İnşallah döviz sabit kalırsa daha çok döviz alıp biriktirenilirsun.zira birikim ile yurtdisi arbitraji yapican.burda kazanıp yurtdışında ev yaşam eğitim satinalmasi gibi....ytd
Printable View
İnşallah döviz sabit kalırsa daha çok döviz alıp biriktirenilirsun.zira birikim ile yurtdisi arbitraji yapican.burda kazanıp yurtdışında ev yaşam eğitim satinalmasi gibi....ytd
teşekkürler böyle bir veri takibi için.
Pozsuz mevsim devam ediyor. 2023 Mayıs sonundan bu yana gürül gürül akan faiz çeşmesinden testi doldurmaya devam. Pandemide yapılan servetleri hedge etmek adına, masadakileri fonlamak adına böyle olmak zorundaydı, oldu da. Yok, ben kaşınıyorum, adrenalin istiyorum diyenler de sadece dev ebattaki güzide firmalarda mal taşıyor, trade ediyor, aynı şekilde biz de. Mal taşımak için, taşıdığın firmanın sadece güzide olması yetmiyor, temel kuralımız olan; "vaktinin gelmesi, görünmez bir garantörünün olması, kalın portföylerin kümelenmesi" şartlarını da sağlamış olması gerekiyor.
Özetle, herkes bir kapıda çorbayı kaynatmakla meşgul. İleriye doğru baktığımızda ilk hedef noktamız 2025 Güz başları. Dikkat ederseniz hedef fiyat yok, hedef endeks rakamı yok, sadece valör var.
2024 güz başında aldığımız Aselsan adeta manevi evladımız gibi oldu:). Dedim ya ortada sır, gizem, verilecek tavsiye yok. Tek gaye pandemide kazanılanları faiz çeşmesinin suyu ile sulamak ve bunu yaparken de, belli kriterleri sağlayan göz önündeki güzide firmalarla devam etmek. Aselsan iyi firma, İş Bankası iyi firma, Çimsa iyi firma, Galata Wind iyi firma, Enerjisa iyi firma, tabii ki şimdilik, tabii ki bizim açımızdan, ve tabii ki yukarıda saydığım diğer kriterleri sağlıyorlarsa.
Yukarıda da belirttiğim gibi; gizemli bir şey yok, vaaavv denilecek bi durum (hiç) yok. Amaç; kazanılanları ziyan etmemek.
Fiyatlama sorunsuz hatta kusursuz, etkinlik hala zayıf, ki bu da normal çünkü pandemi sürecinde yirmi yılda ancak denk gelinebilecek bir hype yaşadık.
Herkese sağlıklı, mutlu, kazançlı günler dilerim.
Esen kalın
Kar-al yaptığımız Aselsan'da, tamamı kadarı ile trade ediyor + mal tutuyoruz, bozulana kadar bu tavrımız devam edecek. Taşımaya, kalın mal ile trade etmeye, üzerinde gezinmeye değer tabela (bizce hala) yok. Geliş şekline göre (belki) dört dolar civarlarında Kchol tepkisi olabilir mi? diye bakınıyoruz.
Şubat veya Mart ayında düşüğü görüp, Ağustos ortalarına kadar tepki ile durumu idare eder ve akabinde 2008 benzeri bir eğrilme olursa bize fazlası ile uyar. Tabi bunlar birer tahmin, hatta tahmin ötesinde beklenti. Beklentimizi, olmasını istediğimiz yol haritamızı ifade ediyoruz ama diğer taraftan da görerek atış yapmaya özen gösteriyoruz.
İkinci bir emre kadar faizde beklemeye, bahsettiğim tabelalarda gezinmeye, defansif tavrı sürdürmeye devam.
Fiyatlama sorunsuz, etkinlik zayıf.
Esen kalın.
Emtiasızlık, dövizsizlik ve bankasızlığımız (belki isctr) devam ediyor. Oyun planımızı "Şubat ayında en düşüğü görürüze" göre yapmıştık, bunun üzerine devam ediyoruz. Büyüklerden Asels,Tcell devam eder, Kchol, Sise tepkiye kalkar, zamanı gelen orta ölçekliler kıpırdar şeklinde beklentimiz vardı, bu minvalde ilerliyoruz. Spotta iyi olan mı diyelim yoksa değişen mi diyelim, yeni olan tek şey; hacmi artırmalarının, kalın tahtalarla oynaşmalarının bize iri hacimlerle oynama imkanını vermesi oldu.
Esen kalın.
Emtia yok, usd yok, boşlukları faizle dolduruyoruz. Spotta; asels, kchol, krdmd, sise ve adını saymaya gerek olmayan bir kaç butik firma ile devam. Asels ile yılı kurtardık gibi bir durum oluştu, kchol sise ve krdmd beklentimiz ile örtüşür şekilde davranmaya devam ediyor. Tabelaların kalınlaşmasından memnunuz, Asels in sürücüsü (her kim ise) mükemmel iş yapıyor, tahtayı alınabilir olmaktan uzaklaştırdı, bir nevi sadece rakamdan ibaret hale getirdi, bakabilen ancak açık için zorlayabiliyor bu da sürücünün işini kolaylaştırıyor.
Özetle; oluşan tablodan memnunuz, gizli saklı, gizemli bir durum yok her şey ortada.
Esen kalın.