-
Adet olduğu üzere 2. çeyrek bilançosu öncesi tahminlerimi de yazayım , bilanço açıklanınca karşılaştırırız.
2. çeyrek ciro 6.7 milyar TL
Brüt kar 360 milyon TL
EFK 215 milyon TL
Net Kar 70 milyon TL
6 aylık kümüle sonuçlar
Ciro 12 milyar TL
Brüt Kar 665 milyon TL
EFK 382 milyon TL
Net kar 132 milyon TL
İnşaallah bunlardan daha iyi gelir. Açıkcası ben şirketin VDMK ihraç edeceği için 2. çeyrek sonuçlarının daha da iyi gelebileceğini düşünüyorum. Çünkü yakın bir zamanda daha düşük faiz ile borçlanmak istiyorsanız bilançonuzun daha sağlam ve karlılığınızın yüksek olması lazım. En azından göreceli olarak geçmiş bilançolara göre daha karlı ve sağlam bir bilançonuz olması lazım.
Bu yüzden 2. çeyrek sonuçları beklentimin de üstünde iyi gelebilir. İnşaallah öyle olur. Kötü bir net kar maalesef bizi yine 20 liranın altına götürür. Kötü net kardan kastım çeyreklik olarak 30 milyondan az bir net kar. 50-60 milyon civarında bir net kar çok fazla pozitif yansımaz. 70 milyon ve üstü ise çok olumlu yansır hisse fiyatına.
-
Çok sağolun Emirhan Bey Üstadım.
O zaman sadece paynetten min.30 gelsin inşallah diyelim.
Üstünü de diğer alanlardan tamamlayıp totalde min 70 olsun ve roket gitmeye devam etsin ve güncel pd/dd 3 olsun inşallah.
Sektördeki diğer şirketlere göre sırıtmaz bu oran.
-
Şu an 2.16 olan pd/dd bilançodan önce 3 olur inşallah demek istedim.
-
Emirhan hocam varolasın ilaç gibisin..
-
Hadi aslanım öyle gidip gidip gelme geri,topla gücünü ve tek vuruşta nakaut yap dirençlerini.
-
Hadi bende yol verdim bugün sana yancıyım bugün karışmıyorum oyuna 😁
-
-
İndeksi yerimizde sabit kalarak geçtik gene.
Bu da bir başarı.