, akabinde de 2025-2026 yılındaki şampiyonluğun satın alınması benim için en ideal senaryodur.
Benim kritik olarak nitelediğim 2 ayrı PD var, bedelli ertesinde isek ve kasa dolmuşsa 200 milyon doları baz alırım. Kasa boş ise 150 milyon doları. Şu anda daha yeni bedelliden çıktık ve kasa dolu, o zaman 200 milyon doları baz alacağım. Şampi olamazsa buraya kadar iner diye varsayımda bulunuyorum. Buna %3 tolerans uygulayıp benim için cazip alım seviyesini hesaplayacağım:
(200x0.97x36.5) : 5400) = 1.31 TL
1.30-1.31 kademesine geldiğinde alıcıyım.
Dediğim gibi 2025 te Şampi olunaması durumunda geçerli bu varsayım. Bu yıl Şampi olursa zaten tam tersi olur ve hisse 2 nin üzerine çıkar. Peki, bu yıl şampiyonluğu pas geçerse benim alım seviyesi olarak belirlediğim 1.30-1.31 e iner mi? Bunu ben bilemem, müneccim değilim. Buraya gelmesi için şu anki seviyeden %25 lik bir düşüş gerekiyor ve bu marj öyle aşırı bir marj değil. Sadece yukarıdaki senaryonun gerçekleşmesi durumunda alıcıyım, alım kademem de 1.30-1.31 dir. Aksi durumlarda ilgilenmiyorum.
Eğer bu sene GS Şampi olursa bana alım fırsatı vermez. Öyle olursa FENERi alım cihetine giderim. FENER için alıma uygun olarak belirlediğim PD 250 milyon dolardır. %3 tolerans ile bunun tekabül ettiği seviye:
(250x36.5x0.97) : 250 = 35 TL
Bu yıl GS nin Şampi olması durumunda FENER için belirlediğim alım seviyem budur.