-
AgeSA 2023 yılında yüzde 63 büyüdü
12/02/2024 06:21:30
Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider kuruluşlarından AgeSA, 2023 yılsonu finansal sonuçlarını açıkladı. BES’te 137 milyar TL fon büyüklüğüne ulaşan AgeSA, özel sektör şirketleri arasında liderliğini korurken, bir önceki yıla göre yüzde 88 büyüdü.
Şirket'ten yapılan açıklamaya göre, hayat ve ferdi kaza üretiminde 7,5 milyar TL prim üretimine ulaşan şirket, bir önceki yıla göre yüzde 101'lik büyüme kaydetti ve bu alanda da özel sektör şirketleri arasında liderliğini pekiştirdi. Yasal Finansal Raporlama Standartları’na (SFRS) göre, şirketin 2023 yılsonu net dönem kârı ise 1,425 milyon TL olarak gerçekleşti ve bir önceki yıla göre yüzde 63 büyüme kaydetti
AgeSA BES fonları 5 yılda yüzde 640 getiri kazandırdı
2023 yılında yaşanan tüm bu sorunlara rağmen sektörün ve AgeSA’nın yılı büyümeyle kapattığına dikkat çeken AgeSA Genel Müdürü Fırat Kuruca, “Tek bir platform üzerinden birçok yatırım aracına ulaşma imkanı veren BES, güvenli ve kazançlı bir yatırım aracı olduğunu katılımcısına kanıtladı.
Örnek vermek gerekirse, son 5 senelik getirilere baktığımızda AgeSA BES fonlarının yüzde 640'lık bir getirisi oldu. Bu dönemde enflasyon oranı ise yüzde 370. Yani AgeSA BES fonları, 5 sene içinde enflasyon üzerinde yüzde 270’lik bir reel getiri kazandırdı.
AgeSA olarak güçlü fon yönetimi ve fark yaratan hizmetlerimizle müşterilerimizin sistemden elde ettiği faydayı daha da artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Özel sektör şirketleri arasında BES fon büyüklüğüne göre liderliğimizi yıllardır korumamız bu yaklaşımımızın bir kanıtıdır. Serbest hayat sigortası alanında ise farklı riskleri kapsayan, esnek ve yenilikçi ürünlerimizle pazardaki konumumuzu güçlendiriyoruz. Yeni birikimli hayat sigortası ürünümüz Hayata Yatırım Sigortası'nın ilk yılında prim üretiminde %30 pazar payına ulaştık. 2024 yılında da müşterilerimizin “iyi ki” demeleri için en iyi çözümleri ve hizmetleri sunarak lider konumumuzu ve büyümemizi sürdüreceğiz.” dedi.
“Müşteriye değer yaratacak yeni iş odaklı projeleri hayata geçirmeye odaklanacağız”
AgeSA’nın 2024 yılında BES’te yeni müşteri kazanımına odaklanacağını ve fon çeşitliliğini artıracağını söyleyen Kuruca, şöyle devam etti: “Fon çeşitliliğimizi ve performansımızı artırmaya, fon danışmanlığı hizmetlerimizi yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Bunun yanı sıra müşterilerimize değer yaratacak yeni iş odaklı projeleri hayata geçirmeye ve sektörümüzde sürdürülebilirlik uygulamalarını artırmaya odaklanacağız. Türkiye’de sigorta bilincinin artmasına ve sektörün gelişimine öncülük ederken kadrolarımızı genişleterek istihdama da katkıda bulunmayı sürdüreceğiz. Sektörün en büyük direkt satış kadrosuna sahibiz. Bu kanalı büyütmeyi, ekibimize yeni çalışma arkadaşları ekleyerek yüz yüze hizmetimizi daha da yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz.”
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Mavi, CDP Global A listesine çift A notuyla girebilen ilk ve tek Türk hazır giyim şirketi oldu
12/02/2024 06:22:00
Mavi, dünyanın en büyük çevre raporlama platformu CDP’nin (Carbon Disclosure Project) İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programlarının her birinden A notu alarak, CDP Global A listesine girebilen ilk ve tek Türk hazır giyim şirketi oldu.
