Kim artniyetli olarak başkalarının hakkına göz dikiyorsa eğer Allah onların belasını versin.
Daha da birşey demem.
Printable View
Kim artniyetli olarak başkalarının hakkına göz dikiyorsa eğer Allah onların belasını versin.
Daha da birşey demem.
Devre kesmeeydi hatırımız kalırdı.Endeks gelmiş 7500 lere biz hala endeksin 2000 lerde olmamız gereken fiyatlarda debelenip duruyoruz.Emirhan beyinde dediği gibi şirket normal şartlarda gelecek vaad ediyor.Ancak tahtası bir easy cep kadar etmiyor.Adamlar ne yaptılar ne ettiler hisse fiyatlamasında gerçeklerle bağdaşmayacak hale getirdiler.Arenna bilgisayar 13 yıl önce 86 milyon usd ye alınmış Birgstar 26 milyon usd en kötü şartlarda 1.12 usd etmesi lazım ama 80 centi aşamıyoruz.Yinede sabır sonuna kadar sabır.
Kendi adıma biriktirmeye devam.İstedikleri kadar ayak oyunu yapsınlar.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Aynen gerek yok hocam vardır bi bildigi biz sessizce 3dolar (YTD.) hedefimize odaklanıp getirmesini bekleyelim zaten elde avucta ne var ki onun lotlarının yanında :) bize de bi sakal atar biz ümitliiyiz işini bozmicaz söz satmayız sen hele bi yürüt :).
Net Dönem Karı veya Zararı
112.932.062
Bilançonun çok detayına girmeden bilançonun gayet güzel geldiğini söyleyebilirim.
Özellikle Brüt kar marjı ve EFK marjındaki artış devam ediyor. Finansal gider her zaman ki gibi net karı törpülemiş ama zaten bu beklenen birşey idi. Ama buna rağmen daha ilk 6 ayda geçen senenin tamamının net karını geçtik. Bu sene sonu net kar 250 milyon liranın üstüne çıkacak gibi.
Bu net kar ile Hisse başı kar 2,5 lira olur , bu fiyatla F/K 8,5'lara düşer. Bu da borsa genelinin çok altında.
Öz sermaye 1.2 milyarın üstüne çıktı. PD/DD şu anda 1,72 gibi hem sektörün hem de borsa genelinin çok altında.
EFK bu hızla sene sonunda 1,2 milyarı bulabilir hatta üstüne de çıkabilir. Bu rakamla FD / FAVÖK 1,75 gibi çok komik bir oranda.
Bu rasyolarla bu hisse buralarda durmaz normalde ama yarın nasıl bir tepki verecek piyasa göreceğiz. Ben pozitif tepki geleceğini düşünüyorum.
Ama geçen de yazmıştım , iyi bilanço bizi sadece sınırlı bir şekilde yükseltir. Belki 25 lira belki biraz daha yukarısı. Ama asıl patlama şu borcumuza köklü bir çözüm bulunca olacak. Onun da çaresi ya Paynetin satılması , ya Paynete ortak alınması yada VDMK yada şirket tahvili gibi bir finansal enstrüman. Şirket de bunun için çalışıyor bakalım nereye varacak bu çalışmanın sonu.
Özet ile ben bilançoyu beğendim. Bir çok açıdan pozitif bir bilanço. Tek sorun her zaman ki gibi yüksek finansal gider. Onun da çaresi belli.