dünya bizi izlemeye alıp duruyor
Printable View
dünya bizi izlemeye alıp duruyor
Konut kredisi faizleri indi, ticari kredi faizleri sıçradı
Bankalar konut kredisi faizlerinde indirime giderken, ticari kredi faizleri yeniden 9 yılın zirvesine çıktı.
http://www.businessht.com.tr/piyasal...izleri-sicradi
Dış mihraklar şimdi yandı bittiler işte!!.. betona verilen ucuz krediyle beton coşup bizi besleyecek!! sanayi mi? altta kalanın canı çıksın!!:vk:
bu kredi derecelendirme kuruluşları da bizim notumuzu çok düşük gösteriyorlar. boşuna mı bir sürü imam hatip mezunu veriyoruz? imamlarımız okudukları duaları yurt dışına ihraç edip ülkeye döviz kazandıracaklar, acayip cari fazla vereceğiz. derecelendirme kuruluşları bu konuyu atlamışlar, yoksa AAA+++ not vermeleri lazımdı...
Bu ülkede büyük kurumlara bağlı çalışıyorsanız, onlara hammadde, malzeme, parça vs üretiyorsanız, yeni dönemde geçerli fiyatı belirlemek sizden mali bilançolarınızı ister...:)
Geçmiş dönemde ne kadar kar ettiğinize bakar.
Ona göre ölmeyecek, onmayacak kadar bir fiyat belirler.
Beğenmezseniz siz bilirsiniz.
Vazgeçilmez değilseniz (bu piyasada hemen her şeyin alternatifi vardır) sizden vazgeçer.
Bu arada hemen her konuda dünya da küçük.
Bu ülkede bir ürünün bir madenin üretiminde ağırlıklı bir firma iseniz fiyatı siz belirleyebilirsiniz. Ama Çindeki, Güney Amerika'daki rakibinizi de unutmadan.
Ha o rakipleriniz de sizin fiyatınızı, sizi tercih edecek Türk müşterileri için kullanır.
Yani bu piyasa, öyle döküm işçisine, ABD işçisinin aldığı saat başı ücreti vererek üretim yapıp mal satacak bir piyasa değildir.
Hemen hiç bir konuda yalnız değilsiniz.
Zaten bir iş çok ballı oldu mu hemen rakipleriniz kendiliğinden oluşur.
Yeni ve taklit edilemez, hemen yatırım yapılıp rakip olunamaz yeni ürünler bulmanız gerekmekte.
O da bizim, bu coğrafyanın işi değil.
Mandıra filozofu haklı sistem yanlış.Habire insanları performans ve ciro artışına zorluyor,büyüyeceksin illa diyor.E büyüme her yıl kar artışı nasıl olacak.Birinin hakkını gaspedeceksin ,adam 10 a çalışırken 8 e çalışacak,millet 10 a satıyorsa sen 8 e satacaksın falan.E herkes inovasyon falan yapamaz ki, pek çok sektörde millet anca karnını doyuruyor,batmamaya çalışıyor,işi anca döndürüyor.İnovasyon büyük paranın büyük şirketlerin işi ,onlar da herkesi şeetme peşinde.Herkes köle olsun sistem azınlığın eline geçsin,kapitalizmin özü bu.Dünyanın her yeri de buna gidiyor zaten.Köleleşmiş mutsuz milyarlarca insan.Üstelik öyle bir beyin yıkama yapıyorlar ki hep ulan ben kazmayım, kabiliyetsizim, beceremedim ,yapamadım duygusu yaşatıyorlar.
Haklı,lakin rakip olduğumuz ülkeler ve üretebildiğimiz ürünler belli ,teknolojik ürün,yaratıcılık,yazılım gibi konularda kindar nesil hiç bir şey üretemiyor dahası tahta kılıçla ekrana saldırıyor öte yandan enerji-petrol maliyeti çok yüksek,vergiler çok yüksek ,yaratıcılık sıfır , iyi eğitilmiş ,çağa ayak uydurmuş azınlıkda kalan gençlerimiz yurt dışına kaçıyor (benim üstün zekalı oğlum var,ona uygun eğitim veren okul yok,özel bir okulda çok yüksek maliyetlere okutuyorum,bu sene 7.sınıf seneye 8.sınıfda türkiyede üstün zekalılara için tek olan tevitöl okuluna geçiş sınavı hayalleri kurarken o okulda ani bir kararla sıradanlaşma kararı aldı mesela, çocuğuma yurtdışı olanakları araştırıyorum) ,uzun lafın kısası maliyetler yüksek,ileri teknoloji yüksek karlı ürün üretimi yok dolayısı ile herkes razı gelecek bu maaşlara nasıl olsa hacı hoca takımı halkın cennetini garantiye alıyor zaten üç günlük dünyada ne gerek var bunlara nasıl olsa sonsuz cennet bekliyor...