Evet akbankta var 3 ay sureyle emıtler duruyor sanırım
Hayırlısı..
Printable View
Sn hisar burda( hepimiz çıkarımıza ve yatırımımıza uygun konuşuruz gerçekleri görmek istemeyiz) cümlesi var ona takıldım ben.Bence mantık hatası var.Misal ben buraya aklımdakileri yazıyorum ki çok bilgili arkadaşlar var yanılıyorsam bana desinler ki yok sn hakem o iş öyle değil sen bu altın sevdasından vazgeç misal:))))))))) Benim gerçeğim şu anda altın,yanlışsa aman yol yakınken birileri beni uyarsın yol yakınken yatırımımı değiştireyim.Ben o cümleye istinaden cevap verdim.Yoksa delimiyim ben burda dediğiniz gibi hem zaman hem para kaybedeyim,haksızmıyım.Buraya emlakçı da faizci de dolarcı da altıncı da yazacak,neye neden para yatırıyor yazacak,sonra herkes kendi aklına göre yatırım yapacak.
FITCH: Türk bankalarının döviz likidite riski yükseldi.
Yakarsa dünyayı likidite yakar.
İç piyasadaki döviz likiditesinin kuruduğu ve hatta eksiye geçmeye başladığının en büyük teyidi bence tcmb'nin ısrarla sürdürdüğü Döviz karşılığı depo TL depo takas ihaleleridir.
Cambaz ip üstünde oynuyor.
https://www.youtube.com/watch?v=hLQXBK_MyEQ&t=56
Tcmb piyasanın 150 milyar TL kadar likidite açığını %24 faiz talep ederek haftalık kapatıyor.
Sonra dönüyor kendi verdiği parayı tekrar %24 faiz ödeyerek geri alıp karşılığında döviz rezervlerinden piyasaya %2 faiz ile döviz veriyor. Yine 1 haftalığına.
Peki eksiye düşen piyasa likiditesi bu verilen dövizi de emdiğinde ne olacak?
Bu verilen borç olarak gözüktüğü için büyük ihtimalle *muhasebesel olarak* halen brüt döviz rezervlerinin içinde gözüküyor. Ama aslında değil.
Brüt rezerv zaten az , onun belirli kısmı da piyasada ve bu dövizi geri isteme şansın var mı?
Bence kısa vadede yok.
O zaman tcmb'nin gerçekteki brüt döviz rezervi sizce ne kadardır?
FİTCH yeni farkına varmış.!!
Burada aylar öncesinden yazdık.!!
Bankaların içi boşalmış durumda.!!
Bodrum’da saklıyorlar cesetleri yani batık kredileri.!!
Şirketlerin durumu çok daha vahim.!!!
Krizin adı: döviz krizi.!!
Artık sonbahara girdik.!!
Enerji faturası iyice artacak.!!
Merkez bankası rezervleri yetmez.!!
Yabancı aile şirketi gibi yönetilen ülkeye para getirmeZ.!!
CRASH Tüm HIZIYLA otobanda.!!!