Akıl tutulması bu işte. Jöle demekki beyin hücrelerini öldürüyor. İngiliz Mehmet'e soruldu MB'nın altınları fiziken UK'de mi diye hayır diyemedi. Sen önce kendi MB altınını yurda getir.
Printable View
TCMB bir hata daha yapıp kuru kaçırsın biraz daha da görüşelim o zaman.
Özel sektör firmaları şu videodaki japon gibi saldırmazsa etrafa .....
https://www.youtube.com/watch?v=gIiU9EdQQDM
Mb nin erdem başçı ile başlayan ve piyasayı anlamakta n ve doğru mesajları doğru zamanda vermekten uzak, karmakarışık ve sadelikten uzak politikalarını düşündüğümüzde, dediğiniz gibi tercih bile olsa, bu tercihlerin uygulanması noktasında ciddi hatalar yapıldığı aşikar. Sonuçta politikacı işin tekniğinden anlamaz sonuca bakar..
bakın tekrar yazıyorum; mevcut konjonktürde bu faiz ve kur seviyesi kesinlikle hakkettiğimizin çok üzerindedir. Yüzde 15 faiz bugün dünyanın neresinde var? aynı şekilde kura bakarsanız bu fahiş faize rağmen kur tarafında da globalde ren çok dayak yiyen biziz..
Bu seviyeler mb nin beceriksizliğinin işbilmezliğinin sonucudur..
ilk cizen benim burada 4.20/30 arasi kulp yapacak diyen..4.0924 alti kapanislarda 4.05 e gider, test eder altinda kapanis yaparsa 4.006 ya gider..ama 4.44 e su an gitmez, gidemez trend donduruyor adam, ogrenirsiniz 3 aya..ytd
-ekstra bi cilginlik olmazsa-
teknik veri vermeyecektim lakin paso ufuruk dolu oldugu icin millet durduk yere yanmasin..
Tamam herkes haklı..:)
ben doalrda hiç bir dönüş hız kesme yavaşlama görmüyorum dün trupun zırvalarına bi uçtu sonra rahatladı dün trup twit atmadan öncede aynen bugünki rakamlarda hatta az aşağıda olabilir. twitten aldıklarını geri verdi hafta ya başlarken 4.03 civarındaydı şimdi 4.09 dünki ekstra harekete o twitt neden oldu. biz aynı keskin çizgide duruyoruz ekonomimiz en berbat haliyle yerinde duruyor. en ufak bir panikte trumpın twiti hafif kalır
benim eşşeğim kancıkcıda geldi tamam oldu
%15 faizin en az 3 puanı son 2 senedir maliye politikasındaki aşırı gevşeklik. Bunun tcmb ile doğrudan bir ilgisi var mı?
240 milyar TL KGF ile kredi pompalandı. Zaten Türkiye'de aktif 400-500 bin firma var her birine ortalama 500.000TL verilmiş.
Zorunlu karşılıkların %14 olduğunu var sayarsak bu para 2-3 kez para çarpanı ile dahi dönse geniş para arzını nasıl arttıracağını bir düşünün. Tcmb buna nasıl müdahale etsin. Hatta tcmb'nin zayıfta olsa uyguladığı sıkılaşma etkisini tamamen iptal etmiş bir ters politikadan bahsediyoruz.
Geldiğimiz nokta sadece tcmb'nin yaptığı hataların bedeli değil.
Bence 2016 sonuna kadar %70 tcmb'nin , %30 hükümet politikalarının
2017 başından itibaren ise %30 tcmb'nin , %70 tamamen genişlemeci maliye politikalarının eseri şu anki sonuç.