https://f633227bac0e03fdb842-47ec727...ti%C5%9Fim.pdf
Printable View
Fiyatlar piyasa koşullarında gerçekleşiyor deyip geçiştirecekler. KY kimsenin umurunda değil.Ben hiç farklı bir açıklama yapan görmedim. Son 2-3 yıllık ortalamalarında. Buradan satanlar son yükselişte satmamış olanlar bizim gibi dövünenler, bir umudu kalmayan ya da dayanamayanlar. Orta vadede çok bir şey beklememek lazım. Stabil dursun yeter çok abarttı...Ytd
, 2,2 milyar dolarlık Türkiye boya pazarının büyük oyuncularından biri. Bu yıl ciroda 1 milyar TL’yi aşacak olan şirket, Rusya pazarında büyümeyi hedefliyor. DYO Genel Müdürü Serdar Oran, “Beş yılda Rusya pazarındaki ciromuzu 5 kat artıracağız†diyor.
ARAM EKİN DURAN*
eduran@ekonomist.com.tr
Türkiye boya sektörü, 20’ye yakın büyük ölçekli ve gelişmiş üretim teknolojisine sahip şirket ve yaklaşık 600 KOBİ ile dünya boya sektöründen yaklaşık yüzde 2 pay alıyor. Bu yıl 65’inci yılını kutlayan Yaşar Holding bünyesindeki DYO ise Türkiye boya sektöründe ilklere imza atan bir şirket.
Tüm boya alt sektörlerinde üretim yapan, toplamda bin 200’den fazla ürün üreten ve bin 100 kişiye istihdam sağlayan DYO’nun yüzde 25’lik hissesi de Borsa İstanbul’da işlem görüyor. Yeni dönem hedeflerini Ekonomist’e anlatan DYO Genel Müdürü Serdar Oran, 2018’de ciroda 1 milyar TL sınırını geçmeye hazırlandıklarını vurguluyor. Oran, yakın gelecekte özellikle Rusya pazarında büyümeyi hedeflediklerini söylüyor.
Dyo boya kadar olamadınız
Katılıyorum. Yeni GM atadılar şirkette. En azından bu arkadaş iyi-kötü bir durum değerlendirmesi yapsa çok mu zor. Ara dönemde şu kadar zarar var ama yılsonu beklentimiz şu, sektör şu, konjonktür şu, yok. İlla bekleyeceğiz bilançoda başımıza ne gelecek diye...1 hafta 10 gün toto oynar gibi alım-satımlar olacak.Halka açık şirketlerin belirli dönemlerde hissedarlarına bir özet sunum yapması zorunlu olmalı. Bilanço’da zaten hiç bir yorum yok en azından bunu yapmalılar...Ytd
Bu arada bu kağıtta bir destek var mı? Teknik işler mi? Yoksa saldım çayıra Mevlam kayıra modeli mi bu da[emoji846]
Ben ce dyo yu örnek verme ´lakin 7.80 den 3.67 ye düşmüş.Gerçi 1.54 den 7.80 çıkmıştı.
Bankalar gitti biz bekliyoruz.Daha önce demiştim ya bu a capital e dikkat edin şuan 3500 lotu kaldı ve tahtanın anasını belledi.Tabii tacirlerde destek verdi.Ben haftaya deutsche ve citi nin alıma geçeceğini düşünüyorum.Ama hisse çıkar çıkmaz o ayrı mesele.Umarım çıkar.SAYGILAR SEVGİLER