-
Adamlar hissedarları öyle avuçlarının içine almış ki artık bedellileri arka arkaya patlatıyorlar, 3-3.5 TL spot fiyatlı hisse için yüzleri hiç kızarmadan 8 TL rüçhan bedeli talep edebiliyorlar. TSPOR GSRAY BJKAS ayni yoldan yürüdü şimdi FENER var sırada. Sizin gibi kendini yatırımcı sanan hissedarlardan Allah razı olsun.
-
FENER kayıtlı sermaye tavanını 1.25 milyar TL ye çıkardı 1 ay kadar önce. Tahminimce onlar da %400 bedelliye gidip sermayeyi 250 milyon TL den 1.25 milyar TL ye çıkarırlar. FENER sulanma etkisine maruz kalmamış tek sportif. Oldukça üstün bir profesyonel anlayışla yönetiliyor. Sulanma etkisi olmasın diye rüçhan bedelleri hep 1 TL nin çok üstünde belirleniyor. Olası yeni bir bedellide rüçhan bedelini ben olsam 5 TL olarak belirlerdim. Böylece şirkete 5 milyar TL para girerdi yeni bedelliden. Bu rakam sportiflerin son bedellileri ile orantılı bir rakamdır. Mesela BJKAS ın son bedellisi onaylanırsa 9.6 milyar TL para gelecek. Bu durumda %400@5TL lik bir bedelli FENER için uygun gözüküyor ki eldeki her hisse için 4x5=20 TL rüçhan bedeli ödenecek demektir (sadece şahsi bir öngörüdür).
-
Bir kaç ay önce BJKAS sermaye tavanını 1.2 den 6 milyar TL ye çıkardığında %400 bedelli geliyor demiştim, nitekim de geldi. Rüçhan 1 TL olur diyordum bunun 2 katı oldu. Şimdi FENER için de ayni beklenti içindeyim, %400 gibi bir bedelli ihtimali yüksek.
-
Bu arada GSRAY bir kaç gün önce mevcut Kayıtlı Sermaye Tavanını 5.4 milyar TL den 27 milyar TL ye çıkardı. Şampi olacaksınız ve kamyon dolusu para gelecek, bu gelişmeyi şimdiden dikkate alıyor adamlar. Yeni sermaye tavanı siz yatırımcılar için hayırlı olur inşallah. 😊
-
5 rakamı çok revaçta, tüm sportifler artık 5 ile çalışıyor. 5 demek %400 bedelli demektir. BJKAS bir önceki bedellide sermayeyi 240 milyondan bunun 5 katına 1.2 milyara çıkardı ve %400 bedelliyi patlattı. Son bedelli başvurusunda da sermayeyi 1.2 milyardan bunun 5 katına 6 milyar TL ye çıkartıp yine %400 bedelli patlattı hem de rüçhan fiyatını 2 TL olarak belirleyerek. GSRAY sermayeyi 1.08 milyardan bunun 5 katı olan 5.4 milyar TL ye çıkartıp %400 bedelli açıklamıştı. Şimdi de sermayeyi 5.4 milyardan bunun 5 katı olan 27 milyar TL ye çıkardı. FENER de kayıtlı sermayesini 250 milyondan bunun 5 katı olan 1.25 milyar TL ye çıkardı. 5 ve %400 bedelli, yeni moda bu oldu artık. Bu rakamlara dikkat.
-
Yatırımcılar kardan pay almak için hisse senedi alır, temel kural budur dedim yukarıda. Bu kuralın ters yüz olduğu sadece tek bir ülke var o da TR'dir, spesifik olarak da sportif hisselerdren bahsediyorum. Adamlar kardan pay alma derdinde değil, kendi cebinden harcamalarla zararları memnuniyetle karşılama derdinde. Başka bir emsal yok dünyada.
-
Kendini yatırımcı sanan buradaki kitle sportif hisseleri kardan pay almak yerine şirketi kendi cebinden fonlamak için alıyor (bedellilere iştirak etme yolu ile). Böyle bir yatırımcı kitlesi başka hiç bir ülkede yok, sadece TR'de var. Onlardan Allah razı olsun. Sportiflerdeki yönetimler bu gerçeğin farkında oldukları için böylesine muhteşem bir fırsatı kaçırmıyorlar. Sen istediğin harcamayı yapacaksın ama faturayı başkası ödeyecek hem de gıkı çıkmadan, böyle bir fırsat kaçar mı? İşi seri şekilde 5 ve %400 e bağladın mı bu devran sonsuza dek döner öyle di mi?
-
Tek anlayamadığım şey nedern diğer profesyonel futbol kulüplerinin bu yoldan yürümediği. Neden sadece 4 kulüp borsada işlem görüyor? Böyle bir fırsat varken istisnasız futbol kulüplerinin tümünün borsada işlem görmesi gerekirdi. Futbol kulüplerini sorgusuz sualsiz kendi cebinden fonlamaya hazır bu kadar büyük bir kitle varken böyle bir fırsat nasıl kaçar? Böylece tüm finansman sorunlarını sonsuza dek çözmüş olurlardı, hiç biri mali darboğazda olmazdı.