ilk çeyrek 32953 adet satıştan 3 milyara yakın kar geldi,
2. çeyrek 38 bin satıştan gene 3 ila 3,5 milyar kar gelse yeterlidir. satışlarda sorun yok
kaldıki 220 mil. sermaye günümüz şartlarına düşük kaldı,
fk 2~3 arası
bekleyip görelim
Printable View
bu hesap düz mantık .
bu arada enflasyon muhasbesını yabana atmayın . ilk çeyrekte parasal zarar bakmanız yeterli .
2. ceyrek hem birinci çeyrek ıle kıyaslanacak hem bir önceki yıl ile :( ve em nedneiyle bir önceki yılın 2. ceyrrek rakaları da değişiyor . yine bakınız 1. çeyrek sonuçlarına 2023 yılı ilk çeyrek ne kadarmış birde em uygulanmadan öncekı rakamlarına
özetle em can yakmaya devam edecek . sonuçaları merakla bekliyoruz
2022 karı 7.8 milyarken em uygulanınca 15 küsur oldu. Em ile bu yıl karlar düşük gelirse bile bu emden vazgeçildiği ilk bilanço döneminde özkaynak artışına bağlı muazzam karlar gelebilir. Sonuçta para ya vardır ya da yoktur. Em bunu gizleyen biseyse ortaya çıkacaktır.
buuyk ıhtımal bunu 3. de yaşayacagız . gercek enflasyona gore yapılmadıgı ıcın em :) bu sefer artı yazacaklar . ıyıkı tuık var denılecek bu sefer .
ama bura da işler bı anda terse dönüp nas mas donerse em 2025 hatta 2026 da da devam eder . gercı o zaman konusmanın da anlamı kalmaz zaten
hocam kafanızdaki sorunun ne olduğunu tam anlatmıyorsunuz,
sizi negatif düşünceye sevk eden realite nedir açık yazarsanız seviniriz.
doaş 2. çeyrek 39 bin yakın araç sarmış ve fiyat geçen yıldan daha yüksek...
geçen yıl 2. çeyrekte 37 900 araç satmış ve karşılığında 3,45 milyar kar açıklamıştı, bu yılda 39 bin satmış ve ben fazla bir beklentiye girmeden 3 ila 3,5 milyar kar bekliyorum.
em etkisi ne kadar artırır yada ne kadar azaltır bilemiyoruz ama ön tahmin olarak 3 milyarı aşkın kar bekliyorum.
asıl önemli soru 22 milyon hisse ne zaman ve hangi fiyattan satılacak, ilave olarak elektrikli otomobil konusunda vw ne yapmaktadır?
karşımızda Çin var ve byd denen firma 1 milyar dolarlık yatırım kararı almış ve tek şarj ile 1000 km garanti veriyor ...
asıl sıkıntı burada
valla em diyorum daha ne diyeyim size . istediği kadar araç satsın em gelecekle ılgılı degıl gecmıste yapılan hatalarla ılgılıdır .
araç satışları ıle ılgılı sorun yaşamayacak olan tek fırma doas . ama geçmişte tl kazancı ne yaptınız muhasbesıdır em . özetle em başka bır dunya araç satışları başka bir dünya . bekemedeyız em sonuçlarını
5 yılda 100 kat artmış bir hisse doas, ne yapacak marsa mı gidecek,