Kaynak var mı ?
Printable View
Sistem (veya daha değişik bir deyişle ''düzen''), mağdurlar oluştuktan sonra şikayet esasına bağlı olarak soruşturma yapıyor. Dolandırıcılık esnasında yapıyı çökertmeye yönelik adımlar -bildiğim kadarıyla- atılmaz. Ne zaman ki parayı toplayan ödeme yapmaz veya ortadan kaybolur, şikayetler edilir, o zaman ''düzen'' araştırmaya başlar.
Ayrıca ''mevduat toplama yetkisi'' de önemli bir unsur. Sırf eğlenmek için adamlara telefon açıp böyle bir yetkilerinin olup olmadığını sorabilirsiniz. Bu ülkede aracı kurum kurmak bile zorlaştırıldı, kaldı ki mevduat toplama yetkisine sahip olmak yani bir banka olmak çok ayrı bir şey.
Syg.
O sözde Şirket cevaben söyle dedi: Biz çeşitli sektörlere yatırım yaparak kazancımızı ortaklık unsuruna dayalı paylaşıyoruz, dedi. Bu cevabın üzerine sözde Şirketin bilançosunu talep ettim ancak ilgili yetkili vermedi, hatta atar yaptı...
Öte yandan yıllık net %240 Kar/temettü ödemesine garanti vermek piyasa koşullarına doğrudan doğruya aykırıdır.
FACEBOOK LİNKİ:
https://www.facebook.com/smgkatilim/
saygılarımla.
Evet ''Dünya genelindeki'' sıralamada aktif büyüklüğüne göre en büyük banka fakat Türkiyede ilk 25te bile değil.. Tekstilbankı satın aldıktan sonra da çok bir inovasyon veya reklam yatırımı yaptıklarını görmedim.. Odea veya Burgan gibi mevduata yönelik müşteri portföyü ile daha fazla büyüyebilirlerdi fakat stratejileri o yönde değil demek ki..
Aynı şekilde HSBC de Birleşik Krallığın en büyük; Dünyanın da 7. büyük bankası varlıklarına göre fakat TR'de yıllardır zarar açıklıyorlar..
HSBC'nin büyüyememesi, başka ülkelerdeki gibi kolayca büyüyeceğini zannedip pek çok gerekli alana yatırım yapmamasından; sektörün rekabetçiliğini "ben dünya deviyim" diyip ciddiye almamasından.
ICBC ise çok ayrı: tek amacı Tr'de iş yapan Çin firmalarına ve Çin'de iş yapan Türk firmalarına dış ticaret ve finansman sunmak. Mevduat kabul etmesi bile şaşırtıcı; tüm kaynağını merkezinden sermaye olarak getirebilirdi de. Tekstil altyapısı hepten çöpe gitmesin diye kabul ediyor diye tahmin ediyorum. Mevduatta büyüme gibi bir hedefleri yoktur muhtemelen.
HSBC sırf prestij olsun diye takılıyor buralarda benim izlenimlerime göre. Turist İngilizler yabancılık çekmesin maksat. :cool: