Bizde diğer ülkeler gibi önlemler alıyoruz kapalı alanların kapanmaları Bazı yasaklar hizmetlerde durma uçuş kısıtlamaları sınır kapamaları vs. Bunlar tek eksiğimiz ohal sokağa çıkma yasağı ve vaka ve ölüm sayılarının gerçekleri yansıtmaması
Şöyle düşünelim ben işçiyim bugün çalışıyorum yarın patron işler azaldı diye ücretsiz izin dese yada sokağa çıkma yasağı denilse ben ne yapacağım markete gitsem makarna un alabilirim ama kredi kartımın ödeme günü geldiğinde ne ile ödeyeceğim.
Yada ben esnafın kiram var faturam borçların var bana dedilerki kapat arkadaş riskli durum eyvallah peki ben yiyeceğim kiramı nasıl ödeyeceğim vs.
Bu işçi ve esnaf için sıkıntı gelelim kodamanlara bizde para çok lakin fabrika durdu borsada hissemiz çakıldı Yusuf ensemizde nefes alıp veriyor ne yapacağız kapat marketi para var al doktorda yanına al ilaçlarda vs.
İyide kaç zengin var ülkede
Kısacası aşı bulunsa bile onun bir süreci var yani fırsatlar bile artık geçici olacak çok düştü buradan alınır demek bile belki bizi kurtarmayacak
Demem o ki bizleri çok ama çok zorlu bir süreç bekliyor 2020 kıyamet yılı olacak tabiri caizse