ya hocam millet can derdinde sen pangır peşindesin.
vallahi telef olacan.kendine dikkat et
Printable View
Tersine ben can değil canlarımın peşindeyim. Azeri Gürcü kapısı sadece kargoya açık. Bende sadece Ereğli’de 25 çalışan var, İstanbul 22, Antalya 60, Azeri’de 80. İşde bu canların hayata tutunması İçin çıkış noktası benim. O belge gelecek mal alacağım üretip göndereceğim az az hayat devam edecek, Şahan dostum. Adamlar o belgeye evden bile onay verebilir ama amaç devletin yanında olmak değil, ben bu adamları besleyen sistemi ayakta tutarak devletin yanındayım devletin memuru maskeyi takmış evde eşine uzak dur yaklaşma diyor.
O eskidenmiş dostum. Yeni sistemde devlette kimse insiyatif almıyor.iş en yukarıdakinin haberi olmadan yürümüyor.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zor zamanlar gercekten.
İthalat ve ihracat sistemini ekonomi Bakanlığı e devlet üzerinden yürüyemiyor. 1996 yılında ilk belgemi almıştım. 25 yıldır sistemi iyi bilirim, devleti Malasef çalışanları vuruyor. Devletin çıkardığı kolaylıkları çalışanlar yüzünden göremiyoruz. Bilgisayar elinde sen evdesin her şey senin istediğin gibi uzman incelemiş daire başkanı yada bölüm müdürü sadece e onay verecek. Hani mühür bile istemiyor sistem. Bu çok basit bir şey ya biraz zoru varsa ticaretle uğraşan diğer insanlarımız ne yapacak.
Abi 94-01-08 krizlerini görmeyen yaşamayan çok insan var. Yada unuttular. Abd de bir fon yada benzer şey dün temerrüt yemiş deniyor, Azeri’de manat verip dolar bulamıyorlar, bende her şey dolar, risk sıfır. Tam iş yapacağız devlet kapalı. Üstelik sacın ucuzlayacağını biliyordum, şimdi 100 dolar düşüğe sac aldım, kdv ödemeyeceğim ama devlet bir belgeye gelip onay vermiyor. Hayat devam etmek zorunda.