Arkadaş için bence en iyi yol, o civarda iş yapan birkaç emlakçıya evimi satacağım deyip özelliklerini söyleyip fiyat belirlemektir, ben olssm öyle yapardım.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Arkadaş için bence en iyi yol, o civarda iş yapan birkaç emlakçıya evimi satacağım deyip özelliklerini söyleyip fiyat belirlemektir, ben olssm öyle yapardım.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dostlar size bi soru;
Kirada bi evim vardi, kiracim ev alip cikti. (Kira rayiclerinin yukseldigi bi donemde iyi de oldu aslinda)
Simdi evi kiralamayi dusunuyorum ama bu enflasyonist ortamda biraz kararsiz kaldim. Tahminim bahar yaz aylarinda fiyatlar tekrar yukselise gececek, su an kis ortasi oldugu icin durgun ve stabil sayilir..
Acaba evi 3-4 ay bos birakip simdiki rakamlar uzerinden bi %50 daha fazlasina mi vermeyi beklesem?
Malum evi bir kere kiraya verince 10 sene kiracinin oluyor ve devletin belirledigi sacma bi oranin uzerinde zam yapamiyorsunuz. (Bilmeyenler icin; resmi degerleme orani %36, enflasyon:%36, tufe : %80 ama guncel maks kira artis orani : %19)
Simdiki rakamdan kastim eski kiracinin odedigi degil, guncel rayic bedel yaklasik.
Bu işin çok basit cozumu var bana gore. Biraz yüksekten ilana koy gerçekten iyi bir kiracı olduğuna inandığına ona inandığın oranda biraz aşağıdan evini kirala öyle birini bulamazsan ilanla 3_4 ay geçirir iyice fiyat konusunda fikir sahibi olursun. Para ikinci planda olsun ilk düzgün bir kiracı bulmayı önemse, gerçek fiyatın iki katına kiraya verirsin bir ay sonra kira yatırmamaya başlar ikinci ayda zarara geçmeye baslarsin. Bizzat çevremde bunu yaşayan bir tanıdığım oldu aman dikkat.
Bugün yeni bi hinlik öğrendim. Kirada evimiz olan apartmanda alt kattlarda bi komşu evini 1.1000.000 den satışa çıkarmış. Etlik şehir hqstanesi yapılıyor ona en fazla 2 km. Ev etse etse 900.000. Karşı komşusundanda rica etmiş. Senin evede satılık ilanı verelim 1.3000.000 yazalım demiş. Komşusuda kabul etmiş. 1.100.000 e satılığa çıkan eve bakmaya gelene komşum 1.300.000 e satıyor diyerek evi 1.100.000 e satmış. Millet artık komşularla topluca dolandırıcı olmuş. 1.300.000 yazanıda almaya kalkan biri olsa çok gülerdim. 900.000 e zar zor gidecek evlerde alt limit artık 1.100.000 olmuş