https://www.express.co.uk/news/world...interest-rates
Printable View
hem Üretim ekonomisine geçmemiz lazım diyoruz sonra asgari ücret 3000 5000 olsun diyoruz ?? müteşebbis nasıl cesaret edecek bu maliyetlerle ?? Önce fabrikayı oturtup kar ettikten sonra ücret artışı olması gerekmez mi
Aşkları ücreti bilmem ama üretim için ilk şart dolaylı vergilerin ortadan kaldırılmasıdır. Yoksa üretim mi yapacağız gülerim ben buna.
İlk şart ÖTV vb dolaylı vergiler kalkacak, yoksa bı sokum üretemezsin. Maliyet kol gibi girer, üstüne nakliyeci var. Babayı uretirsin. Üreten satmaya götürmesini.
Daha sonra müsrif yapıdan vazgeçilecek, yoksa düşen gelirle öperler adamı. 2 milyonluk köprüyü 20e yapmayacaksın. Vesaire vesaire de kim takar beni ve bu tarz düşünceleri.
Hisse konusunda kesinlikle ytd. Kendi kararınızı kendiniz verin. Kendi paranızı kendiniz harcayıp mutlu olun.
Ülkemizde, sadece lojistik yakınlık artı asgari ücret ve genelde işçi ücretinin düşüklüğü temelinde yabancı sermaye tercihi olduğunu unutmayalım.
Asgari ücreti Kılıçdaroğlu'nun seçim vaadi seviyesine çıkarın. Bu ülkeden gitmeyi değerlendirecek bir çok şirket vardır.
Bu bizim gerçeğimiz.
Bunu tutup da politik, sosyal vs argüman konusu yapmak ayrı bir konu.
Asgari ücreti yükseltince, maliyetlerin kabul etmeyeceği bir çok şirkette işçi işini yitirebilir.
Bunu da düşünmeli sorumlu politikacı.
Ki bu tür kuş bizde yok.