crash oldu
Printable View
crash oldu
3.47 kırıldı. Geriye 3.41 kaldı. Sonraki durak 3.30.
Yüksek TL faizin cazibesi ile CARRY TRADE sayesinde TRY değerleniyor, hem dolar hem euro hem gramaltın TRY ye karşı değer kaybediyor. Sadece USDTRY değer kaybetmiyor EURTRY de değer kaybediyor, GAUTRY de değer kaybediyor.
Bu işin can acıtan kısmı Eylül de başlar.
Bunca baskıya karşın eğer DTH karda çözülme olmazsa ve döviz ucuzladı diye daha da DTH miktarı artarsa, durum eskisinden daha kötü olur. Bu TL fsizler de kesmez artık.
Daha önce bu "bayramda dolar düşer" algısı konusunda şu yazılmıştı; "uzun süreli tatillerde yabacı yatırımcı elindeki doları TL ye çevirir ve bu sürede parasına faiz işletir tatil bitişinde zaten kuru kontrol eden kendi olduğu için en kötü kendi sattığı fiyattan hatta mümkünse daha düşükten tekrar dolara çevirir" yazmıştı ne kadar doğru bilmiyorum ama bana iç talepten dolayı halk dolar bozuyordan daha makul gelmişti :)
Vatandaş doları ucuzdan bozdursun ki .. Kurbanlık pahalıya gelsin:))) ahanda bir bayram kazığı... Bu bayram doları kurbanlık ettiler vesselam.
Vatandaş kredi çekip kurbanlık aldıysa yüksek faiz , ucuzdan dolar bozdurduysa ... İki taraflı kurban kazığı... :)))
Doların düşmesinin bayram ile alakası yoktur... Tamamıyla çakalların dansıdır . Kesinlikle ve kesinlikle Türkiye'den ucuz dolar ile kaçma planıdır... Memlekete atılacak kazık çok büyüktür..kaçtıktan Bir müddet sonra 4 tl. ve üzeri dolarlarını bozdurup yine gelirler ... Hele şimdilik bir kaçabilsinler.. Çakalların Tüm planı bunun üzerine kurulu... Yabancı affetmez .. Çakar ve gider.. Sonra yine gelir., bu döngü sürer gider...
Bizim yanlışımız ise Zaman'lama hatası.. Biraz daha sabır gösterseydik doları çok ucuza yakalayacakmışız.. Üzüntümüz budur o kadar.
Bugün birilerine kulak misafiri oldum. Dolar yıl sonu 20 TL olacakmış dedi. Halk böyle saçma hedeflerle kandırılıyor ve dolar bozması engelleniyor. 2001 sonrası tarzında bir dolarizasyon yaşandı 2016-2017de ve artık dolar uzun süre hiç yükselmeyecek. En fazla 3.70 - 75 gibi bir tepki gelebilir ama bu dolarizasyon o tepkiyi bile zora soktu, tepkisiz 3 altına giderse hiç şaşırmam.
Bu topicte aylardir dolar eziyorum.
O denen ihtimal de var malesef.
Tr de yarin ne olcagi belli olmaz.
20 degil tabi de 2018 sonu 6-7 ler sasirtmax beni.
Insanlarin dolarin neden arttigini ogrenmeleri iyi oldu.
Ekonomist bozuntulari fed de fed 10 yillik diye insanlari yanlis bilgilendirdiler.
Tr icinde sikinti olmazsa dolar artmaz.
6 ay sonra ne olcagi bile belli degil.
Zemin hala cok kaygan
Ama globalde dolar bitti diyebiliriz
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...05ff51112f.jpg
Allahını seven üstüme toprak atsın