Şirket'ten yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz sene ilk kez İklim Değişikliği raporlamasıyla global iklim liderleri arasına girmeye hak kazanan Mavi, bu yıl Su Güvenliği Programı’ndaki skorunu da A’ya taşıyarak başarısını sürdürdü. Mavi’nin Ormansızlaşma skoru ise sektör ortalamasının üzerinde B olarak gerçekleşti.
İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak amacıyla iş dünyasının işleyişini değiştirmeyi hedefleyen CDP’ye raporlama yapan dünya çapındaki toplam 21 bin şirketten yalnızca %2’si Global A listelerine girebildi.
Kurumsal şeffaflık ve iklim değişikliği performansında liderler arasında
Konuyla ilgili açıklama yapan Mavi CEO’su Cüneyt Yavuz, “İnsan, Çevre, Toplum ve Denim’i odağına alan All Blue yaklaşımımızla sürdürülebilirliği şirket kültürüne, vizyonumuza, iş yapış şekillerine, ürünlere ve büyüme hedeflerimize entegre etmek için önemli yol aldık. Karbon salımı ve çevresel etkilerimizi en aza indirme yönündeki çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Son dört yıldır çevresel verilerini şeffaf biçimde açıklayan Mavi’nin, CDP’den çift A skoru alarak global A listelerine girmesi bize mutluluk ve gurur vermenin yanı sıra, bu konudaki çalışmalarımızın dünyanın en büyük çevresel raporlama kurumu tarafından onanması anlamına da geliyor. Paris İklim Anlaşması’yla uyumlu şekilde belirlediğimiz emisyon azaltım hedeflerimiz, 2022 sonunda Science Based Targets initiative tarafından onaylandı. Bu sayede Türkiye’de bugüne kadar bilime dayalı iklim hedefleri onaylanan tek hazır giyim markası olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sürdürülebilirlik komitemizdeki 60 kişi, her gün Çevre, Sürdürülebilir Ürün ve Ar&ge, Tedarik Zinciri, Çalışanlar, Müşteri ve Dijitalleşme, Kurumsal Yönetim Risk gibi başlıklarda daha sürdürülebilir bir Mavi için çalışıyor. All Blue koleksiyonunu her yıl inovatif ürünlerle büyütüyoruz. Sürdürülebilir ve yeniden hayat bulan malzemelerle yarattığımız bu koleksiyon, global denim modasında sürdürülebilir çözümleri benimseyen, en yenilikçi ve yaratıcı markaların ödüllendirildiği “The Rivet Awards” tarafından beş kez “En Sürdürülebilir Koleksiyon” ödülüne layık görüldü. BIST Sürdürülebilirlik endeksinde yer alan bir marka olarak, sürdürülebilirlik konusunda üstlendiğimiz öncü rolün uluslararası arenada da karşılık bulması en önemli motivasyon kaynaklarımızdan biri” dedi.
CDP CEO’su Sherry Madera ise, “CDP'nin A Listesinde yer alan tüm şirketleri ve 2023'te çevresel şeffaflık yolculuklarına başlayan veya bu yolculuğunu hızlandıran şirketleri tebrik ediyoruz. Verilerini açıklayan şirketin sayısında geçen yıla göre yaşanan %24'lük artış büyük bir ivmeye işaret ediyor; bu alkışlanmalı. Şirketler, net sıfıra ve doğayla barışık bir geleceğe ulaşma konusunda oynadıkları kritik roldeki ciddiyetlerini ancak açıkladıkları verilerin ardındaki hazırlıklar ve çalışmalarla gösterebilirler. A Listesinde yer almak bir puanın ötesine işaret ediyor. Şirketlerin, doğaya etkileri konusunda holistik bir perspektif edinmelerini sağlayarak, geçiş planları için temel oluşturan ve en önemlisi hayallerini takip edebilmelerine imkan veren kaliteli ve eksiksiz verilere sahip olduklarını gösteriyor. Eylem On Yılı’nda giderek ilerlerken, CDP de çevre alanında liderliği temsil eden unsurlar için çıtayı her seferinde daha da yükseltiyor. Bu da CDP A Listesindeki şirketlerin çalışmalarının tamamlanmaksızın, durmadan süreceğini bize söylüyor. Tüm şirketlerin taahhütlerini daha anlamlı ve etkili eylemlere dönüştürerek daha da ileri taşımalarını görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
SASA, dev sanayi tesisini 9 bin kişiyle üretime hazırlıyor
12/02/2024 06:22:30
Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, yatırımı devam eden yıllık 1 milyon 750 bin ton PTA tesisinin yılın altıncı ayında faaliyete geçeceğini belirterek, “Günde 9 bin insan gece gündüz montajı hızlı şekilde tamamlamaya çalışıyor." dedi.
https://www.ekonomim.com/sirketler/s...-haberi-729093
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Pasifik Teknoloji payları 13 Şubat'ta işlem görmeye başlayacak
12/02/2024 06:23:00
Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri AŞ, 13 Şubat'ta Ana Pazar'da işlem görmeye başlayacak.
Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Şirket'in sermayesini temsil eden 134 milyon TL nominal değerli payları Kotasyon Yönergesi'nin 8'inci maddesi çerçevesinde kota alındı.
Halka arz edilen 27 milyon TL nominal değerli Şirket payları 13/02/2024 tarihinden itibaren Ana Pazar'da 35,00 TL/pay baz fiyat, "PATEK.E" kodu ve sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacak.
İlgili sırada maksimum emir değeri 1.000.000 TL olarak belirlendi.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Arsan Tekstil, iştiraki Akedaş Elektrik Dağıtım'un kullanacağı krediye payı oranında kefalet verecek
12/02/2024 06:23:30
Arsan Tekstil, iştiraki Akedaş Elektrik Dağıtım'un kullanacağı krediye payı oranında kefalet verecek.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 09.02.2024 tarih ve 2024/04 sayılı kararı;
Şirketimizin % 27,50 oranında iştiraki olan Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin kullanacağı 100.000.000 TL (Yüzmilyon TL) tutarındaki banka kredisine söz konusu şirketteki payımız oranında kefalet verilmesine,
Oy birliği ile karar verilmiştir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Koza Altın, İpek Doğal Enerji paylarında alım satım yapılması için ayrılan fonun 350 milyon TL'ye yükseltilmesine karar verdi
12/02/2024 06:24:00
Koza Altın İşletmeleri AŞ, İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim A.Ş. paylarında alım satım yapılması için ayrılan 150.000.000 TL fonun 200.000.000 TL artırılarak, 350.000.000 Türk Lirası'na yükseltilmesine karar verdi.
"Şirketimiz Yönetim Kurulu,
Dolaylı İştiraki olduğumuz, Borsa İstanbul'da (BİST) işlem gören İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim A.Ş. paylarında alım satım yapılması için ayrılan 150.000.000 TL fonun 200.000.000 TL artırılarak, 350.000.000 Türk Lirası'na yükseltilmesine,
Pay alım satım işlemlerinin gerçekleştirilmesi hususunda, Yönetim Kurulu Üyesi (CEO) Mahmut Çelik ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Karademir'in yetkilendirilmesine,
Yıldız Pazar'da gerçekleştirilecek olan pay alım satım işlemleri ile ilgili olarak, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) gerekli özel durum açıklamalarının yapılmasına ve Genel Kurul yetkisine sahip olan TMSF Fon Kurulu'nun bilgisine sunulmasına,
Oy birliği ile karar verilmiştir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Etiler Gıda, ihracat sözleşmesinin süresini mutabakat ile 6 ay uzattı
12/02/2024 06:24:30
Etiler Gıda, ihracat sözleşmesinin süresini mutabakat ile 6 ay uzattı.
"Şirketimiz tarafından 05.06.2023 tarihinde Kap özel durum açıklaması ile ihracat sözleşmesi imzalandığı duyurulmuştur. Ülkemizde yaşanmış olan deprem sonrası gerek sözleşme içeriğindeki kalitede mal temini zorluğu, gerekse lojistik sıkıntılar gibi mücbir sebepler nedeniyle sekiz aylık sözleşme süresinde, sözleşme büyüklüğünün yaklaşık %30'u oranında teslimat gerçekleşmiştir. Sözleşmenin ''mücbir sebepler varlığı halinde sözleşme süresi 6 ay uzatılacaktır'' maddesi kapsamında sözleşme tarafları arasında mutabakata varılarak sözleşme süresi 6 ay uzatılmıştır. "
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
BNTAS.E payları 11 Mart seans sonuna kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek
12/02/2024 06:25:00
Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BNTAS.E payları 12/02/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 11/03/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BNTAS.E payları 12/02/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 11/03/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter