Daha önce yazdım, yıllık GSMH'si 30 trilyon dolar olan ABD, ekonomisinin yıllık GSMH sinin yarısı yani yılda 15 trilyon dolar "menkulleştirme" kökenlidir.
Printable View
Daha önce yazdım, yıllık GSMH'si 30 trilyon dolar olan ABD, ekonomisinin yıllık GSMH sinin yarısı yani yılda 15 trilyon dolar "menkulleştirme" kökenlidir.
Adamlara hayran olmamak elde değil. Osuruk coin çıkarmışlar ve acayip rağbet görmüş, piyasa değeri kısa sürede 3 milyar dolara çıkmış. Gerçi oradan düşmeye başlayıp soluğu 580 milyon dolarda almış. İşin özü şu: Piyasada kerizler asla tükenmiyor.
"There's a sucker born every minute" atasözü 19. yüzyılın meşhur atasözü idi ama artık bunu "There's a sucker born every second" olarak değiştirmek gerekiyor.
Sizden çok şey öğreniyorum Sn.TRENDHOUND.
Yazdıklarınız finansal bilgeliklerle dolu.
Eksik olmayın ve bol kazançlar dilerim.
Birileri kağıttan parayı korkusuzca basıp önceleri bankalara son aşamada ise pandemi bahanesiyle eve kapattıkları tüm insanlara, hesapsızca dağıtırsa başkaları da sınırlı emisyon, block chain teknolojisi gibi gerekçelerle coinleri alabilir. En detaylı hisse senedi analizlerinin aslında işlevsiz olduğunu, birileri istemedikten sonra kağıtların gitmeyeceğine inananlar için de coinler uygun adres gibi gözükebilir. İçsel değer yaratmak yerine daha iştahlı alıcıların gelmesini beklemek de yeni bir şey değil. Değerli katkılarınız için teşekkürler.
Bakan Bayraktar, Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı'ndan bu sabah saat 07.07 itibariyle petrol akışının yeniden başladığını bildirdi
TH son zamanlarda TR de 1,5-2 yıldır peydah olan yeni operasyon şekillerini ivedilikle öğrenmelisin sana lazım olur.
Adam 5 liraya malı topluyor sonra proje diyor mal oluyor 100 lira. Emin ol orada malının 1/20 sini aldıracak adamı rahatça buluyor. Ne oldu elde kalan 19/20 malın maliyeti sıfır. ARada git gellerde kazandıkları da cabası. Sonra bu mal 200 e gitse mesela ondan sonra gelene geçene verse ne olur. Eskiden buna yakın şeyleri mecnur yapardı yemin ediyorum mezarından kalkıp gelse o bile ufak dilini yutar.
Ha bunları sakın masa sandalye şirketlerde ancak yaparlar falan da deme .Örnek 2 liraya EKGYO gelene geçene aldırdılar mesela sonra pandemi mart 2020 fiyat 1,1. geçen ay 20 leri gördü mü gördü.....
O yüzden bu topiclerde bazı yazılar oluyor artık onlara gülüp geçmeyi öğrendim. Ben bu işi niye yapıyorum para kazanmak için diğer konuların hepsi gereksiz vakit kaybı. Yaptığın iş her ne olursa olsun hakkını vermek lazım bu hayatta.
18. ve 19. yüzyıllarda dünyada moda olan borsada adam kazıklama metotları 21. yüzyıl Türkiye'sinde uygulanıyor. Bu metotların başında senin bahsettiğin pumping & dumping (pompala ve boşalt) metodu geliyor. Burası cahil, borsa kültürü ve bilgisi olmayan, gözünü kolay yoldan para kazanma hırsı bürümüş açgözlü bilinçsizlerin at koşturduğu bir ülke. Cebi boşaltılmaya müsait kitle çok büyük, öte yandan bu iş için uygulanacak metotlar çok basit. Koskoca Profesörlerle alim adamları telefonda savcı komiser ayağına kandırıp kolaylıkla banka hesaplarını boşaltabiliyorsun. Eşi benzeri olmayan bir potansiyel var burada.