Tabi canim, aciklamistiniz bunu daha once. Siz ayni fikirdesiniz demedim zaten. Acayip bir sacmalik bence. Ama dediginiz gibi, allah bilir ne dusunuyorlar, her tarafimiz sacmalik artik.
Printable View
Tabi canim, aciklamistiniz bunu daha once. Siz ayni fikirdesiniz demedim zaten. Acayip bir sacmalik bence. Ama dediginiz gibi, allah bilir ne dusunuyorlar, her tarafimiz sacmalik artik.
Amerikaya karşı kışkırtanlar çok olacaktır bu dönemde. Umarım ülkemizin ihtiyacı olan denge siyasetini iyi uygulayan görüşler baskın gelir de işler daha da karışmaz. Kavga etsen dövemeyeceğin birisine karşı efelenmek gibi bir durumdayız. Sabır taşı çatlarsa ağız burun dağıtır; vakur ama hırpalanmış halde buluruz kendimizi. (Kim bilir belki o zaman papazı en başında hiç yargılamayıp, persona non grata statüsüne alıp gönderseydik keşke bile diyecek hale geliriz) Umarım böyle olmaz.
Bu iktidarın bu yönünü hiç sevmiyorum. Adım atarken iki adım sonrasında neler yaşanabileceğini ve bunun karşısında ne yapacaklarını hiç düşünmeden hareket ediyorlarmış gibi geliyor.
Beyler butun bunlarin Silver Lining'i AMERIKA ILE HALKBANK UZERINDEKI TUM CEZA VS ISLERIN KALDIRILMASINI IKI TARAFIN DA ONAYLADIGI ORTAYA CIKIYOR.. Bence bu cok cok onemli bir gelisme... Olan biten de su: Reis NATO toplantisi sirasinda Israilin tutukladigi Turk bayanin salinmasiyla ilgili Trumptan ricada bulunuyor, ama onu sal ben de Papaz Brunson'u salayim demiyor. Trump da Netenyahuyu ariyor Turk bayan saliniyor. Bu kez Papaz ev hapsine alininca yani serbest kalmayinca Trump Reisi ariyor ya niye birakmadin Papazi diyor ben seninkini biraktirdim. Reis de biz oyle konusmadik ki diyor. Trump atar yapiyor ve o gun yardimcisi Pence'e yaptirim konsumasini (hem de evanjelistlerin doldurdugu tam yerinde bir ortamda ve ara secimler oncesi) yaptirtyor. Gerisini biliyorsunuz..
Bakanlara uygulanan yaptirimlar ise sembolik yani ic politikaya yonelik. Bakanlarin Dolar transferleri disinda hicbir pratik etkisi yok... O yuzden bu is eninde sonunda sulh yoluyla cozulecegi icin eger gercekten SMART MONEY diye birsey varsa bu dakkadan sonar sapik hibi HALKB toplamaya baslamasi lazim...
@Ayransiz
Bloomberg'in yazisi oyle degil ama.
Her halikarda dedigin gibi banka icin ugrasiliyor. Ama herhangi bir sonuca ulasilmasi ABD ile iliskilerin duzelmesine bagli. Yani orda "lenient" "hefty", vs de gosteriyor ki ABD de bunu kullaniyor. TREND de "en ust duzeyden cozumu icin ugrasiliyordur, Temmuzda bitirilir" yaziyordu hep. Her ne kadar fiyatta cuvallasa da, bu ongoruleri cok dogru.
Dostum Bloombergin haberini Benjamin Harvey yapti.. O herif dusuk profilli bir muhabir ama kulagi cok delik (hatta asiri delik) o yuzden atlatma haberler yapabiliyor ama olayin tumune vakif degil.. Sana tavsiyem tam bir Turkiye Dusmani orrrrrman cocugu olan FDD denen neocon yuvasinin baskan yardimcisi eski OFAC ci Jonathan Schanzer i takip etmen.. O OC bile is tamamdir Halkbank malkbank hepsi genis bir waiver olacakti ama RTE berbat etti diyor (tabi bizce de isi Pence berbat etti) Ama her halukarda bu isin konusuldugunu hatta cozuldugunu son anda ise su Israilde tutuklanan kadinin durumu uzerinden bir yanlis anlamanin buralara kadar isi kopurttugunu goruyoruz..
Reis Selam, Sen Irascible sin sanirim eskilerden. Bu Jonathan Schanzer i nereden takip ediyorsun ? kaynak paylasabilir misin ? Sanki bu isi konustuklarina gore. Eski noktasina geri donup oradan devam edebilirler gibime geliyor.
Ama USA Turkiyeye herseyi dayatmaya calisiyor. S-400, Rusya ile yakinlasma, IRANA ambargo koy, vesaire.
Papaz bahane gibi geliyor bana.