Aktifte faiz oranları sayfalardan silinmiş,muhtemelen pazartesi tekrar inecek....
Printable View
Aktifte faiz oranları sayfalardan silinmiş,muhtemelen pazartesi tekrar inecek....
Valla ben porto sarabi biriktiriyorum. Her gidene aldiriyorum. Bira zaten cok ucuz. Su gibi iciyoruz. Bir de avrupa da ki biralarin icimi kolay. (Lager)
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.google.com.tr/amp/s/tr.s...ina-duzenleme/ etil alkole denatonyum kimyasalı eklenmeye başlanmış.. Evde uretilmesini engellemek için.
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son mesajlarımda çalkantışı geçen son altı ayda bile dolar 4,62 iken faizin 4,64 seviyeleri yakaladığını hesaplamamla göstermiştim.
Önümüzdeki 12 ayda (mart seçimlerinden farklı bir senaryo çıkmaz ve dış siyasette donkişotluğa tekrar yeltenmezsek) faiz geliri (acı reçete mart zamları ile) net olarak en az 20 civarında olacağından, bu süreçte dolar 5,20 de sabit kalsa bile mevduattan elde edilen gelir 3,80 li kura denk gelecektir.
Yani özetle ille de doların düşmesi ile servet artışı yaşanması gerekmiyor.
Şu stopaj ve gofret kampanyalı hesaplamalı enflasyonla bile altında kalan reel olmayan faizle deneme yanılma yapmak çok tehlikeli olabilir.
Eldeki kuşlar için yapılacak bir şey yok. Onlar ne teklif ediliyorsa para erise bile hayır diyemezler.
Ancak yabancı elindeki bonoları tekrar satarsa dolar kafasını tekrar 6 lara doğru kaldırabilir.
Siz yabancı yatırımcı olsanız reel olarak para önermeyen bir ülkeye risk alıp neden yatırım yapacaksınız ki?
Zira bu ekonomik krizin tam ortasında TL nin belirli vadede değrlenmesini nasıl başaracaksınız?
Bu ne kadar gerçekçi?
Biz 3.80i yakalarsak sorun çözülecek mi? Reel gelirimizi dolara gore hesapliyoruz, ama bizim alim gücümüz tl ye göre ve bunu düşüren faktör enflasyon. Reel faiz almadığımız sürece ilizyona kapılacağız. Dolar bazında gelirimiz artacak vs denmeye devam edecek. Tersi durum da bu yorum yapılmıyor ayri mesele. Kurun tüketim ürünlerine geciskenligi veya fiyatlarin yapışkanligi vs birçok faktör bizim reel getirimizi etkileyebilir. Hani alternatif getiriyi düşünecek olursak kurda sıçrama olduğunda ahlamayan tl mevduatci yoktur. Dolar düşünce de alabilirim diye seviniyorum ama sonuçta şahsen fakirlestigimi hissediyor ve görüyorum...
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.